zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verbod op agressieve verkoopmethoden

24 februari 2005 - Agressieve verkoopmethoden zoals herhaaldelijk indringend opbellen, worden verboden in de hele Europese Unie. Het Europees Parlement heeft hiertoe donderdag een voorstel van de Europese Commissie aangenomen, in samenspraak met de EU-landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Onzinverhalen van adviseurs

23 februari 2005 - Managers en adviseurs gebruiken graag metaforen om het begrip voor hun ideeën en plannen kracht bij te zetten. De gekookte kikker bijvoorbeeld. Een kikker zou spontaan wegspringen als die in een pan met kokend heet water wordt gegooid. Als de kikker in koud water wordt gegooid dat langzaam wordt opgeward, zou die niks doorhebben en uiteindelijk doodgaan. Leuke beeldspraak, alleen d'r klopt niks van.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbo heeft zelfs bij werknemers slecht imago

23 februari 2005 - Dat werkgevers het gehad hebben met de duimendikke arbo-regels is genoegzaam bekend. Maar ook bij werknemers heeft de term 'arbo' en negatief imago. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Regioplan. In plaats van de doorgeschoten regelgeving te verminderen, adviseren de onderzoekers managers zich nog meer aan arbo te committen en er nog meer over te communiceren. En de term 'arbo' vooral te vermijden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Durfkapitalisten vermijden Nederland

23 februari 2005 - Durfkapitalisten investeren steeds minder in risicovolle ondernemingen in Nederland. Vorig jaar ging het om een totaalbedrag van 56,9 miljoen euro tegen 70,6 miljoen euro in 2003. Het durfkapitaal ging in 2004 via negentien transacties vooral naar softwarebedrijven. Dat heeft Ernst & Young woensdag gemeld. Het adviesbureau baseert zich op eigen onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschap voor 30 procent genetisch bepaald

22 februari 2005 - Leiderschap is maakbaar. Maar minder dan werd gedacht. De genen spelen ook een rol, zo ontdekte de Amerikaanse professor Richard Arvey. Die ontdekking staat overigens niet haaks op de 'nurture' variant, die stelt dat leiderschap vooral met opvoeding en omgevingsfactoren te maken heeft. Beide zijn van belang.

 Lees verder...   Reageer
 

Topman Electrabel verdacht van afluisteren

22 februari 2005 - Justitie in Brussel verdenkt topman Hansen van het Belgische energieconcern Electrabel, dat ook in Nederland actief is, van afluisterpraktijken. Dat meldden dinsdag diverse Belgische media. Ook vijf andere personen, onder wie hooggeplaatse medewerkers van Electrabels Franse moedermaatschappij Suez, staan onder verdenking.

 Lees verder...   Reageer
 

Hogere bonus voor Philips-topman Kleisterlee

22 februari 2005 - Philips-topman Gerard Kleisterlee krijgt dit jaar een hogere bonus als het concern zijn doelstellingen heeft gehaald. Hij krijgt dan 80 procent in plaats van 60 procent van zijn basissalaris van 1,02 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Online reclamebestedingen fors gestegen

21 februari 2005 - De netto online bestedingen, het geld dat wordt besteed aan reclamecampagnes op internet, stegen in 2004 tot 66,2 miljoen euro. Dat is tweederde meer dan in 2003. Dit blijkt uit cijfers van het Interactive Advertising Bureau Nederland (IAB).

 Lees verder...   Reageer
 

Managers hebben vaak een romance op het werk

21 februari 2005 - Er wordt veel geflirt op de werkplek. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer de helft van de werkenden wel eens een affaire heeft gehad met een collega. Vooral in hectische periodes, zoals tijdens fusies of reorganisaties, zijn collega's extra vatbaar voor elkaars charmes. Dat geldt niet in de laaste plaats voor managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Salaris hogeropgeleiden wordt fors afgetopt

21 februari 2005 - Door maatregelen van de overheid zijn hoogopgeleiden slechts twee keer zo welvarend als laagopgeleiden. Zonder de belastingen, sociale premies en overheidsuitgaven zou de welvaart van mensen met een universitaire opleiding ruim 3,5 keer zo groot zijn als die van mensen met alleen basisonderwijs.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse mediaconcerns op overnamepad op internet

20 februari 2005 - Amerikaanse krantenuitgevers betalen honderden miljoenen dollars voor websites om een sterkere positie te veroveren op de snelgroeiende online advertentiemarkt. The New York Times kondigde vrijdag de overname aan van About.com. Vorige maand kocht Dow Jones, Marketwatch.com.

 Lees verder...   Reageer
 

Hebzucht en ego vernietigen ondernemingen

20 februari 2005 - De bekende internationale boekhoud- en fraudeschandalen zijn veroorzaakt door 'excessieve optiebeloningen' en 'zonnekoning-reputaties' van de betrokken ceo´s, gecombineerd met irrealistische beloftes aan beleggers. Dit concludeert hoogleraar Kees Cools, adviseur bij de Boston Consulting Group en tevens hoogleraar corporate finance aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   Reageer
 

Telewerkers zijn gelukkige en productieve werknemers

20 februari 2005 - Telewerkers zijn over het algemeen zeer tevreden over het thuiswerken. Het verhoogt de productiviteit en het is goed voor het privé-leven. Dat stellen de Belgische onderzoekers Michel Walrave en Marijke de Bie. Zij hebben tweeduizend werkgevers en werknemers ondervraagd over het fenomeen telewerken.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren vrezen ontslag

17 februari 2005 - Een derde van de Nederlandse directeuren verwacht nog dit jaar uit zijn functie te worden gezet. Belangrijke redenen voor ontslag zijn reorganisaties, geschillen over de strategie van een bedrijf en tegenvallende prestaties. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen NCD onder leden die werken bij bedrijven met meer dan tien werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1333 1334 1335 1336 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10