zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers stappen steeds vaker naar de rechter

23 oktober 2003 - Ook volgend jaar zal een groot aantal werknemers een arbeidsrechtszaak aanspannen tegen de baas. Dat stelt DAS, de grootste rechtsbijstandsverzekeraar in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

'Bedrijfsartsen letten te weinig om arbeidsomstandigheden'

23 oktober 2003 - Bedrijfsartsen hebben te weinig oog voor de ziekmakende omstandigheden op het werk. Het 'oplappen' van werknemers met psychosociale klachten alleen is niet voldoende.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer vijftig plussers aan het werk

23 oktober 2003 - Steeds meer vijftigplussers hebben een baan. Vooral vrouwen in die leeftijdsgroep werken veel vaker dan dertig jaar geleden. Maar boven de 60 jaar neemt het aantal mensen met een baan snel af.

 Lees verder...   Reageer
 

Kabinet maakt ontslag via rechter onaantrekkelijker

23 oktober 2003 - Het kabinet wil ontslag via de kantonrechter onaantrekkelijker maken. Het voordeel van deze afwikkeling van ontslagzaken voor de werkgever is dat de procedure snel is afgerond.

 Lees verder...   Reageer
 

Ahold duikelt op populariteitsindex managers

23 oktober 2003 - Na jaren op de eerste plaats te hebben gestaan van beste Nederlandse onderneming heeft de waardering van de Nederlandse managers voor Ahold een flinke knauw gekregen. In het jaarlijkse onderzoek van het zakenblad Management Team en onderzoeksbureau Interview NSS komt het door boekhoudfraude geteisterde detailhandelsconcern nu pas op de 25e paats.

 Lees verder...   Reageer
 

Verbod op ongevraagde reclame-email

22 oktober 2003 - Een verzender van berichten via e-mail moet kunnen aantonen dat de ontvanger om die post heeft gevraagd. Dat heeft minister Brinkhorst (Economische Zaken) woensdag gezegd in het Kamerdebat over de nieuwe Telecommunicatiewet.

 Lees verder...   Reageer
 

Internet-meldpunt voor klachten en suggesties over administratieve lasten

21 oktober 2003 - Minister Zalm heeft het Meldpunt Administratieve Lasten in gebruik genomen. Via deze website kunnen ondernemers hun klachten en suggesties geven om administratieve lasten te beperken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkende vrouwen hebben stress niet in de hand

21 oktober 2003 - Werkende vrouwen gaan meer naar de dokter, klagen vaker en lopen langer met stress rond dan mannen. Eind vorig jaar zaten 51.000 vrouwen onder de 36 in de WAO, tegen 23.000 mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Merkenstrategie Unilever werkt nog niet

21 oktober 2003 - Het klonk zo mooi en helemaal in lijn met de 80/20-regel, maar er is dit jaar de klad in gekomen.: de focus op sterke merken door levensmiddelenconcern Unilever. Unilever schrapte enige jaren geleden duizenden minder sterke merken en kondigde aan zich volledig te oriënteren op 400 topmerken, die een jaarlijkse omzetgroei van zo'n 5 tot 6 procent moesten laten zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht succesfactoren bij het realiseren van veranderingen

21 oktober 2003 - Verandermanagement is waarschijnlijk de lastigste managementdiscipline die er bestaat. Er mislukken meer verandertrajecten dan er slagen. Geen wonder dat er periodiek auteurs opstaan die menen de weg naar succes hebben gevonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Innovaties komen vaak later dan nodig

21 oktober 2003 - Innovatieve producten bereiken de markt vaak maar langzaam. Bedrijven die ze ontwikkelen schrikken nogal eens van de vermeende kannibaliserende werking van hun eigen ontdekking.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekenfondsgrens 2,7 procent omhoog

21 oktober 2003 - De loongrens en andere inkomensgrenzen voor de ziekenfondsverzekering moet in 2004 met 2,7 procent omhoog. Dat adviseert het College van zorgverzekeringen (CVZ) minister Hoogervorst van Volksgezondheid en staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Emoties de baas met de SABBAT-methode

19 oktober 2003 - Emoties heeft iedereen. Maar al te frequente of grote emotionele uitbarstingen zijn zelden goed voor de carrière. Maar het buitensluiten van emoties ook niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijzenoorlog tussen supermarkten op komst

19 oktober 2003 - Supermarktconcern Albert Heijn verlaagt vanaf vandaag de prijs van ongeveer duizend artikelen in de winkels. Het bedrijf doet dit nadat klanten hadden geklaagd over te dure spullen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1397 1398 1399 1400 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10