zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beloning Ad Scheepbouwer (KPN) fors verlaagd

19 oktober 2003 - Het telecomconcern KPN gaat de beloning van de topbestuurders verlagen. Topman A. Scheepbouwer levert een vaste bonus van een half miljoen euro en een aantal andere financiële voordelen in.

 Lees verder...   Reageer
 

Internetters lezen minder reclamemail

16 oktober 2003 - Het aantal Amerikaanse internetgebruikers dat ongevraagde reclamemail leest, is aanzienlijk gedaald. Ongeveer vier procent leest de elektronische berichten, terwijl dat twee jaar geleden nog achttien procent was.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen deels zelf verantwoordelijk voor ongelijke behandeling

16 oktober 2003 - Vrouwen zijn deels zelf verantwoordelijk voor de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen binnen organisaties. Dit blijkt uit drie onderzoeken van de Carnegie Mellon`s School of Public Policy and Management en de University of Maryland.

 Lees verder...   Reageer
 

Tweeverdienende lease-rijders gaan erop vooruit in 2004

16 oktober 2003 - Alleen een tweeverdienend stel met een bovenmodaal inkomen en tenminste één leaseauto gaat er komend jaar in koopkracht op vooruit. Dat constateert het Nationaal Instituut voor Budgetsvoorlichting (Nibud) donderdag na doorrekening van de effecten van het loonakkoord over het nagenoeg bevriezen van salarissen in nieuwe CAO's.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers matig tevreden over UWV

15 oktober 2003 - Werkgevers zijn matig tevreden over de dienstverlening van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Mensen met een WW- of een WAO-uitkering zijn echter iets beter te spreken over de uitkeringsinstantie.

 Lees verder...   Reageer
 

Negatief bedrijfsimago straalt af op werknemers

15 oktober 2003 - Negatieve publiciteit rondom een bedrijf straalt af op de werknemers. Mensen die bij een bedrijf werken met een slecht management, sukkelende aandelenkoersen, gebrek aan klantvriendelijkheid of graaiende topmanagers, worden geconfronteerd met meewarige blikken of leedvermaak.

 Lees verder...   Reageer
 

Herman Heinsbroek doet mee aan Tweede Kamer-verkiezingen

15 oktober 2003 - Herman Heinsbroek doet de volgende keer mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hij rekent op vijftien tot twintig zetels voor zijn Lijst Nieuwe Politiek (LNP).

 Lees verder...   Reageer
 

Reïntegratie ziek personeel valt werkgevers zwaar

14 oktober 2003 - Werkgevers hebben veel last van de regels voor integratie van zieke werknemers. Het verplicht doorbetalen van het loon en de wet Pemba (boete bij arbeidsongeschikte werknemers) leggen de verantwoordelijkheid te veel bij de ondernemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturesites profiteren van advertentiedip

14 oktober 2003 - De populariteit van de Nederlandse vacaturesites blijft in sneltreinvaart stijgen, zowel onder adverteerders als onder werkzoekenden. De twee bekendste vacaturesites van Nederland noteerden in de maand september een recordaantal bezoekers.

 Lees verder...   Reageer
 

Centraal akkoord: twee jaar lang geen loonstijging

14 oktober 2003 - De lonen worden de komende twee jaar vrijwel bevroren. Kabinet, vakcentrales en werkgevers hebben dat dinsdag na wekenlang moeizaam onderhandelen afgesproken tijdens het najaarsoverleg.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekteverzuim blijft dalen

13 oktober 2003 - Het ziekteverzuim is in het tweede kwartaal van 2003 flink afgenomen. In het particuliere bedrijfsleven was het verzuim gemiddeld 4,7 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Productiviteit kantoorpersoneel neemt af door slechte verlichting

13 oktober 2003 - Herinnert u zich uit de managementleerboekjes nog de Hawthorne-experimenten in de jaren twintig van de vorige eeuw? Daarmee werd bepaald bij welk lichtniveau arbeiders in de fabriek het meest productief waren. Een dergelijk onderzoek wordt nu weer uitgevoerd, maar nu voor kantoorpersoneel.

 Lees verder...   Reageer
 

Invoeren Tabaksblat jaagt bedrijven op kosten

13 oktober 2003 - Ernst & Young schat de jaarlijks terugkerende kosten voor een middelgroot beursgenoteerd bedrijf dat de code Tabaksblat volledig opvolgt op 450.000 euro. De eenmalige kosten voor het eerste jaar zijn ongeveer 1 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien hardnekkige fouten bij fusies

12 oktober 2003 - Het integreren van twee bedrijven bij fusies en overnames blijkt niet gemakkelijk. Veel ervan mislukken of leveren minder op dan de twee afzonderlijke bedrijven (in winst of beurswaarde uitgedrukt).

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1398 1399 1400 1401 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10