zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Functioneringsgesprekken niet altijd effectief

28 januari 2004 - Functioneringsgesprekken zijn een belangrijk managementinstrument. Dit is omdat een goede communicatie, helderheid over doelen en taken, en een goede feedback naar de werknemer belangrijke aspecten zijn van goed leidinggeven.

 Lees verder...   Reageer
 

'Houdbaarheid' topmanagers steeds korter

28 januari 2004 - Topmanagers zitten steeds minder lang op hun plek. Onderzoek van het Amerikaanse bureau Drake Beam Morin, wijst uit dat wereldwijd slechts 28 procent van de ceo`s langer dan vijf jaar in het zadel zit.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers steeds optimistischer

28 januari 2004 - Ondernemers zijn opnieuw iets beter gestemd over de economische situatie. Sinds juni vorig jaar, toen het vertrouwen het diepste punt bereikte, is het steeds iets beter gegaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Laag opgeleide werknemers eten slechter

28 januari 2004 - De laagopgeleide werknemer eet vaker vet en snackt meer dan de hoogopgeleide medewerker. Dat valt op te maken uit de eetresten op de lunchbordjes bij een kleine steekproef op het hoofdkantoor van Robeco Rotterdam, meldt het Algemeen Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

Mydoom snelst verspreidende emailvirus ooit

28 januari 2004 - Eén op de tien e-mails wereldwijd bevat het nieuwe e-mailvirus Mydoom. Daarmee verspreidt het zich sneller dan de tot nu toe grootste e-mailbedreiger Sobig.F.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen verschil man/vrouw in tevredenheid over baan

28 januari 2004 - Een op de vier werkenden heeft zo genoeg van zijn huidige baan dat hij of zij hard op zoek is naar ander werk. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van de vakcentrale FNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers moeten meer bewegen

26 januari 2004 - Werknemers met zittend werk bewegen te weinig, vindt de overheid. En daarom moeten werkgevers hun personeel gaan stimuleren om meer te gaan sporten. Logisch toch?

 Lees verder...   Reageer
 

Topsalarissen ook bevroren

26 januari 2004 - De basissalarissen van topmanagers bij de grote Nederlandse ondernemingen zijn in 2003 nauwelijks gestegen. De topsalarissen zijn bij een aantal van die ondernemingen zelfs bevroren.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekteverzuim in bedrijven 20 procent gedaald

26 januari 2004 - Werknemers in het bedrijfsleven hebben zich massaal minder ziek gemeld. In de periode juli tot en met september vorig jaar nam het ziekteverzuim met bijna eenvijfde af ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder.

 Lees verder...   Reageer
 

De vier belangrijkste vragen aan uw klanten

25 januari 2004 - Bedrijven doen veel aan marktonderzoek, maar stellen niet altijd de juiste vragen. Met vier vragen kunt u al volstaan. Dat stellen David Swaddling en Charles Miller van het bureau Insight MAS in Marketing Management.

 Lees verder...   Reageer
 

Universitair geschoolde, blanke mannen vinden snelst een baan

25 januari 2004 - Vrouwen en allochtonen met een universitaire opleiding doen er langer over een passende baan te vinden dan autochtone Nederlandse mannen die van de universiteit komen. Vrouwen verdienen na het afstuderen 2 tot 3 procent minder dan mannen, maar allochtonen valt een gelijke beloning ten deel als autochtonen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven adverteren meer op internet

25 januari 2004 - De reclame-inkomsten van de belangrijkste Nederlandse sites kwamen in de eerste drie kwartalen van 2003 uit op 27,1 miljoen euro, een stijging van bijna 20 procent ten opzichte dezelfde periode in 2002. De cijfers zijn afkomstig van IAB Nederland, dat met zijn twaalf grootste exploitanten en BBC De Media en Reclame Bank de netto online bestedingen in kaart heeft gebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Toys for boys steeds vaker ook toys for girls

22 januari 2004 - Samsung introduceerde onlangs in Nederland de 'ladyphone', een mobiele telefoon speciaal voor vrouwen. Een van de features: het beeldschermpje kan met één druk op de knop worden omgezet in een make-up spiegeltje.

 Lees verder...   Reageer
 

Voor kleine bedrijven hebben last van regelzucht

22 januari 2004 - Kleine bedrijven worden onevenredig zwaar belast door administratieve verplichtingen. Kleinere ondernemers zagen in 2002 9 procent van hun toegevoegde waarde aan de Nederlandse economie vervliegen in regelgeving.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1384 1385 1386 1387 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10