zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De zeven doodzonden van merkmanagement

1 augustus 2004 - Het blad Manager Magazin heeft de zeven doodzonden van het merkmanagement op een rijtje gezet. Marketingmanagers die de volgende fouten maken kunnen er zeker van zijn dat hun merk binnen de kortste keren op de schroothoop ligt.

 Lees verder...   Reageer
 

Handboek voor kantoorspionnen

25 juli 2004 - In het bedrijfsleven gaat het vandaag de dag om slechts één ding: op het juiste moment over de juiste informatie beschikken. En wie zijn meesters in het verzamelen van informatie? Spionnen!

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress

25 juli 2004 - Vrouwen die gebukt gaan onder stress, zoeken over het algemeen toenadering tot andere mensen. Gestresste mannen daarentegen vertonen vaak juist sociaal ontwijkend gedrag. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Mattie Top aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlanders het negatiefst over euro

25 juli 2004 - In geen enkel ander Europees land wordt zo negatief geoordeeld over de euro als in Nederland. Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft weinig goeds te melden over de munt. En de eurohaat groeit.

 Lees verder...   Reageer
 

Homo's goudmijn voor marketeers

21 juli 2004 - De markt voor homoseksuelen is uiterst lucratief. De doelgroep is sterk kwaliteits- en innovatiebewust en in communicatief opzicht makkelijk benaderbaar, zo schrijft het Duitse tijdschrift Absatzwirtschaft.

 Lees verder...   Reageer
 

Minister wil minder vrije tijd voor werknemers

21 juli 2004 - VVD-minister Dekker (VROM) vindt dat de Nederlanders best enkele vakantiedagen kunnen inleveren om zo onze economie op te peppen. Zij zegt dat in een vraaggesprek met het weekblad Elsevier van deze week.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers moeten steeds vaker bereikbaar zijn op vakantie

21 juli 2004 - Managers worden steeds vaker verzocht om bereikbaar te zijn na werktijd. Een kwart van de managers wordt zelfs verzocht bereikbaar te zijn tijdens vakanties.

 Lees verder...   Reageer
 

Prestatieloon steeds vaker in CAO's vastgelegd

18 juli 2004 - Prestatieloon wordt snel gemeengoed. In bijna de helft van alle CAO's die FNV Bondgenoten dit jaar heeft afgesloten staan afspraken over prestatieloon. Vorig jaar was dat nog maar 30 procent. Dat meldt FNV Bondgenoten na evaluatie van het arbeidsvoorwaardenbeleid van 2004.

 Lees verder...   Reageer
 

Bol.com vooral succesvol door tv-reclame

18 juli 2004 - Bol.com is de grootste internetwinkel van Nederland. Het succes van Bol is voornamelijk te danken aan de grootscheepse reclamecampagnes in de traditionele media. Prijsvergelijkingssites zoals Kelkoo.nl en ElCheapo.nl zijn nauwelijks een bedreiging.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB loopt sterk achter met automatisering

15 juli 2004 - Het midden- en kleinbedrijf (mkb) maakt niet optimaal gebruik van ICT. Het komt nog vaak voor dat de bedrijfsvoering op enkele losstaande pc`s wordt vastgelegd, waardoor er veel dubbel werk gedaan moet worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Grotere daling aantal arbeidsongeschikten

15 juli 2004 - Het aantal arbeidsongeschikten neemt sneller af. In het eerste kwartaal van dit jaar verminderde het aantal WAO-, WAZ- en Wajong-uitkeringen gemiddeld met ruim 3000 per maand. In 2003 daalde het aantal verstrekte uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid nog met 1000 per maand.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers geloven niet meer in eigen vak

15 juli 2004 - Marketeers -van huis uit toch vooral rasoptimisten- zitten in een dip. Maar liefst 84 procent van de Nederlandse marketeers is het eens met de stelling dat de consument steeds meer genoeg krijgt van alle marketingkunstjes.

 Lees verder...   Reageer
 

Lichte afname werkloosheid

15 juli 2004 - De werkloosheid is het afgelopen kwartaal licht afgenomen. In de maanden april, mei en juni hadden gemiddeld 486.000 Nederlanders geen baan, terwijl in de eerste drie maanden van dit jaar nog gemiddeld 500.000 mensen werkloos waren.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken juni 2004

13 juli 2004 - Leer als een speer, een boek van Jan-Willem van den Brandhof over technieken om uw hersenen beter te gebruiken was in juni het best verkochte managementboek op Managersonline.nl. Het boek beschrijft praktische oefeningen en hulpmiddelen om sneller te leren en beter te concentreren en te onthouden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1361 1362 1363 1364 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10