zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen succesfactoren voor een management bestseller

9 maart 2005 - De boeken van managementgoeroes als Henry Mintzberg en Stephan Covey zijn absolute bestsellers. Wie een goeroe voor een uurtje wil inhuren moet tienduizenden euro's op tafel leggen. Maar bijster wetenschappelijk verantwoord is het niet, wat de heren doceren. Soms klopt er zelfs helemaal niets van.

 Lees verder...   Reageer
 

'Het drama Ahold' beste managementboek van 2004

9 maart 2005 - Tijdens het managementboekengala in de Rode Hoed in Amsterdam is dinsdag Het drama Ahold van auteur Jeroen Smit uitgeroepen tot beste managementboek van 2004. Het Managementboekengala werd dit jaar voor de tweede keer gehouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Patenteren van software misschien toch van tafel

9 maart 2005 - Het omstreden voorstel voor softwarepatenten gaat mogelijk toch geheel van tafel. Als het Europees Parlement het voorstel voor een softwareoctrooi verwerpt, zal de Europese Commissie geen nieuw voorstel indienen. De strijd om het patenteren gaat vooral tussen grote en kleine software-fabrikanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument trapt niet meer in reclame

9 maart 2005 - De tijd dat de consument voor een merk koos omdat het 'cool' of hip zou zijn is voorbij. Dit zegt Research International, dat elke twee jaar de mening van consumenten peilt. Wat het product feitelijk oplevert, is nu de belangrijkste factor die consumenten aanzet tot kopen.

 Lees verder...   Reageer
 

Aldi belooft beter

9 maart 2005 - Aldi wil de arbeidsverhoudingen binnen het bedrijf verbeteren. De directie van het Duitse supermarktconcern heeft een brief geschreven aan alle 5000 personeelsleden met uitgangspunten en principes waarmee klachten en problemen bij Aldi zouden moeten worden opgelost.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument vindt reclame helemaal niet vervelend

7 maart 2005 - In tegenstelling tot wat veel marketeers denken, hebben consumenten niet zo'n probleem met reclame. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het Tijdschrift voor Marketing onder 400 consumenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Stoppen met loyaliteitsprogramma kost klanten

7 maart 2005 - Waarschuwing: begint u eenmaal aan een klantenkaart of spaarsysteem, dan komt u er niet meer vanaf. Deskundigen betwijfelen of loyaliteitsprogramma's wel werken, maar bestaat het programma eenmaal, dan kunt u het maar beter niet afschaffen. Dat kost namelijk klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Voortaan ook hulp voor werknemers op de schopstoel

7 maart 2005 - Werknemers die op korte termijn werkloos dreigen te worden, kunnen voortaan vroegtijdig hulp krijgen een andere baan te vinden. Dan moet iemand wel kunnen aantonen bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) of Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) dat hij binnen vier maanden op straat komt te staan.

 Lees verder...   Reageer
 

Oprichting BV wordt gemakkelijker

6 maart 2005 - Bij de oprichting van een besloten of naamloze vennootschap hoeven ondernemers in de toekomst niet langer te wachten op een verklaring van geen bezwaar van de minister van Justitie. Het kabinet heeft daartoe besloten, nadat is gebleken dat de regel eenvoudig is te omzeilen door een bestaande bv op te kopen of een buitenlandse bv op te richten.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom topmanagers kans lopen op een depressie

6 maart 2005 - Wie succesvol is, hoeft niet altijd gelukkig te zijn. Door hun zware baan lopen geslaagde leiders serieuze risico's op een depressie. Volgens Psychologie Magazine zijn er vijf risicofactoren voor topmanagers.

 Lees verder...   Reageer
 

'Vrouwen creëren zelf glazen plafond'

6 maart 2005 - Vrouwen hebben het glazenplafond en de lage arbeidsparticipatie aan zichzelf te danken: ze hebben het contact met hun vrouwelijke kracht verloren. Dat stelt de Tunesische dr. Kaouthar Darmoni in haar Aletta Jacobslezing die ze vandaag aan de Rijks Universiteit Groningen houdt.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vacatures stijgt licht

3 maart 2005 - Het aantal vacatures is in het vierde kwartaal van 2004 iets gestegen. Eind december 2004 stonden er 128.000 duizend vacatures open, 2.000 meer dan een kwartaal eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

 Lees verder...   Reageer
 

MBA-opleidingen moeten vrouwelijker worden

3 maart 2005 - MBA-opleidingen zijn macho-bolwerken waar vooral 'harde' managementvaardigheden op het programma staan. Dat zou moeten worden aangevuld met het ontwikkelen van meer vrouwelijke kwaliteiten bij studenten.

 Lees verder...   Reageer
 

Zwarte lijst van malafide advertentieverkopers

3 maart 2005 - Verzenders van spookfacturen kunnen vanaf donderdag (vandaag) op een zwarte lijst terechtkomen. De Vereniging van Kamers van Koophandel hoopt daarmee beter de strijd te kunnen aanbinden met malafide ondernemers die geld binnenhalen door advertenties te verkopen in gidsen die helemaal niet bestaan.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1331 1332 1333 1334 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10