zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gratis beurs voor MBA-opleidingen

30 oktober 2003 - Wie door de bomen het bos niet meer ziet op het gebied van de MBA-opleidingen wordt op een nieuwe website van Millian geholpen. Via de website MasterMeetings.nl kan een persoonlijke informatiemap worden samengesteld, die kostenloos wordt toegezonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Makkelijker bankkrediet voor MKB-ondernemers

30 oktober 2003 - Staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) verruimt de mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven om krediet te krijgen van banken. De voorwaarden voor borgstelling door de overheid worden versoepeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse consument houdt hand op de knip, Amerikaanse niet

30 oktober 2003 - Huishoudens hebben in juli 1,6 procent minder besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De trend van de voorgaande maanden van dit jaar zet daarmee door.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemingen snoeien in dure aansprakelijkheids-verzekeringen

29 oktober 2003 - Ondernemingen hebben de laatste drie jaar de maximaal verzekerde aansprakelijkheid verlaagd. In 2000 waren zij voor gemiddeld maximaal 42 miljoen euro verzekerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Wat voor type consument bent u?

29 oktober 2003 - Consumenten zijn in te delen in zeven duidelijk af te bakenen stijlgroepen. Dat meldt het blad Rendement.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheid schrapt belastingaftrek kinderopvang

29 oktober 2003 - De crèche dreigt voor veel mensen nog duurder te worden. De overheid laat ouders van wie de werkgevers geen cent bijdragen aan de opvang in de toekomst zelf opdraaien voor alle kosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen steeds meer aan de make-up

29 oktober 2003 - Mannen gebruiken steeds vaker make-up en verzorgingsproducten voor de huid. Alleen mag het niet zo heten.

 Lees verder...   Reageer
 

Tabaksblat vindt reacties topmanagers selectief en opportunistisch

29 oktober 2003 - De kritiek van topbestuurders dat de code-Tabaksblat niet strookt met internationale gedragsregels voor een goed ondernemingsbestuur is "een beetje flauw". Dat zei Morris Tabaksblat dinsdag tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door Het Financieele Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers weer wat optimistischer

29 oktober 2003 - Ondernemers in de industrie waren in oktober opnieuw beter gestemd over hun situatie. Na een dieptepunt in het producentenvertrouwen in juni is oktober de vierde maand op rij waarin het is toegenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mission statement goed voor het bedrijfsresultaat

28 oktober 2003 - Het nut van misson statements is nog nooit ondubbelzinnig aangetoond. In de jaren negentig raakte dit 'instrument' in zwang, omdat het een belangrijke leidraad voor organisatie en medewerkers zou zijn, een houvast die ervoor zorgt dat de juiste dingen op de juiste manier worden gedaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Woensdagochtend grootste kans op files

27 oktober 2003 - Elke woensdag zijn in de ochtendspits rond kwart over acht ruim twee miljoen Nederlanders tegelijkertijd onderweg. Daarmee is woensdagochtend het drukste moment.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschapslessen van Alexander de Grote

26 oktober 2003 - Alexander de Grote wordt vaak gezien als een van de allergrootste leiders uit de geschiedenis. Hij legde met zijn leger in tien jaar tijd het equivalent af van ongeveer drie kwart van de omtrek van de aarde, won al zijn veldslagen, veroverde het grootste deel van de destijds (voor de Grieken) bekende wereld, en bracht verschillende culturele werelden met elkaar in contact.

 Lees verder...   Reageer
 

Valse euro's nauwelijks van echt te onderscheiden

26 oktober 2003 - De kwaliteit van het valse eurobiljet neemt toe. Winkeliers hebben te maken met steeds beter nagemaakte biljetten. De valse euro's zijn vaak al zo goed dat ze niet meer op te sporen zijn met UV-lampen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ahold en Van der Hoeven kibbelen nog over vertrekpremie

26 oktober 2003 - Supermarktconcern Ahold en zijn oud-topman Cees van der Hoeven hebben nog geen arbitrage laten plaatsvinden voor de bepaling van een afkoopsom. In maart zei Ahold dat een onafhankelijke partij moest bepalen wat de afgetreden topman mee moest krijgen, omdat beide partijen er niet uit leken te komen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1396 1397 1398 1399 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10