zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Personeel werven via eigen website erg effectief

14 maart 2005 - Zou iedere organisatie via de eigen website medewerkers moeten werven? Ja! Want voor de prijs van slechts één printadvertentie bent u een jaar lang direct in beeld bij een derde van alle baanzoekers. Zo groot is inmiddels de groep baanzoekers die zich via bedrijvensites oriënteert, blijkt uit Nationale Monitor Internet Werving.

98 procent


Volgens dit door Intelligence Group gehouden onderzoek zou zelfs 98 procent van de hoogopgeleiden zich via internet oriënteren op het moment dat ze bij een organisatie willen gaan solliciteren. Bovendien kunt u met een eigen site het niveau van de sollicitaties flink opkrikken, terwijl u zich door het online zetten van de informatie waar sollicitanten naar zoeken heel wat tijd kunt besparen.

Afwijzen
De bedrijvensite is dus een must voor iedere organisatie. Zelfs als je even geen vacatures hebt. Recruitmentdeskundige Koos van Leeuwen, die onder meer hoofd recruitment van KPN was tijdens de verzelfstandiging zegt stellig: 'Geen enkele organisatie heeft een jaar lang geen vacatures. En als dat wel zo is, dan kun je evengoed beter de mogelijkheid openhouden om een open sollicitatie te doen. Een geweldige kandidaat moet je altijd uitnodigen en, als de vonk overslaat, aannemen. Die verdient zichzelf namelijk terug. Alle andere kandidaten wijs je af. Kandidaten verwachten toch wel dat 90 tot 95 procent wordt afgewezen.'

Helft
Toch blijkt uit Arbeidsmarktmonitor van Heliview dat maar 28 procent van de bedrijven zo'n site heeft. Een vergelijkbaar percentage plaatst soms vacatures op de site. Samen zo'n 50 procent. En dus werft de helft nog niet via de eigen site. Handige tips waar u rekening mee moet houden voor een goede vacature-sectie op uw website, vindt u op PWnet.


Bron: PWnet
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10