zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een rookvrij bedrijf in zeven stappen

11 februari 2004 - Sinds 1 januari 2004 is roken op de werkplek bij wet verboden, in nagenoeg alle sectoren van het bedrijfsleven. De wet wordt gerechtvaardigd door het feit dat jaarlijks in Nederland 21.000 mensen sterven aan roken gerelateerde ziektes in longen en hart- en vaatstelsel.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers gaan meer verdienen

10 februari 2004 - De top van het Nederlandse bedrijfsleven zal de komende jaren, als de economie aantrekt, veel meer gaan verdienen. Dat verwacht partner Marcel Spaans van beloningsadviesbureau Towers Perrin in Amsterdam.

 Lees verder...   Reageer
 

Aldi mag filiaalhouders niet extra laten werken

10 februari 2004 - Supermarktketen Aldi mag niet van haar filiaalhouders verlangen dat zij langer werken dan in de CAO is afgesproken. Het gerechtshof in Arnhem verklaarde dinsdag de arbeidscontracten nietig die filiaalhouders bijna dwingen 21,5 uur per maand extra te werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers optimistisch, maar omzet blijft achter

10 februari 2004 - Bedrijven zijn minder pessimistisch over de economische situatie in de komende maanden, zo blijkt uit het 'Economierapport' dat werkgeversorganisatie VNO-NCW dinsdag heeft gepresenteerd. Ondernemingen beoordelen hun orderportefeuille aanmerkelijk positiever dan in voorgaande kwartalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Leger des Heils gaat trendy winkels openen

9 februari 2004 - Het Leger des Heils gaat ruim honderd nieuwe winkels voor tweedehandskleding openen onder de merknaam 2nd Life. Het Leger wil met de nieuwe formule, naast de bestaande doelgroep van minima, vooral jongeren naar haar winkels trekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Management cruciale factor bij klantgerichtheid

9 februari 2004 - Bij het invoeren van een klantgerichte benadering heeft het management een cruciale functie. Maar ook een goede interne communicatie is voorwaarde voor een succesvolle implementatie van meer klantgerichtheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Expat houdt recht op sociale zekerheid

9 februari 2004 - Werknemers die tijdelijk worden overgeplaatst naar het buitenland, moeten te allen tijde hun recht op de Nederlandse sociale zekerheid behouden. Dat stelt Europees commissaris Diamantopoulou (sociale zaken) in een protestbrief aan de Nederlandse regering.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig vertrouwen in onafhankelijkheid IT-consultants

8 februari 2004 - Opdrachtgevers hebben maar weinig vertrouwen in de onafhankelijkheid van IT-consultants. Ze hebben de indruk dat die vaak aan de leiband van software-leveranciers lopen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers juichen prestatiebeloning toe

8 februari 2004 - Leidinggevenden zijn zeer te spreken over prestatiebeloning. Het helpt bij het stellen van doelen en stimuleert medewerkers om elkaar aan te spreken op resultaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal headhunters gehalveerd

8 februari 2004 - Het aantal bureaus voor werving en selectie en het direct zoeken van personeel is het afgelopen jaar fors verminderd. In twee jaar tijd is het aantal bemiddelingsbureaus bijna gehalveerd tot zo'n elfhonderd.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel topmanagers hebben een alcoholprobleem

5 februari 2004 - Eén op de vijf topmanagers heeft een verslavingsprobleem. Meestal gaat het om een drankverslaving. Dat meldt de vakbond FNV Bondgenoten in haar blad BM. De bond, die zich baseert op informatie van het bureau Solution Addiction Treatment Consultants, noemt als reden de hoge werkdruk waaronder topmanagers lijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Automatenkoffie slecht voor motivatie personeel

5 februari 2004 - Bedrijven snijden zich in de vingers als ze hun werknemers 'automatenbocht' voorzetten. Slechte koffie is desastreus voor de werksfeer, blijkt uit onderzoek in opdracht van Nespresso. Een door deze producent van koffie en koffiemachines ingehuurd bureau, ondervroeg honderd willekeurige forensen op de stations van Rotterdam en Den Haag.

 Lees verder...   Reageer
 

Zo ontmaskert u liegende sollicitanten

5 februari 2004 - Nu werkgevers weer kunnen kiezen uit sollicitanten krijgen p&o'ers steeds vaker kandidaten die zich beter voordoen dan ze werkelijk zijn. Daarbij gaan zij volgens bedrijfsrecherchebureaus soms ernstig over de schreef.

 Lees verder...   3 reacties
 

IT-salarissen stijgen weer

4 februari 2004 - Amerikaanse it'ers zien hun salaris dit jaar met gemiddeld 2 procent stijgen vergeleken met vorig jaar. De it-salarissen hebben hiermee het hoogste punt sinds 2000 bereikt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1382 1383 1384 1385 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10