zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Online bankieren na email populairste internettoepassing

3 juni 2004 - Na e-mailen is online bankieren de meest frequent uitgevoerde internet activiteit: 92 procent van de Nederlandse internetgebruikers e-mailt wekelijks en 60 procent doet wekelijks online financiële verrichtingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Groen Links gelooft in belastingkorting

2 juni 2004 - Best revolutionair: Groen Links dat een voorstel doet om de werkgelegenheid te bevorderen door middel van een... belastingkorting voor werkgevers.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers vinden Scheepbouwer beste topman

2 juni 2004 - Ad Scheepbouwer van KPN is de beste bestuursvoorzitter van Nederland. Dat vinden ondernemers uit het mkb. Uit een enquête van werkgeversorganisatie MKB-Nederland komt topman Ed Hamming van het aangeslagen warenhuisconcern Vendex KBB als slechtste topman van Nederland naar voren.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste werknemers melden fraude niet

2 juni 2004 - Ruim zestig procent van werknemers die kennis hebben van fraude binnen hun onderneming, meldt dit niet. Bezorgdheid over reacties van collega's of zorg om de eigen positie binnen het bedrijf vormen de belangrijkste redenen om fraude stilzwijgend te accepteren.

 Lees verder...   Reageer
 

69 doden in VS door schietpartijen op de werkvloer

31 mei 2004 - Met scherp schieten op uw collega's... Er zijn ongetwijfeld mensen zijn die stiekem met die gedachte rondlopen, maar ten uitvoer brengen is een tweede. Toch heeft het aantal schietincidenten op de Amerikaanse werkvloer een nieuw hoogtepunt bereikt. In 2003 werd 45 keer met scherp geschoten op het werk, met als doelwit een collega. Dit heeft dagblad The Enquirer gemeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook Wehkamp stopt met tv-shop

31 mei 2004 - Na V&D stopt ook Wehkamp met teleshopping. De uitzendingen van Wehkamp Welkom worden met ingang van 1 juli 2004 beeindigd. De postorderaar heeft besloten niet door te gaan met het tv-programma op SBS6.

 Lees verder...   Reageer
 

Spammer moet de gevangenis in

31 mei 2004 - Een jury in de stad Buffalo in de staat New York heeft donderdag een man die 850 miljoen spam-mailtjes verstuurde veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. Eerder werd de man, Howard Carmack, al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 16,4 miljoen dollar aan internetprovider Earthlink.

 Lees verder...   Reageer
 

Aandeel Spyker daalt op eerste handelsdag

27 mei 2004 - Het aandeel van sportwagenfabrikant Spyker is donderdag bij zijn debuut op de Amsterdamse effectenbeurs met verlies gesloten. De koers eindigde op 15,22 euro, tegen een uitgifteprijs van 15,50 euro.

 Lees verder...   1 reactie
 

Europese regelgeving voor seksuele intimidatie op de werkplek

27 mei 2004 - De helft van de vrouwen in Europa heeft te maken met ongewenste seksuele intimiteiten op het werk, maar wettelijke bescherming is in de meeste EU-lidstaten ver te zoeken. Vanaf 2005 wordt echter een wet van kracht die slachtoffers van seksuele discriminatie, intimidatie en pesterijen meer houvast moet bieden.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheid vraagt gegevens ondernemers nog maar één keer

27 mei 2004 - Ondernemers hoeven in de toekomst nog maar één keer dezelfde gegevens aan de overheid te verstrekken. Als een andere overheidsdienst deze gegevens nodig heeft, dan zal die bij collega's te rade moeten gaan. Hij mag niet langer de ondernemer lastig vallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien criteria voor het selecteren van commissarissen

26 mei 2004 - Tot voor kort benoemde de Raad van Commissarissen zijn eigen, nieuwe collega's. Op basis van welke criteria dat gebeurde, bleef vaak een raadsel. Aangezien aandeelhouders binnenkort meer invloed krijgen op de commissarissen-benoemingen, onderzocht hoogleraar Pieter Jagersma welke criteria volgens de commissarissen zelf van belang zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

De Geus wil af van last-in first-out ontslagregeling

26 mei 2004 - Minister De Geus van Sociale Zaken vindt dat bedrijven die door economische problemen mensen moeten ontslaan meer moeten kijken naar de leeftijdsopbouw van het personeel. Nu geldt nog vaak de regel dat degenen die het laatst in dienst zijn gekomen, het eerst moeten vertrekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Subsidie voor langer in dienst houden personeel

26 mei 2004 - Er komt binnenkort een subsidieregeling voor een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Dat schrijven minister De Geus en staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Snelst groeiende bedrijven hebben vaak vrouwen in de top

25 mei 2004 - Bij bedrijven die een supersnelle groei doormaken zitten vaker dan gemiddeld vrouwen in het topmanagement. Niet zo gek dus, dat Nederland op de ranglijst met snelst groeiende bedrijven slecht scoort. Nederland heeft een zeer lage participatie van vrouwen in topfuncties.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1367 1368 1369 1370 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10