zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor een bedreigde diersoort: de middle manager

25 november 2004 - De middle manager zit tussen twee vuren en kan het maar moeilijk goed doen. Hij moet twee partijen tevreden houden: zijn superieuren en zijn medewerkers. En komt is er een reorganisatie, dan staat zijn functie in het kader van 'lean & mean' het eerst op de tocht.

Daarover bericht Eelke Pol op Managementsite. Het is niet zo vreemd, aldus Pol, dat het -vooral de oudere- middle manager aan zelfvertrouwen ontbreekt. Jonge honden voelen zich ten onrechte vaak iets teveel manager en iets te weinig medewerker en verliezen daardoor affiniteit met de werkvloer.



Tips
Pol ziet echter een belangrijke rol weggelegd voor de middle manager, die wel degelijk waarde toevoegt. Belangrijk is dat de middle manager zich daarvan bewust wordt. Daartoe geeft hij vijf tips:

1. Relativeer
Een advies, vooral bedoeld voor jonge, enthousiaste middle managers. Identificeer u iets minder als 'management' en iets meer als 'medewerker'.

2. Wees trots
Een advies, vooral bedoeld aan wat oudere, wat teleurgestelde middle managers. Maak u niet te klein richting topmanagement.

3. Ken uw toegevoegde waarde
Uw toegevoegde waarde is onmiskenbaar. Maak gerust de rekensom: neem uw salariskosten (bijv. € 60.000,-), schat in wat de waarde is van het correct managen van de gezags-, samenwerkings- en vooral ruilrelatie (ligt al snel ruim boven € 150.000,-) en wees trots op uw toegevoegde waarde (ligt al snel op € 100.000,-).

4. Vorm intervisiegroepjes
Creëer een intervisiegroepje met collega middle managers. Geen klaagclubje, maar een groepje collega´s waarmee tips en trucs kunnen worden uitgewisseld.

5. Eis goed leiderschap
Vraag van uw leidinggevende evenveel leiderschap als uw medewerkers van u verwachten. Het mes snijdt aan twee kanten: het levert voorbeeldgedrag op (als het goed is!) van leidinggeven en het stimuleert de bewustwording dat u zelf óók medewerker bent.


Bron: Managementsite
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10