zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ideale collega is vooral 'zichzelf'

30 maart 2005 - Energiek, sexy, verrassend, welbespraakt of intrigerend hoeft de ideale collega niet te zijn. Medewerkers hebben het liefst een collega die zichzelf is, prettig gestoord, geïnteresseerd en enthousiast.

 Lees verder...   Reageer
 

Ouderenmanagement kan bedrijven straks veel geld besparen

30 maart 2005 - Ouderenmanagement is niet populair en sexy, maar wel erg belangrijk om in de nabije toekomst problemen te voorkomen. Van de vergrijzing is nu nog weinig merkbaar, maar straks is bijna de helft van de werknemers ouder dan 50.

 Lees verder...   Reageer
 

Ordina stoot managementconsultant Rijnconsult weer af

30 maart 2005 - ICT-dienstverlener Ordina stoot haar managementadvies dochter Rijnconsult af. Het komt voor 80 procent in handen van management en medewerkers. Nog geen vijf jaar geleden werd het managementadvies kantoor uit Arnhem ingelijfd. Toen heette het -internet zat nog sterk in de hypesfeer- dat Ordina en Rijnconsult grote synergie uit wederzijdse kennis zouden kunnen halen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kliklijn Ahold: 2000 fraudemeldingen

29 maart 2005 - De kliklijn die supermarktconcern Ahold vorig jaar in juli in het leven heeft geroepen, is volgens bestuurder Peter Wakkie een succes. De kliklijn kreeg vorig jaar circa 2000 meldingen van mogelijke financiële misstanden in het concern.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestaande producten leiden tot succesvolle innovaties

29 maart 2005 - Ga uit van wat je hebt en verzin van daaruit nieuwe toepassingen en modificaties. Dat zijn een paar van de uitgangspunten van Systematic Inventive Thinking. Bedrijven als Philips en Nestlé zweren erbij.

 Lees verder...   Reageer
 

Gaat de creditcard eindelijk doorbreken?

29 maart 2005 - De creditcard heeft nooit echt door kunnen breken in Nederland, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Consumenten kiezen vaker voor lenen via de creditcard. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 Lees verder...   Reageer
 

Slapen maakt slim

28 maart 2005 - Hoe goed u in bepaalde dingen bent, hangt niet af van de school waar u op gezeten hebt of wat uw ouders doen, maar van hoe goed u vannacht geslapen hebt. Dat blijkt uit onderzoek van Robert Stickgold.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel meer vacatures op vacaturesites dan in kranten

28 maart 2005 - Van de in totaal 149.000 dit jaar gepubliceerde vacatures stonden er 20.000 in dagbladen en 5.000 in tijdschriften. De vacaturesites, waaronder NationaleVacaturebank.nl, MegaJobs en Monsterboard, scoorden maar liefst 122.000 vacatures.

 Lees verder...   Reageer
 

Klanten ingezet voor productinnovatie

28 maart 2005 - BMW introduceerde onlangs een online toolkit waarmee klanten nieuwe ideeën aanbrachten. Van de 1.000 gebruikers van de kit werden er 15 uitgenodigd om met BWM`s ingenieurs te praten; hun ideeen worden verwerkt in de nieuwe prototypes. Het is een voorbeeld van een nieuw fenomeen: steeds meer ondernemingen betrekken hun klanten direct bij het ontwerp van nieuwe producten.

 Lees verder...   Reageer
 

Bonussen stuwen inkomens topbestuurders

24 maart 2005 - Nog niet alle jaarverslagen zijn binnen, maar duidelijk is dat topbestuurders van grote bedrijven in Nederland vorig jaar fors meer hebben verdiend dan in 2003. De vaste salarissen werden gematigd, maar bonussen stuwden hun inkomens.

 Lees verder...   Reageer
 

Slordigheid kost kleine ondernemers omzet

24 maart 2005 - Slordigheid kost het kleinbedrijf omzet. Telefonische toezeggingen worden niet of te laat nagekomen. Beloftes die op de website van bedrijven gedaan worden, worden vaak niet waargemaakt. Dit blijkt uit een onderzoek naar presentatie en klantvriendelijkheid van het tijdschrift De Zaak.

 Lees verder...   Reageer
 

Adverteerders benadeeld door zoekmachine-fraude

24 maart 2005 - Adverteerders hebben last van zoekmachine-fraudeurs die de doorklikratio's manipuleren. Bijna de helft ziet het als een groot probleem. De zoekmachines zijn zelf ook niet blij met de negatieve publiciteit rondom dit onderwerp.

 Lees verder...   Reageer
 

Carrière obstakel bij kinderwens

23 maart 2005 - Mensen krijgen tegenwoordig vaak minder kinderen dan ze feitelijk willen hebben. Het geboortecijfer ligt momenteel op 1,5 kind, de kinderwens komt uit op 2,7. Vrouwen, die vanwege carriere of andere belemmeringen hun kinderwens uitstellen, zien dat het er vaak helemaal niet meer van komt. Of dat ze het maar (noodgedwongen) bij 1 kind houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Iets minder lease-auto's op de weg

23 maart 2005 - De markt voor leaseauto's is afgelopen jaar licht gekrompen. Eind 2003 waren er ongeveer 777.000 leasevoertuigen in Nederland, 5000 ofwel 0,6 procent minder dan het jaar daarvoor. Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) woensdag laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1328 1329 1330 1331 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10