zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ambitieniveau van vrouwen oorzaak glazen plafond

14 september 2003 - Vrouwen die aan een management traineeship deelnemen, zijn minder ambitieus dan hun mannelijke collega`s. Dat blijkt uit onderzoek van E. Mintjes onder toekomstige topmanagers van de ING.

 Lees verder...   Reageer
 

Diefstal voorkomen door klanten te groeten

11 september 2003 - Supermarkten kunnen diefstal op zeer eenvoudige manier bestrijden. Het groeten of aanspreken van klanten is daarvoor al voldoende. Het aantal diefstallen kan daarmee 60 procent dalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Deloitte & Touche schenkt kerstpakketten aan zwervers

11 september 2003 - Werknemers van consultancybedrijf Deloitte & Touche ruilen hun kerstpakket in voor ontwikkelingshulp in India. De komende jaren wordt steeds een nieuw doel uitgekozen.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische groei Nederland laagst van EU

11 september 2003 - Nederland had in 2002 de kleinste economische groei van alle EU-landen. Nederland behoorde ondanks de tegenvallende groei van 0,2 procent wel tot de welvarendste landen van de Europese Unie.

 Lees verder...   Reageer
 

Lijdt Albert Heijn onder een klantenboycot?

11 september 2003 - Ahold-dochter Albert Heijn (AH) heeft het aantal klanten zien terugvallen sinds de buitengewone aandeelhoudersvergadering vorige week donderdag, aldus AH-woordvoerder Hans Koeleman. Op de bijeenkomst spraken de aandeelhouders schande van het beloningspakket van de nieuwe bestuursvoorzitter (CEO) Anders Moberg.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht stappen om een hogere prijs te kunnen vragen

11 september 2003 - In tijden van economische tegenwind staat er voortdurende druk op de prijzen. In de concurrentieslag worden producten steeds voor minder van de hand gedaan. Dom, concludeert marketingadviseur Jos Burgers in een artikel op M@n@gement.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB wordt banenvernietiger

10 september 2003 - Jarenlang gold het MKB als de banenmotor van Nederland. Die situatie is omgedraaid. In het MKB verliezen naar schatting 100.000 mensen hun dienstbetrekking.

 Lees verder...   Reageer
 

Geuren zijn goede 'verborgen verleiders'

10 september 2003 - Coca-Cola heeft in het verleden onzichtbare beeldjes verwerkt in bioscoopfilms. De beeldjes, waarin blikjes Coca Cola werden vertoond, waren voor het oog niet waarneembaar, maar werden onbewust wel geregistreerd. In de pauze werd er veel Coca Cola verkocht.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen 3,5 maar 3,4 procent inflatie

10 september 2003 - Je hebt leugens, grove leugens en statistiek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam gisteren met een mooi staaltje van dat laatste.

 Lees verder...   Reageer
 

Innovatieklimaat in Nederland verslechtert nog steeds

9 september 2003 - Nederland is de concurrentieslag aan het verliezen op het gebied van innovatie en groei van de arbeidsproductiviteit. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Kenniseconomie Monitor 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Automatiseerders zien brood in code Tabaksblat

9 september 2003 - De code Tabaksblat voor goed ondernemingsbestuur, betekent extra werk voor automatiseerders. Bedrijven zullen hun interne informatiesystemen op de schop moeten nemen, wat voor elk van de meer dan 250 beursgenoteerde ondernemingen gemiddeld 750.000 euro gaat kosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Twee vrouwen op nominatielijst Topman van het Jaar

9 september 2003 - Op de publieke nominatielijst voor de verkiezing Topman van het Jaar staan voor het eerst twee vrouwen. Het zijn Nancy McKinstry, sinds september bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer en Mariëtte Doornekamp, financieel directeur van Damen Shipyards.

 Lees verder...   Reageer
 

30 procent organisaties viert nog zomervakantie

7 september 2003 - Lang niet alle werknemers zijn deze maand terug van zomervakantie. In zo'n dertig procent van de bedrijven en instellingen wordt ook in september nog uitgebreid vakantie gevierd.

 Lees verder...   Reageer
 

Popups irritanter dan spam

7 september 2003 - Pop-up reclame veroorzaakt net zo veel irritatie als spam. Dit onverwachte nevenresultaat blijkt uit onderzoek van de Association of National Advertisers en de American Association of Advertising Agencies naar de problemen en ergernis rond spam.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1403 1404 1405 1406 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10