zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topondernemers willen snijden in VUT-regeling

7 september 2003 - Nederlandse topondernemers vinden dat het kabinet meer moet bezuinigen op de VUT dan het van plan is. Ook op overheidssubsidies, arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en huursubsidies kan meer bezuinigd worden, menen zij.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal banen blijft krimpen

4 september 2003 - Het aantal banen is in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw afgenomen. In vergelijking met dezelfde periode in 2002 waren er 22.000 minder banen. De lonen zijn eveneens minder snel gestegen dan vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Ahold lapt Tabaksblat nu al aan zijn laars

4 september 2003 - Ahold lijkt geen boodschap te hebben aan de code Tabaksblat. Met de nieuwe bestuursvoorzitter, Anders Moberg, werd een riante beloningsregeling afgesproken, die de regelingen van Scheepbouwer (KPN) en Burgmans (Unilever) ruim overtreft.

 Lees verder...   Reageer
 

Unilever gaat eigen winkels openen

3 september 2003 - Opnieuw gaat Unilever in Engeland proberen rechtstreeks aan consumenten te verkopen. In het binnenkort te renoveren Unilever House in Londen wordt op de begane grond een winkel ingericht waar de eigen merkproducten te koop zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB-directeuren: Hard werken, weinig verdienen

3 september 2003 - Het cliché is waar: ondernemers in het MKB moeten hard werken en verdienen weinig. Het gemiddelde netto inkomen ligt tussen de 2.000 en 3.000 Euro per maand.

 Lees verder...   Reageer
 

Commissarissen kleine ondernemingen willen vereenvoudigde code Tabaksblat

3 september 2003 - Commissarissen van niet-beursgenoteerde ondernemingen willen duidelijkheid over de reikwijdte van de code Tabaksblat. Ze menen dat op dit moment niet helder is of de code ook voor kleine ondernemingen gaat gelden.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken augustus 2003

2 september 2003 - Na twee maanden afwezigheid staat Hoe word ik een rat?, uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2002, weer in de top-10 managementboeken van Managersonline.nl. De ranglijst bevat bovendien nog een ander 'rattenboek'.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Bent u een solist of teamplayer?

2 september 2003 - In maar weinig personeelsadvertenties worden kandidaten opgeroepen met een 'solistische werkhouding'. Teamgeest is de mode. Toch vragen sommige, vaak specialistische beroepen om deskundigen die niet per se graag in groepen werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig managers in deeltijd

2 september 2003 - Nederlandse bedrijfscultuur maakt deeltijdmanagen moeilijk. Van de leidinggevenden in Nederland zou 21 procent graag in deeltijd willen werken. Nog geen 4 procent echter gaat dit daadwerkelijk doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Van loonmatiging komt vooralsnog weinig terecht

2 september 2003 - De brutolonen zijn dit jaar gestegen met gemiddeld 4,3 procent ten opzichte van 2002. Dat is minder dan de stijging van 4,8 procent van het jaar daarvoor, maar meer dan eerdere voorspellingen van 3,4 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikanen productiever dan Europeanen

1 september 2003 - Amerikaanse werknemers blijven het productiefst in de wereld. De afgelopen zeven jaar wist een werknemer in de Verenigde Staten zijn productiviteit met gemiddeld 2,2 procent te verhogen.

 Lees verder...   Reageer
 

Verzet tegen code Tabaksblat niet breed gedragen

1 september 2003 - Het aanvankelijke verzet van een aantal president-commissarissen lijkt in de kiem gesmoord. VNO-NCW maakte gisteren bekend dat de werkgeversorganisatie, na raadpleging van haar leden, de gedragscode voor goed bestuur steunt.

 Lees verder...   Reageer
 

Waar management is, is ook slecht management

31 augustus 2003 - Volgens een opiniepeiling van Monsterboard ergeren Nederlandse werknemers zich het meest aan slecht management, meer dan werknemers in andere landen. Managersonline.nl vroeg de managers hoe dat toch komt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Geen structurele loonsverhoging in 2004

31 augustus 2003 - De kans is groot dat werknemers in 2004 geen structurele loonsverhoging krijgen. Een voorstel van het CNV om slechts een éénmalige uitkering toe te kennen viel de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1404 1405 1406 1407 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10