zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eurocent verdwijnt uit Nederlandse kassa's

1 juli 2004 - De eurocent verdwijnt binnenkort voor een groot deel uit de dagelijkse betalingen. Winkeliers in heel Nederland mogen vanaf 1 september bedragen aan de kassa afronden op 5 eurocent.

 Lees verder...   Reageer
 

De maakbaarheid van de medewerker is een fictie

1 juli 2004 - In de jaren tachtig bestonden er goed betaalde motivatiegoeroes die meenden dat medewerkers enthousiast aan de slag gingen, als je maar hard en vaak genoeg 'GO, GO, GO!' tegen ze riep. Daar zijn managers wel van teruggekomen, maar de gedachte dat werknemers 'maakbaar' zijn leeft nog steeds.

 Lees verder...   Reageer
 

De val en wederopstanding van kennismanagement

1 juli 2004 - Wie durft er nu nog te zeggen dat hij zich bezig houdt met kennismanagement? Tien jaar geleden was dat wel anders. Het was een hype, maar nu wordt er vooral denigrerend over kennismanagement gedaan. Maar snijden organisaties zich daarmee niet in de vingers?

 Lees verder...   Reageer
 

Britten hebben liever siësta in de zomer dan dagelijkse lunchpauze

30 juni 2004 - Meer dan tweederde van de Britten is te druk om een lunchpauze te nemen. Het gros volstaat met een ultrakorte pauze. Eenderde neemt zelfs in het geheel geen rustpoos.

 Lees verder...   Reageer
 

Proefschrift bewijst: Vertrouwen komt te voet en gaat te paard

30 juni 2004 - Vorige week verdedigde Frédérique Six aan de Erasmus Universiteit Rotterdam haar proefschrift met de titel Trust and trouble(vertrouwen en verstoringen: interpersoonlijk vertrouwen opbouwen binnen organisaties). In dit proefschrift toont zij aan dat het opbouwen van vertrouwen niet eenvoudig is.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers ervaren minder werkdruk

30 juni 2004 - Het aantal mensen dat onder hoge tijdsdruk werkt neemt verder af, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2003 werkte 28 procent van de beroepsbevolking regelmatig onder hoge tijdsdruk, in 1999 was dat nog 33 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle merken hebben iets eigens en iets eigenaardigs

29 juni 2004 - Managersonline.nl-auteur Michel Hoetmer hamert er met regelmaat op: om commercieel succesvol te zijn moet een bedrijf of product onderscheidend zijn. Teveel van het zelfde gaat de klant vervelen met dalende omzetten als gevolg.

 Lees verder...   Reageer
 

'Organisatie-adviseurs praten managers steeds meer naar de mond'

29 juni 2004 - Organisatieadviseurs zijn te ver afgedreven van hun eigenlijke metier. Dit vindt professor H. Strikwerda, management-consultant en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam in Opleiding en ontwikkeling.

 Lees verder...   Reageer
 

Daags na Oranje-wedstrijden 15 procent meer ziekmeldingen

29 juni 2004 - Vorige week woensdag, de dag waarop het Nederlands elftal aantrad tegen Letland, lag het ziekteverzuim eenvijfde hoger dan op een normale woensdag. Dat heeft ArboNed, de op een na grootste arbodienst, maandag medegedeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Open sollicitaties zinloos

27 juni 2004 - Het sturen van open sollicitaties leidt vrijwel altijd tot niets. Dat stelt recruitmentbureau Connexys. Volgens het bureau krijgen grote bedrijven stapels open sollicitaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Email en chatten goed voor sociale contacten

27 juni 2004 - Mensen die e-mailen schatten hun sociale omgeving hoger in dan zij die dat niet doen. Ze hebben meer vertrouwen in hun sociale contacten en vinden de kwaliteit van hun sociale netwerk beter.

 Lees verder...   1 reactie
 

Compleet topmanagement Shell aangeklaagd

27 juni 2004 - Bij de rechtbank in het Amerikaanse New Jersey is een aanklacht ingediend tegen de gehele top van Shell. Commissarissen als oud-premier Wim Kok en bestuurders, onder wie de huidige topman Jeroen van der Veer, worden persoonlijk verantwoordelijk gesteld voor het duperen van aandeelhouders. Ze zijn nalatig geweest.

 Lees verder...   Reageer
 

Weer stank voor dank voor klokkenluider

25 juni 2004 - Voormalig medewerker van de Saxion Hogescholen in Deventer en Enschede, P. de Jong, hoeft niet te rekenen op een vergoeding van het rijk voor de schade die hij heeft geleden als klokkenluider van de hbo-fraude.

 Lees verder...   Reageer
 

Belgische bedrijven ontevreden over werkgeversorganisaties

25 juni 2004 - Belgische bedrijven zijn ontevreden over de werkgeversorganisaties. Ze zouden te duur zijn en te weinig kwaliteit bieden. Toch peinzen de meeste bedrijven - zo`n 88 procent - er niet over om hun lidmaatschap op te zeggen, zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Trends.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1363 1364 1365 1366 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10