zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer mannen werken in deeltijd

13 juli 2004 - Hoewel vrouwen nog altijd de overhand hebben, gaan ook steeds meer mannen in deeltijd werken. In tien jaar tijd nam het mannelijk aandeel parttimers toe van 9 tot 14 procent. Bij vrouwen is dat percentage ruim 65 procent (in 1993 50 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenman steeds vaker allochtoon

13 juli 2004 - Het aantal allochtone bedrijven groeit spectaculair. De laatste vijf jaar nam het aantal migranten met een eigen onderneming toe met 44 procent, bij autochtonen bleef dat steken op 2 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouw moet kind borstvoeding kunnen geven op het werk

8 juli 2004 - Werkgevers zijn verplicht om jonge moeders voldoende tijd en een geschikte ruimte aan te bieden, zodat zij hun kind borstvoeding kunnen geven. Veel werkgevers én vrouwen zijn daarvan niet voldoende op de hoogte.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht betalingsgedrag schaadt Nederlandse economie

8 juli 2004 - Als crediteuren zonder mokken wat sneller zouden betalen, zou de Nederlandse economie met 1,6 miljard euro extra kunnen groeien. Een voorbeeldig betaalgedrag zou bovendien leiden tot 30.000 extra banen.

 Lees verder...   Reageer
 

Duur betaalde Hartstichting-directeur ten onrechte ontslagen

7 juli 2004 - De stichtingsraad van de Nederlandse Hartstichting heeft medisch directeur V. Manger Cats ten onrechte ontslagen. Dat blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Den Haag, die vanmiddag werd bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers moeten voedseletiketten aanpassen

6 juli 2004 - Hoe zat het ook alweer met het terugdringen van de administratieve lasten voor ondernemers door het kabinet Balkenende? VVD-minister Hoogervorst van Volksgezondheid doet er in elk geval niet aan mee. De etiketten op levensmiddelen in de supermarkt moeten flink worden uitgebreid met informatie over ingrediënten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers in de metaal later met pensioen

6 juli 2004 - Werknemers in de sector Metaal en Techniek kunnen niet langer vanaf hun 55e ophouden met werken. De kabinetsplannen om de belastingvoordelen bij het sparen voor vroegpensioen per januari 2006 af te schaffen, hebben het pensioenfonds Metaal en Techniek er toe gebracht die leeftijd met onmiddellijke ingang te verhogen tot zestig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

De top-13 routeplanners op internet

6 juli 2004 - Routeplanners op internet wijzen u regelmatig de verkeerde kant op, leiden u over busbanen of kennen belangrijke tunnels niet. Automoblisten doen er goed aan niet blind te varen op routeplanners op internet. Een goede wegenkaart paraat houden, verdient aanbeveling. Dat stelt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO's moeten zich binnen vijf kwartalen bewijzen

5 juli 2004 - CEO's moeten zich waar maken binnen de 5 kwartalen, hebben 8 maanden om een strategische visie neer te zetten, krijgen 19 maanden om de beurswaarde op te krikken en 21 maanden om een grondige reorganisatie door te voeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers steeds meer eigen baas

5 juli 2004 - Werknemers mogen steeds meer zelf bepalen hoe zij hun werk inrichten. Dat heeft TNO Arbeid vrijdag gezegd op basis van een onderzoek in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 Lees verder...   Reageer
 

'Openheid topinkomens werkt averechts'

5 juli 2004 - De openheid over inkomens aan de top van het bedrijfsleven in Nederland heeft een "absoluut desastreus effect" gehad en werkt contraproductief. Dat stelde president-commissaris Aad Jacobs van Koninklijke Olie in een interview met het zaterdag verschenen magazine 'Shell Venster'.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel computers in bedrijven verouderd

1 juli 2004 - Veel computers in het bedrijfsleven zijn verouderd. Meer dan 40 procent van de computers is ouder dan drie jaar. Door bezuinigingen op de IT-budgetten de afgelopen jaren schuiven bedrijven het aanschaffen van nieuwe pc's op de lange baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet meer naar recepties maar netwerken via internet

1 juli 2004 - Datingsites zijn een groot internetsucces. Menig relatie begint met een chat of emailcorrespondentie via een koppelwebsite. Als het voor privécontacten werkt, waarom dan niet ook voor zakelijke contacten?

 Lees verder...   Reageer
 

Slechts 20 procent tech-bedrijven meet marketing prestaties

1 juli 2004 - Ja, belangrijk vinden ze het wel, het meten van de marketing resultaten. Maar nee, het ook werkelijk doen, dat doen ze niet. Dat is in het kort de houding van veel marketing directeuren van Amerikaanse tech-bedrijven ten aanzien van performancemeting van marketinginspanningen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1362 1363 1364 1365 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10