zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Te strakke stropdas gevaarlijk voor de ogen

29 juli 2003 - Een te strak aangeknoopte stropdas (of een iets te strak zittend overhemdknoopje) verhoogt de kans op een glaucoom, oftewel een ernstige oogaandoening. Dat blijkt uit onderzoek dat dinsdag verscheen in het British Journal of Ophthalmology.

 Lees verder...   1 reactie
 

Amerikaanse consumenten onverwacht pessimistisch

29 juli 2003 - De index voor het vertrouwen van de Amerikaanse consument in de economie is onverwacht gedaald van 83,5 in juni tot 76,6 deze maand, het laagste niveau sinds maart.

 Lees verder...   Reageer
 

Aldi dreigt personeel met sancties

29 juli 2003 - Supermarktconcern Aldi heeft opnieuw onrust veroorzaakt onder de werknemers in het distributiecentrum in Best. Oorzaak is een brief van de directie aan de werknemers die eerder deze maand enkele dagen hebben gestaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekteverzuim neemt af

29 juli 2003 - Het ziekteverzuim bij particuliere bedrijven is in het eerste kwartaal van 2003 gedaald tot gemiddeld 5,3 procent. Dit betekent dat per dag één op de negentien werknemers in het bedrijfsleven ziek is.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse loonbelasting en sociale premies niet uitzonderlijk hoog

29 juli 2003 - De Nederlandse belastingen op arbeid en sociale premies behoren niet tot de hoogste in Europa. Dat blijkt uit onderzoek dat adviesbureau Mercer Human Resource maandag heeft bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft organisaties werkt met psychologische tests

27 juli 2003 - Psychologische tests zijn razend populair in werving- en selectietrajecten. Bijna de helft van de organisaties maakt hiervan gebruik.

 Lees verder...   Reageer
 

Coca cola voert top-5 wereldmerken aan

27 juli 2003 - Coca-Cola is volgens Business Week met het sterkste merk ter wereld. In de top-honderd waardevolle merken neemt Philips op plek 59 de hoogste Nederlandse positie in.

 Lees verder...   Reageer
 

Uw bureau verklaart uw karakter

27 juli 2003 - De psycholoog Gary Cooper onderzocht in opdracht van het bedrijf Logitech honderden bureaus van werknemers en concludeerde dat de werkplek veel zegt over iemands karakter.

 Lees verder...   Reageer
 

Handelaren moeten strenger controleren op export en import

25 juli 2003 - Importeurs en exporteurs moeten binnenkort 24 uur voordat hun lading een buitengrens van de EU passeert, de douane inlichten. De Europese Commissie wil de EU-douanecode in die zin veranderen om zo de controle te verscherpen.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitkeringsfraude verijdeld

25 juli 2003 - Een poging tot fraude bij uitkeringsinstantie UWV is naar donderdag blijkt mislukt. Met verschillende betaalopdrachten wilden fraudeurs via huisbank ING 37 miljoen euro wegsluizen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nog steeds onduidelijkheid voor zelfstandigen zonder personeel

24 juli 2003 - Het blijft lastig vast te stellen of iemand als zelfstandige zonder personeel wordt aangemerkt of als werknemer. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft nieuwe regels opgesteld, maar die geven nog steeds geen duidelijkheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om mensen te motiveren tijdens de zomerdip

23 juli 2003 - Elk jaar in de zomerperiode neemt de productiviteit van bedrijven en instellingen drastisch af. In percentages uitgedrukt valt het nog wel mee (het CBS schat 8 procent), maar voor medewerkers kan de demotivatie gemakkelijk toeslaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel verzekeringen per direct opzegbaar

23 juli 2003 - Vrijwel alle verzekeringen kunnen tot 15 augustus zonder opzegtermijn worden beëindigd. Op die datum passen vrijwel alle verzekeraars hun polisvoorwaarden aan vanwege een gewijzigde dekking bij schade als gevolg van terrorisme.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Wat houdt mannen tegen om meer te 'zorgen'?

23 juli 2003 - Kind of carrière, vergaderen of verschonen, voorlezen of voorzitten. Dat zijn afwegingen waar veel mensen mee worstelen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1406 1407 1408 1409 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10