zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wordt Nederland een tweedewereldland?

16 maart 2005 - Nederland blijft niet tot de kopgroep van welvarende landen behoren. Als er niet drastisch wordt ingegrepen glijdt ons land af naar de status van een tweede wereldland, een term die voorheen vooral voor Oost-Europa en de Sovjet-Unie werd gehanteerd. Niet niet straatarm, maar ook niet erg rijk en welvarend.

 Lees verder...   Reageer
 

EU wil automatische koppeling gas- en olieprijs stoppen

16 maart 2005 - Europees commissaris Piebalgs (Energie) wil af van de automatische koppeling van de aardgasprijs aan de hoogte van de olieprijs. Een wettelijk verbod zal hij niet uitvaardigen, maar hij wil wel de koppeling ontmoedigen met een aantal praktische maatregelen. Dat zou slecht kunnen uitpakken voor Nederland, maar het zal wel niet zo'n vaart lopen.

 Lees verder...   Reageer
 

Weer bizar anti-vet voorstel: verbied de flippo!

16 maart 2005 - De anti-vet lobby lijkt het fanatisme van de anti-rooklobby te gaan overtreffen. Zondag pleitte minister Hoogervorst al voor een vet-taks. De Consumentenbond heeft nu een nieuwe misstand ontdekt: de flippo. Die moet niet meer meegeleverd worden met een zak chips, vindt de bond.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet 'nee' kunnen zeggen veroorzaakt stress

16 maart 2005 - Werknemers moeten 'nee' leren zeggen tegen hun werkgever. Het personeel staat in vele gevallen onder grote druk om deadlines of targets te halen. Deze druk wordt omgezet in stress. Als men deze symptomen niet tijdig onderkent, kan dat tot psychische klachten leiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vergrijzende organisaties verstarren op vier manieren

15 maart 2005 - Naarmate ondernemingen meer oudere mensen in dienst hebben, wordt het gevaar van verstarring en kennisveroudering reëler. Deze verstarring komt bijvoorbeeld tot uiting in opvattingen over onder meer arbeidsverhoudingen, collegiale omgang en taakinhoud.

 Lees verder...   Reageer
 

Leeftijdsgrens in personeelsadvertenties verboden

15 maart 2005 - Werkgevers mogen in personeelsadvertenties in principe geen leeftijdsgrenzen stellen. Zij mogen alleen leeftijdseisen stellen als zij daarvoor een goede reden hebben. Die motivering moet ook in de advertentie staan.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland innoveert minder

14 maart 2005 - Het goedbedoelde Innovatieplatform ten spijt, is slechts twintig procent van alle bedrijven bezig met het vernieuwen van producten, diensten of processen. In de periode 1998-2000 was dit nog 34 procent. Dat blijkt uit de CBS-publicatie Kennis en economie.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel werven via eigen website erg effectief

14 maart 2005 - Zou iedere organisatie via de eigen website medewerkers moeten werven? Ja! Want voor de prijs van slechts één printadvertentie bent u een jaar lang direct in beeld bij een derde van alle baanzoekers. Zo groot is inmiddels de groep baanzoekers die zich via bedrijvensites oriënteert, blijkt uit Nationale Monitor Internet Werving.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers eisen pin-provisie terug

14 maart 2005 - Boze ondernemers hebben gisteren geld teruggeïst van Interpay, het bedrijf dat het elektronische betalingsverkeer afhandelt. De ondernemers vinden dat Interpay jarenlang misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie, waardoor de ondernemers miljoenen euro's te veel zouden hebben betaald voor het pinnen en chippen.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten kopen steeds meer en vaker via internet

13 maart 2005 - De omzet in de thuiswinkelbranche is in 2004 met 35 procent gestegen ten opzichte van 2003. De online consumentenbestedingen kwamen uit op 1,7 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, een onderzoek van Thuiswinkel.org en Blauw Research.

 Lees verder...   Reageer
 

Japan blijft buitenlandse investeerders weren

13 maart 2005 - Het overnemen van Japanse bedrijven door buitenlandse ondernemingen wordt voorlopig niet eenvoudiger. Een wetsvoorstel dat erop was gericht de huidige regeling te versoepelen, is voorlopig in de ijskast gezet.

 Lees verder...   Reageer
 

Durfkapitalisten discrimineren vrouwelijke ondernemers

13 maart 2005 - Durfinvesteerders zien het over het algemeen niet zo zitten om geld te steken in een onderneming die door een vrouw wordt geleid. Dat komt naar voren uit een Frans onderzoek in opdracht van het Forum for Women Entrepreneurs&Executives in Parijs.

 Lees verder...   Reageer
 

Pentascope beste werkgever van 2005

11 maart 2005 - Pentascope mag zich de beste werkgever van Nederland noemen. Dat is de uitslag van onderzoek van het Great Place to Work® Institute Nederland (GPTW) voor "Goed Werkgeversschap". Speciale prijzen waren er voor Vitae, Humanitas en CSU Total Care. Twintig organisaties werden door hun medewerkers aangemerkt en op basis van hun onderzoeksscores genomineerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijsstunten werkt averechts

9 maart 2005 - Prijsstunten is niet succesvol en werkt zelfs averechts. Dat zegt prof.dr. Harald van Heerde, die vrijdag aantreedt als hoogleraar marketing aan de Universiteit van Tilburg (UvA). Bedrijven kunnen volgens hem beter stoppen met aanbiedingen. Uitzonderingen zijn aanbiedingen voor nieuwe producten en voor seizoensgebonden artikelen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1330 1331 1332 1333 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10