zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Recordaantal topmanagers vertrokken

23 maart 2005 - Het aantal bestuursvoorzitters dat vorig jaar al of niet gedwongen is opgestapt, is naar een recordhoogte gestegen. Uit nog te publiceren onderzoek van Booz Allen Hamilton over 2004 blijkt dat 14,2 procent is vertrokken.

 Lees verder...   Reageer
 

PvdA blokkeert gekozen burgemeester

22 maart 2005 - De Eerste Kamerfractie van de PvdA heeft gisteravond de invoering van de gekozen burgemeester geblokkeerd. Om de gekozen burgemeester mogelijk te maken stemde de Eerste Kamer gisteren over een grondwetswijziging. Daarvoor is een tweederde meerderheid nodig. Die werd door de opstelling van de PvdA niet gehaald.

 Lees verder...   Reageer
 

'Prostitutie is passende arbeid'

22 maart 2005 - Prostitutie kan best beschouwd worden als 'passende arbeid', vindt minister De Geus van van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat betekent overigens niet dat een prostituee die in de WW zit, wordt gedwongen dit werk opnieuw te gaan doen, schrijft De Geus aan de Tweede Kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Claimcultuur is in opkomst

22 maart 2005 - Onder werknemers rukt gestaag een claimcultuur op. Werknemers leggen steeds vaker bij hun werkgevers een claim neer voor beroepsziekten en bedrijfsongevallen. FNV-vakbondsbestuurder Ton Heerts waarschuwde onlangs al een dreigende claimcultuur.

 Lees verder...   Reageer
 

Plantenwinkel verkozen tot beste webwinkel

22 maart 2005 - De website van het grootste tuinpostorderbedrijf in Europa, Bakker- Hillegom, is uitgeroepen tot de beste webwinkel in Nederland. Het bedrijf versloeg bekende namen als Bol.com, Achmea en GoGo Tours.

 Lees verder...   Reageer
 

Pijnenburgaffaire levert Albert Heijn extra klanten op

21 maart 2005 - Albert Heijn verwelkomde 50.000 nieuwe klanten door de ruzie met koekfabrikant Peijnenburg. De twee bestreden elkaar bij de rechter om schapruimte voor de ontbijtkoek van 600 gram. Dat blijkt uit onderzoek van GfK.

 Lees verder...   Reageer
 

Yvonne Swaans zakenvrouw van het jaar

21 maart 2005 - Yvonne Swaans is gekozen tot zakenvrouw van het jaar 2005. De 36-jarige algemeen directeur van verhuurmakelaar Direkt Wonen is volgens de jury "een zakenvrouw met power" en toont maatschappelijke betrokkenheid, zo is maandag bekendgeworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer leeft gezonder

21 maart 2005 - De Nederlandse werknemer leeft gezonder dan een jaar geleden. De werknemer rookte vorig jaar minder en verzuimde minder dan in 2003. Ook werden minder rugklachten geregistreerd. Dat blijkt uit de maandag verschenen bedrijfsgezondheidsindex 2004 (BGI 2004) van het gezondheidsmanagementbureau LifeGuard.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen opties maar aandelen voor topmanagers Shell

20 maart 2005 - De Koninklijke/Shell Groep wil het beloningssysteem voor zijn vijf hoogste managers wijzigen. Het Nederlands-Britse energieconcern kent in de nieuwe opzet niet langer opties toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Voedingsbedrijven krijgen schuld van overgewicht

20 maart 2005 - Hoewel de toename van het aantal dikke mensen vooral te wijten is aan een gebrek aan beweging, krijgt de voedingsindustrie de zwarte piet toegeschoven. Vooral overgewicht bij kinderen krijgt overal aandacht.

 Lees verder...   Reageer
 

Labrador-puppy niet exclusief voor wc-papierreclame

20 maart 2005 - Frisdrankfabrikant DubbelFrisss mag de commercial blijven uitzenden waarin een witte pup een huiskamer verwoest met een rol wc-papier.

 Lees verder...   Reageer
 

Twee werkdagen per week verspild met onzin

17 maart 2005 - Zinloze bijeenkomsten, slechte communicatie en vage doelstellingen zorgen ervoor dat twee dagen per week op het werk niets opleveren. Vrouwen zijn daarbij net iets productiever op kantoor dan mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook MKB-bedrijven verplaatsen werk naar lagelonenlanden

17 maart 2005 - Het uitbesteden van IT-werk aan lagelonenlanden als India of Roemenie is niet langer slechts voorbehouden aan grote bedrijven. Ook kleine en middelgrote bedrijven doen steeds vaker aan 'offshoring'.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste ondernemingsraden functioneren slecht

17 maart 2005 - Zo'n 15 procent van de ondernemingsraden (OR) die op cursus gaan, functioneert goed. Circa 30 procent doet het minder en de resterende 55 procent is zo marginaal bezig dat de medezeggenschap amper functioneert. Deze conclusie komt van Harry van den Tillaart, onderzoeker bij het Nijmeegse ITS en het GBIO (Gemeenschappelijk Begeleidingsinstituut Ondernemingsraden).

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1329 1330 1331 1332 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10