zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zelfstandigen met hoger risico toch verzekerd

25 mei 2004 - Zelfstandigen die door de afschaffing van de WAZ, de WAO voor zelfstandigen, onverzekerbaar dreigden te raken, kunnen toch een alternatieve verzekering afsluiten. Dat heeft minister De Geus van Sociale Zaken dinsdag in een nota aan de Tweede Kamer geschreven na overleg met particuliere verzekeraars.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsmarkt hoogopgeleide starters gunstig

25 mei 2004 - Pas afgestudeerde academici doen er gemiddeld vijf maanden over om een baan op hun niveau te vinden. Hbo'ers zijn gemiddeld 3,6 maanden op zoek. Slechts 3 procent van de hbo'ers en 4 procent van de academici die in 2001 en 2002 zijn afgestudeerd, zit nu zonder werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Omzet internetreclame verdubbelt in eerste kwartaal

24 mei 2004 - Adverteerders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 16 miljoen euro gespendeerd aan reclame op Nederlandse internetsites. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken april 2004

23 mei 2004 - Baas onder baas van Geoffrey Bellman was in april het best verkochte managementboek op Managersonline.nl. Bellman laat daarin zien hoe u dingen voor elkaar kunt krijgen in elk type organisatie ongeacht uw positiemacht. De top-10 bevat verder veel nieuwe titels.

 Lees verder...   Reageer
 

Zieke werknemer werkt vaker door

23 mei 2004 - De daling van het ziekteverzuim, dat onlangs door het Centraal Bureau voor de Statistiek werd gemeld, is maar ten dele toe te schrijven aan allerlei arbo-maatregelen. Werknemers melden zich domweg niet meer zo snel ziek als voorheen. Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor.

 Lees verder...   Reageer
 

Beloning Nederlandse top in Europese middenmoot

23 mei 2004 - Nederlandse ondernemingen betalen hun bestuurders in vergelijking met Europese concurrenten middelmatig. Onder de vijftig grootste ondernemingen in Europa behoren de Hollandse top-salarissen tot de middenmoot.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Nationaal Onderzoek Verandermanagement

20 mei 2004 - In de ene organisatie loopt verandering veel soepeler dan in de andere. Waar zit dat in? Wat blijken in de praktijk de belangrijkste blokkerende factoren en wat is er aan te doen? Op die vragen hoopt het Nationaal Onderzoek Verandermanagement een antwoord te krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Software voortaan patenteerbaar in EU

20 mei 2004 - Tegenstanders van softwarepatenten betreuren het besluit om dergelijke patenten toe te staan. Zij beschouwen het als een grote overwinning voor de grote softwarebedrijven. De Europese raad van ministers besloot hier dinsdag toe.

 Lees verder...   Reageer
 

100 grootste adverteerders staan nauwelijks in zoekmachines

18 mei 2004 - Slechts 10 procent van de top 100 adverteerders in Nederland benut de mogelijkheden van het adverteren bij zoekmachines. Dat blijkt uit onderzoek van zoekmachine marketingbureau Traffic4u.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander meest wakkere werknemer van Europa

18 mei 2004 - Nederlanders zijn erg wakker onder werktijd. Slechts 20 procent van ons is wel eens in slaap gevallen tijdens het werk, terwijl het Europees gemiddelde op 24 procent ligt. Dit blijkt uit een onderzoek van Jobline en Monster Worldwide onder circa 21.500 mensen in 14 landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht betaalgedrag brengt bedrijven in problemen

18 mei 2004 - Verslechterd betaalgedrag brengt bedrijven steeds meer in liquiditeitsproblemen. Bijna de helft van de Nederlandse ondernemingen klaagt erover dat meer dan 30 procent van de facturen te laat wordt betaald.

 Lees verder...   1 reactie
 

VVD wil dat belastingdienst ondernemersvriendelijker wordt

18 mei 2004 - De Belastingdienst werkt "ondernemersonvriendelijk". De VVD wil dat staatssecretaris Wijn (Financiën) er snel voor zorgt dat de cultuur binnen de dienst verandert.

 Lees verder...   Reageer
 

Medewerkster beschuldigt Ruud Lubbers van seksuele intimidatie

18 mei 2004 - Een medewerkster van de Verenigde Naties beschuldigt de hoge commissaris voor vluchtelingen Ruud Lubbers van seksuele intimidatie. Dat heeft Lubbers dinsdag zelf bekendgemaakt. In een verklaring ontkende hij zich onfatsoenlijk te hebben gedragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse topman staat relatief snel op straat

17 mei 2004 - Nederlandse bestuursvoorzitters worden naar verhouding twee keer zo snel ontslagen als hun collega's in de rest van Europa. Bij de vijftig grootste ondernemingen in ons land werd vorig jaar ongeveer 9 procent op straat gezet.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1368 1369 1370 1371 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10