zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Planten op kantoor verminderen stress en ziekte

23 juli 2003 - Gisteren gaven wij al vier tips voor managers om medewerkers tijdens de zomerdip te motiveren. Naar nu blijkt, hoort daar nog een vijfde tip bij: plaats veel planten op de werkplek.

 Lees verder...   1 reactie
 

Consumentenvertrouwen op nieuw dieptepunt

23 juli 2003 - De angst voor werkloosheid heeft in juli het pessimisme onder consumenten sterk aangewakkerd. Het consumentenvertrouwen is op een nieuw dieptepunt beland.

 Lees verder...   Reageer
 

Brainstormsessies bevorderen creativiteit niet

22 juli 2003 - In theorie is brainstormen een middel om creativiteit op te roepen, maar in de praktijk lijkt het middel steeds minder vaak toegepast te worden. Het werkt namelijk niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook exclusieve merken hebben het moeilijk

22 juli 2003 - In januari verkocht Rolls Royce slechts één auto. Ook welgestelden besteden minder in recessietijd. Daardoor staan exclusieve merken onder druk.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloze Turk harder op zoek naar werk dan autotochtone Nederlander

22 juli 2003 - Werkloze Turken doen meer moeite om aan de slag te komen dan autochtone Nederlanders die zonder baan thuis zitten. Werkloze autochtone Nederlanders zijn veel passiever.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven iets optimistischer gestemd

20 juli 2003 - De stemming in het bedrijfsleven is in het tweede kwartaal licht verbeterd. Dat blijkt uit de Conjunctuurmonitor, die onderzoeksbureau EIM elk kwartaal opstelt voor ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

 Lees verder...   Reageer
 

Wetenschappers worden weggekocht door de VS

20 juli 2003 - Of topmanagers veel moeten verdienen omdat Europese bedrijven anders geen toptalent binnenkrijgen wordt sterk betwijfeld. Voor een andere beroepsgroep is het aantoonbaar wel waar: wetenschappers.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsstrategie worden zelden goed nageleefd

20 juli 2003 - Veel organisaties hebben een organisatiestrategie, maar hier wordt in veel gevallen niet naar gehandeld. Bij 36 procent van de organisaties staat de strategie wel goed beschreven en wordt deze met voortschrijdend inzicht bijgesteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Babbeltje bij koffie-automaat goed voor prestaties

17 juli 2003 - Babbelen bij de waterkoeler en het koffie-automaat is goed voor de hersenen. Wie regelmatig even gaat rondhangen voor een kletspraatje, heeft een beter geheugen en kan betere beslissingen maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturesites vaag over hun eigen dienstverlening

17 juli 2003 - De Nederlandse vacaturesites zijn geven adverteerders maar matig inzicht in de kwaliteit van hun dienstverlening. Als ze die gegevens al geven, zijn ze onduidelijk en kost het grote moeite om ze boven tafel te krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vergaderen kost 37 miljard per jaar

16 juli 2003 - Vergaderen in Nederland kost per jaar 25 miljard euro. Daarnaast wordt nog eens bijna 12 miljard euro gespendeerd aan vervoer van en naar een vergadering.

 Lees verder...   1 reactie
 

Salarisverschil laag- en hoogopgeleiden neemt toe

16 juli 2003 - De inkomensverschillen tussen hoog- en laaggeschoolden zijn de afgelopen 25 jaar fors toegenomen. De inkomensongelijkheid wordt steeds groter, omdat de vraag naar hoogopgeleide werknemers blijft toenemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants doen bijna nooit aangifte bij ernstige fraude

16 juli 2003 - Accountants die bij boekencontrole fraude aantreffen, waartegen de onderneming geen adequate maatregelen neemt doen daarvan maar zelden aangifte bij de politie. Bij ernstige fraude is de accountant hiertoe wel verplicht.

 Lees verder...   Reageer
 

Aldi-werknemers in staking vanwege autoritair management

15 juli 2003 - Werknemers van het Aldi distributiecentrum in Best zijn in staking uit onvrede over het autoritaire gedrag van hun werkgever. Zij hebben daarbij hulp gekregen van FNV Bondgenoten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1407 1408 1409 1410 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10