zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Moet de werkgever zich bemoeien met levensstijl werknemer?

22 januari 2004 - Mag een werkgever zich bemoeien met de privé levenstijl van werknemers? Als het aan directeur M. Hofstee van LifeGuard ligt wel.

 Lees verder...   Reageer
 

Nyenrode stopt prestigieuze MBA-opleiding

21 januari 2004 - Vanwege onvoldoende belangstelling heeft de universiteit Nyenrode op het allerlaatste moment besloten geen studenten toe te laten tot het Rochester-Nyenrode executive MBA-programma. Pakweg tien studenten hadden al een gedeelte van het collegegeld van 56 duizend euro overgemaakt, maar kregen een week voor de geplande start, half januari, te horen dat ze niet welkom waren.

 Lees verder...   Reageer
 

Speciaal boekenbal voor auteurs managementboeken

21 januari 2004 - Managementboek.nl en Focus Conferences organiseren op 9 maart in de Rode Hoed in Amsterdam voor de eerste keer het Managementboekenbal. Auteurs, uitgevers, recensenten en lezers van managementboeken blikken dan in een feestelijke sfeer terug op de oogst van het afgelopen 'boekjaar'.

 Lees verder...   Reageer
 

Buitenland investeert weer in Nederland

21 januari 2004 - Buitenlandse investeerders hebben in 2003 vaker geld gestoken in investeringsprojecten in Nederland. Volgens staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken is dit een voorbode van het economisch herstel.

 Lees verder...   Reageer
 

Kriek (Nashuatec) Commercieel manager van het Jaar

20 januari 2004 - Rob Kriek van Nashuatec is vorige week tijdens het sales event van de S.M.A. (Sales Management Association) in de Efteling gekozen tot commercieel manager van het jaar 2003. De prijs werd overhandigd door de winnaar van 2002, Rob Beset van Batavus.

 Lees verder...   Reageer
 

Administratieve lasten veel hoger dan gedacht

20 januari 2004 - Bedrijven zijn jaarlijks ruim 17 miljard euro kwijt om aan alle regelgeving te voldoen. Dat is 4 miljard euro meer dan tot nu toe werd gedacht. Het nieuwe cijfer is een tegenvaller voor het kabinet.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven en overheid gaan samen criminaliteit te lijf

20 januari 2004 - Het bedrijfsleven en de overheid slaan de handen ineen om de hoge criminaliteit in ondernemingen terug te dringen. In een actieplan, dat dinsdag werd ondertekend, staat als doelstelling dat de criminaliteit in bedrijven in 2006 met 10 procent en in 2008 met 20 procent verminderd moet zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel illegale werknemers in de bouw

19 januari 2004 - Op bijna de helft van de bouwplaatsen heeft de Arbeidsinspectie illegale werknemers aangetroffen. Dat maakte het ministerie van Werkgelegenheid maandag bekend. De Inspectie heeft op 99 plaatsen onderzoek verricht.

 Lees verder...   3 reacties
 

Veel belangstelling Nederlandse bedrijven voor Irak

19 januari 2004 - Ongeveer zevenhonderd Nederlandse ondernemingen hebben zich de laatste maanden gemeld voor handel met Irak. Dat heeft het Nederlands-Irakees Centrum voor Handelsbevordering (NICH) maandag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Eén op de tien werknemers raakt depressief

19 januari 2004 - Een op de tien werknemers is per jaar minstens twee weken achter elkaar somber of depressief. Nog meer mensen zijn minimaal twee aaneengesloten weken angstig of bezorgd, namelijk een op de acht werkenden.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: kunt u goed samenwerken?

18 januari 2004 - Samenwerken is heel ingewikkeld. Het is geen doel op zich, dus doe het bij voorkeur zo weinig mogelijk. Dat is het 'advies' van het bureau Van Veen en Partners, voorafgaand aan een zelftest.

 Lees verder...   27 reacties
 

Ouderen ook gevoelig voor reclame

18 januari 2004 - Ouderen klagen geregeld over een gebrek aan geschikte radio- en tv-programma's voor hen. Een van de oorzaken daarvan is dat adverteerders hen niet als interessante doelgroep zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijf stuurt spooknota's naar houders domeinnamen

18 januari 2004 - De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) waarschuwt voor de praktijken van een malafide bureau uit Groningen. Het bedrijf probeert ondernemingen met een internetdomein op te lichten door spooknota's te sturen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB-bedrijven staan steeds meer rood

15 januari 2004 - Kleine en middelgrote bedrijven komen steeds vaker in financiële problemen. Dat heeft de Rabobank donderdag gezegd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1385 1386 1387 1388 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10