zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aandeel Spyker daalt op eerste handelsdag

27 mei 2004 - Het aandeel van sportwagenfabrikant Spyker is donderdag bij zijn debuut op de Amsterdamse effectenbeurs met verlies gesloten. De koers eindigde op 15,22 euro, tegen een uitgifteprijs van 15,50 euro.

Er zijn 825.000 aandelen Spyker in omloop. Daarvan werden er donderdag ongeveer 76.000 verhandeld. Volgens analist André Sirks van effectenbank Stroeve was dat een behoorlijk volume, maar voor een eerste handelsdag is dat niet bijzonder.



Klein fonds
Voor de grote beleggers is Spyker niet echt interessant, omdat het een klein fonds betreft. Volgens Sirks zal de handel in het aandeel binnen afzienbare tijd niet groter zijn dan enkele honderden stuks per dag.

Leven in de brouwerij
De beursintroductie trok donderdag de aandacht omdat het op het Damrak wat leven in de brouwerij bracht. De laatste emissie was alweer enkele jaren geleden. Speciaal voor de gelegenheid werd er het chassis van een Spyker-sportwagen, waarmee in 2003 werd geracet tijdens de 24 uur van Le Mans, het beursgebouw binnengetakeld. Er stonden er twee voor het gebouw.

Bankschuld
Spyker heeft met de beursgang netto 11,5 miljoen euro opgehaald. De notering is nodig om de financiële positie te versterken. De helft van de opbrengst gaat op aan het aflossen van een bankschuld van bijna 6 miljoen euro.

Verlies
De fabrikant van luxe auto's is in zijn ruim driejarige bestaan nog nooit winstgevend geweest. Daardoor had de onderneming eind 2003 een negatief eigen vermogen van ruim 4 miljoen euro. Afgelopen jaar bedroeg het verlies 4,81 miljoen euro. Enkele jaren geleden mochten verliesgevende bedrijven niet naar de beurs worden gebracht. Ten tijde van internethype maakten de beursautoriteiten een eind aan die regel.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer Harm Zwiers  |   | 
30-10-2007
 | 
06:27 uur
Vreemd dat je een bedrijf runt met veel poeha en dat je al jaren nog geen muntje verdient hebt.

Vreemd is dan ook dat er mensen zijn die hun eigen geld stoppen in een het aflossen van schuld die een ander heeft veroorzaakt.

Nog vreemder is de arogantie waarmee deze mensen het bedrijf steeds maar weer op de kaart proberen te zetten terwijl iedereen zich moet afvragen waar al dit geld gebleven is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10