zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

In recessietijd zijn werknemers tevredener

31 augustus 2003 - Ondanks de toegenomen werkdruk en de onzekerheid over de economie zijn werknemers de afgelopen drie jaar gelukkiger met hun werk geworden. Gemiddeld waarderen zij hun baan met een 7,1 tegen een 6,6 in het jaar 2000.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer klachten over arbodiensten

24 augustus 2003 - Terwijl overheid, vakbonden en werkgevers victorie kraaien over het afgenomen ziekteverzuim, stromen bij andere instanties de klachten binnen over bedrijfsartsen en arbodiensten. De Geschillencommissie Arbodiensten kreeg vorig jaar 44 klachten te verwerken, tien meer dan het jaar ervoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Sittard winnaar Zakenstad van het Jaar 2003

24 augustus 2003 - Sittard is uitgeroepen tot Zakenstad van het jaar 2003. De Limburgse gemeente laat Rijssen bij Almelo en Lisse achter zich. De gemeente maakt een enorme sprong op de ranglijst.

 Lees verder...   Reageer
 

Online marktonderzoek wint aan populariteit

24 augustus 2003 - Veel bedrijven willen internet, intranet en email inzetten voor marktonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dat blijkt uit een enquete onder ruim 450 directeuren en managers, uitgevoerd door het Haagsche Zonar Marktonderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Diplomabank tegen liegende sollicitanten

19 augustus 2003 - Staatssecretaris Nijs van Onderwijs overweegt een zogeheten 'diplomabank' op te richten om vervalsing van diploma's en getuigschriften tegen te gaan. Dat schrijft zij in antwoord op vragen van D66 over over mensen die liegen en frauderen bij sollicitaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers irriteren zich het meest aan slecht management

19 augustus 2003 - Niet de hoge werkdruk, niet het gebrek aan waardering en niet het gebrek aan loopbaanperspectief scoren het hoogst in het lijstje van de grootste irritaties van werknemers. Nee, slecht management staat op nummer één.

 Lees verder...   Reageer
 

Voorstellen Tabaksblat stuiten op verzet bij commissarissen

19 augustus 2003 - Commissarissen van beursgenoteerde ondernemingen komen aanstaande donderdag in het Amsterdamse Hilton bijeen om de voorstellen van de commissie-Tabaksblat voor goed ondernemingsbestuur kritisch onder de loep te nemen. Volgens een van de initiatiefnemers, H. Langman, is de besloten bijeenkomst van deze toezichthouders bij bedrijven niet primair bedoeld om kritiek te leveren op Tabaksblat, maar om na te gaan hoe je tot regels kunt komen "waarmee wij wel kunnen leven".

 Lees verder...   Reageer
 

MKB Nederland wil teveel betaald loon terug

10 augustus 2003 - Nu blijkt dat de inflatie lager is dan gedacht, wil MKB-Nederland het te veel betaalde loon terugvragen. Directeur A. van Delft wil dit bij de CAO-onderhandelingen voor 2004 bespreken.

 Lees verder...   Reageer
 

Zwangerschap kan loopbaanplanning flink in de weg staan

10 augustus 2003 - Hoewel het verboden is vrouwen te discrimineren omdat ze zwanger zijn of kunnen raken, blijkt dit toch nog veelvuldig voor te komem. Een zwangere vrouw is niet verplicht dit tijdens een sollicitatiegesprek te melden.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers begaan met gezondheid werknemers

3 augustus 2003 - Managers tonen zich begaan met de gezondheid van hun medewerkers. 65 procent van de leidinggevenden stimuleert gezond gedrag. In meer dan de helft van die gevallen trekt de werkgever daar ook geld voor uit, bijvoorbeeld in de vorm van afslankcursussen, fitnessabonnementen en een gezond eten in de bedrijfskantine.

 Lees verder...   Reageer
 

Europeanen eten onvoldoende groenten en fruit

3 augustus 2003 - Europeanen consumeren onvoldoende groente en fruit. De gezondheidsstandaard van vijf proties per dag wordt bij lange na niet gehaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Weer een dochterbedrijf van Quote Media failliet

3 augustus 2003 - Gopher Publishers, een Gronings internetbedrijf waar mensen boeken in kleine oplages konden laten maken, is failliet. Het bedrijf was onderdeel van Quote Media, dat eind vorige maand ook al zijn titel Emerce failliet zag gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB-bedrijven laten innovatiesubsidies liggen

30 juli 2003 - Minder dan 4 procent van alle mkb-ondernemingen heeft vorig jaar gebruik gemaakt van de gesubsidieerde innovatieadviezen van het ministerie van Economische Zaken. Dat blijkt uit het jaarverslag van ondernemersnetwerk Syntens over 2002.

 Lees verder...   Reageer
 

Frauderende directeur moet eindelijk terug betalen

30 juli 2003 - Ex-directeur W. Vrijhoef moet de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) een bedrag van 620.000 euro terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1405 1406 1407 1408 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10