zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbeidsinspectie kondigt invallen aan bij duizend bedrijven

24 juni 2003 - De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken heeft dinsdag bekendgemaakt in juli en augustus bij ruim duizend bedrijven langs te gaan om te kijken of vakantiekrachten op een veilige en gezonde manier werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Wim Kok houdt salarisstijging ING-top niet tegen

23 juni 2003 - ING houdt vast aan zijn voornemen om de salarissen van de topbestuurders flink op te schroeven. De plannen veroorzaakten de afgelopen maanden een storm van kritiek.

 Lees verder...   Reageer
 

Er wordt steeds meer gesnackt in de bedrijfskantine

22 juni 2003 - De traditionele lunch maakt steeds meer plaats voor het eten van snacks verspreid over de hele dag. Dat blijkt uit het rapport Workplace consumption van Datamonitor.

 Lees verder...   Reageer
 

Keuringsartsen sturen vrouwen sneller in de WAO

22 juni 2003 - Bedrijfsartsen doen bij vrouwen minder moeite dan bij mannen om ze uit de WAO te houden. Voorzitter M. A-Tsjak van de Vereniging van Bedrijfsartsen zei dat zaterdagavond in het tv-programma NOVA.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zijn ontevreden over salaris

22 juni 2003 - Managers vinden dat ze te weinig verdienen. Meer dan 60 procent van de leidinggevenden vindt dat ze een hoger salaris zouden moeten krijgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Consultantskantoor lanceert gratis anti-vakjargon software

20 juni 2003 - Op de redactie van Managersonline.nl weet iedereen het: persberichten van softwarebedrijven zijn zo onbegrijpelijk opgesteld, dat niemand er wijs uit kan worden. Ze belanden dan ook standaard in de digitale prullenmand.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgeversvereniging pleit voor afschaffing van gouden handdruk

20 juni 2003 - Anders dan het werkgeversverbond VNO/NCW wil werkgeversvereniging AWVN (onderdeel van VNO/NCW) af van gouden handdrukken voor vertrekkende topmanagers. Bovendien moeten optieregelingen verdwijnen en worden vervangen door bonussen voor behaalde resultaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht aspecten om op te letten bij kwaliteitsverbetering

19 juni 2003 - Kwaliteitsmanagement beperkt zich vaak tot het verbeteren van processen en procedures. Toch zijn er heel wat meer aspecten die een rol spelen bij de kwaliteit van een organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Liberalisering energiemarkt kan niet meer gestopt worden

19 juni 2003 - Het lijkt erop of de liberalisering van de energiemarkt niet meer gestopt kan worden. Hoewel het aantal voorstanders van een vrije energiemarkt inmiddels gemarginaliseerd is, is er geen houden meer aan: per 1 juli 2004 is de vrije markt voor energie een feit.

 Lees verder...   Reageer
 

Moderne dotcommers hebben aandacht voor de klant

19 juni 2003 - Internetbedrijven die de internethype overleefden blijken zich niet blindgestaard hebben op online activiteiten, maar de klant ook op andere manieren bij te staan. Deze bedrijven hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ze ook telefonisch goed bereikbaar zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

CPB: Vakbonden en uitkeringen veroorzaken werkloosheid

19 juni 2003 - De werkloosheid in Europa kan worden teruggedrongen door de uitkeringen te verlagen. Werknemers zijn dan namelijk beter bereid tot loonsverlaging, waardoor meer mensen aan het werk zouden kunnen komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zalm wil ondernemers verplichten tot elektronische aangifte

18 juni 2003 - Minister Zalm van Financiën wil dat bedrijven binnen één tot twee jaar verplicht hun belastingaangifte langs elektronische weg moeten doen. Dat stelt hij in een vraaggesprek met de Volkskrant.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestuursvoorzitters beklagen zich over commissarissen

17 juni 2003 - Bestuursvoorzitters hebben ongezouten kritiek op de Raad van Commissarissen die toezicht op hen houdt. Met name topmanagers die korter dan twee jaar in functie zijn, voelen zich tekortgedaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Met ICT kan geen concurrentievoordeel meer worden behaald

17 juni 2003 - Een state-of-the-art geautomatiseerde bedrijfsvoering levert nauwelijks concurrentievoordeel meer op. Dat komt omdat IT inmiddels een bulkproduct is geworden dat voor iedereen toegankelijk en beschikbaar is.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1411 1412 1413 1414 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10