zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoogste aantal faillissementen ooit in 2003

4 februari 2004 - Het aantal faillissementen is in 2003 op een recordhoogte uitgekomen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2003 zijn bijna 8.750 faillissementen uitgesproken, 30 procent meer dan in 2002 en tevens het hoogste aantal dat ooit in een jaar is genoteerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitvinders worden nauwelijks beloond

4 februari 2004 - Aan de basis van innovatie staan uitvinders, de ontdekkers van nieuwe producten en toepassingen. Veel geldelijke waardering voor deze groep mensen is er niet: maar zelden krijgen 'Willie Wortels' een extra beloning als ze iets hebben ontdekt.

 Lees verder...   Reageer
 

Teams presteren slechter met prestatiebeloning

3 februari 2004 - Werkgevers die de prestaties van hun teams willen stimuleren door middel van prestatiebeloning, bereiken het tegenovergestelde. Dat concludeert promovendus Harm van Vijfeijken die donderdag op een proefschrift over prestatiebeloning hoopt te promoveren aan de Technische Universiteit Eindhoven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Alarmerend aantal ondernemers doet geen aangifte na delict

3 februari 2004 - Meer dan een kwart van de ondernemers in Amsterdam, die met een delict van doen heeft gehad, doet hiervan geen aangifte bij de politie. Delicten waarvan wel aangifte wordt gedaan, worden in slechts één op de acht gevallen opgelost.

 Lees verder...   Reageer
 

Binnenkort nog maar één 100% Nederlandse, landelijke krant

3 februari 2004 - Het ziet er naar uit dat een meerderheidsbelang van uitgever PCM wordt verkocht aan een buitenlandse partij. Daarmee zouden alle Nederlandse, landelijke dagbladen, uitgezonderd De Telegraaf, in buitenlandse handen komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hogere WW-premie voor bedrijven met tijdelijke krachten

2 februari 2004 - Het kabinet wil werkgevers die veel personeelsleden hebben met kortdurende arbeidscontracten vanaf volgend jaar hogere werkloosheidspremies laten betalen dan andere bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders houden van contact met collega's, Duitsers van humor (!)

2 februari 2004 - Een grote meerderheid van de Nederlanders (79 procent) heeft last van stress op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Center Parcs.

 Lees verder...   Reageer
 

Veelverdieners wonen in Utrecht

2 februari 2004 - In 2000 hadden de inwoners van de provincie Utrecht gemiddeld het hoogste besteedbare inkomen. Het lag ruim 6 procent boven het landelijk gemiddelde. Vijftig jaar eerder stonden Noord- en Zuid-Holland nog aan kop.

 Lees verder...   1 reactie
 

Philips brengt beste maatschappelijk jaarverslag uit

1 februari 2004 - Philips heeft het beste duurzaamheidsverslag van de grote Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Philips is onderdeel van een minderheidskopgroep; de meeste grote ondernemingen rapporteren helemaal niets over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om beter om te gaan met lastige collega's

1 februari 2004 - Iedereen ergert zich wel eens aan een collega, maar kleine irritaties kunnen compleet uit de hand lopen. In Intermediair geven mediator Corine de Jong, auteur Steven Pont en hoogleraar psychopathologie Kees Hoogduin tips om met lastige collega's om te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrouwen in Europese economie groeit

1 februari 2004 - Het vertrouwen in de Europese economie is in januari iets gestegen vergeleken met december. De Europese indicator voor het economisch sentiment kwam iets boven het nulpunt uit (0,04 punten).

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders weinig ondernemend

29 januari 2004 - Nederland loopt internationaal achter als het gaat om het aantal mensen dat een eigen bedrijf start. Volgens de Global Entrepreneurship Monitor is het aantal mensen dat in ons land bezig is met het starten of net gestart is met een eigen bedrijf vorig jaar gedaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Record verkoopcijfers Quote 500

29 januari 2004 - De losse verkoop van de Quote 500 had een recordaantal van bijna 95.000 exemplaren. Dat meldt hoofdredacteur Jort Kelder. In 2002 was er ook al een record van bijna 92 duizend stuks.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland loopt werkgelegenheid mis door exportbeleid

29 januari 2004 - De overheid moet maatregelen nemen om de Nederlandse export te vergemakkelijken. Nu durven veel ondernemers niet te exporteren uit angst met onbetaalde rekeningen te blijven zitten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1383 1384 1385 1386 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10