zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Miljoenenproject helpt slechts vier werklozen aan baan

16 mei 2004 - Zeven reďntegratiebedrijven hebben in Oost-Groningen in een jaar tijd slechts vier reguliere banen voor werklozen gevonden. Een project dat 1800 mensen aan de slag moet helpen, kostte de gemeenten in die tijd 3 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Opstappen lucratieve bezigheid voor topmanagers

16 mei 2004 - Het veld moeten ruimen wegens falend beleid of nieuwe inzichten legt bestuurders van grote bedrijven geen windeieren. In de top-tien van best betaalde ondernemers van vorig jaar staan er liefst vier die dankzij een gouden handdruk in inkomen omhoog zijn geschoten.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoge werkdruk belangrijkste oorzaak van stress

16 mei 2004 - Bijna 80 procent van de Nederlanders ervaart stress op het werk. De meest genoemde oorzaak van werkstress is de hoge werkdruk, gevolgd door het gebrek aan waardering.

 Lees verder...   2 reacties
 

Aantal startende bedrijven groeit

13 mei 2004 - Het aantal startende bedrijven stijgt weer. In het eerste kwartaal zijn er 15 procent meer nieuwe ondernemingen bijgekomen dan in dezelfde periode vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werknemers ongemotiveerd

12 mei 2004 - Nederlanders werken erg traag. Dit komt doordat 85 procent van de werknemers in ons land niet of vrijwel niet gemotiveerd is voor hun werk. Dit blijkt uit een onderzoek van beloningsadviseur Towers Perrin.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe gedragscode voor interim-managers

12 mei 2004 - Per 1 mei 2004 is een gedragscode voor interim-management in werking getreden, compleet met een reglement van rechtspraak.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekenhuizen staan bol van de conflicten

12 mei 2004 - In ongeveer de helft van de Nederlandse ziekenhuizen hebben medisch specialisten conflicten met elkaar. In bijna 40 procent van de ziekenhuizen spelen conflicten tussen specialisten en de 'Raad van Bestuur'.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen sneller depressief door sociale instelling

12 mei 2004 - Vrouwen verzinken eerder in een depressie dan mannen. Volgens onderzoeker Mattie Tops is dat de prijs is die ze betalen voor hun grotere sociale geneigdheid. Uit zijn onderzoek blijkt dat vrouwen een extra stressrespons hebben: ze zoeken toenadering tot een groep. Knijp daarom een oogje dicht als ze opeens onder werktijd met vriendinnen gaan bellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer sectoren verliezen het van internet

12 mei 2004 - Verschillende sectoren ondervinden zware concurrentie van het internet. Van de 45 miljard dollar die er in de Amerikaanse juweliersmarkt omgaat, wordt 2 miljard via internet verkocht, waar dezelfde edelstenen veel goedkoper zijn. En er zijn meer voorbeelden.

 Lees verder...   Reageer
 

Benzine weer fors duurder

12 mei 2004 - Shell heeft dinsdag de prijs voor een liter autobrandstof wederom fors verhoogd. Het olieconcern schroefde het tarief met 1,6 eurocent op. Een liter euro ongelood komt daarmee op 1,299 euro. Diesel kost nu aan de pomp 0,875 euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Tevreden klanten bepaald niet loyaal

10 mei 2004 - Bedrijven kunnen niet achterover leunen wanneer ze bij een tevredenheidsonderzoek een score van een vier of vijf op een vijfpuntschaal scoren. De auteurs Mittal en Lasser geven in een onderzoek in de Journal of Service Marketingaan, dat zelfs eenderde tot de helft van de tevreden klanten toch wegloopt. Tevredenheid vormt geen garantie voor loyaliteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Donner en De Geus willen ontslagvergoeding halveren

10 mei 2004 - Ministers De Geus van Sociale Zaken en Donner van Justitie willen het ontslagrecht aanscherpen. In een conceptvoorstel geven zij aan dat werknemers voor elke twee jaar diensttijd bij een werknemer na ontslag een maandsalaris moeten krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Topman van het Jaar 2003 boekt inderdaad recordresultaat

10 mei 2004 - De Topman van het Jaar 2003, Jaap Blokker, overdreef niet toen hij in januari liet weten dat de omzet van Blokker Holding over 2003 het recordjaar 2002 zou overtreffen. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar bijna een kwart meer winst geboekt in vergelijking met een jaar eerder.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder lease-auto's voor personeel

9 mei 2004 - Bedrijven geven hun personeel minder snel een lease-auto. Het aantal geleasde personenauto's is 2,6 procent gedaald. Eind vorig jaar telde Nederland 517.000 leasecontracten van personenauto's, 14.000 minder dan eind 2002.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1369 1370 1371 1372 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10