zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel smoesjes bij vertrek topmanagers

13 april 2005 - In 2004 hebben 89 topmensen afscheid genomen bij grote Nederlandse bedrijven. Driekwart van hen vertrok voortijdig. In de officiele verklaringen is er vrijwel altijd sprake van een 'vertrek met wederzijdse instemming'. Daar klopt meestal weinig van, meent Jos van Hezewijk van Elite Group.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiders hebben ja-knikkers nodig

13 april 2005 - Veel leiders hebben te maken met jaknikkers om hen heen. Dat kan ervoor zorgen dat ze te weinig tegenspraak krijgen. Volgens psychoanalyticus Manfred Kets de Vries, hoogleraar aan Insead moeten leiders een beetje narcistisch zijn. Zonder jaknikkers worden ze depressief, aldus Kets de Vries.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf alternatieve manieren om te brainstormen

12 april 2005 - Voor innovatie zijn ideeën nodig. En liefst wat creatievere ingevingen dan het obligate rondje brainstormen doorgaans genereert. Wat doe je als niemand meer iets origineels weet te bedenken? Intermediair bespreekt vijf manieren om iets nieuws te verzinnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Abvakabo dreigt met rechtszaak tegen Nuon en Essent om topsalaris

12 april 2005 - De FNV-bond in de publieke sector, Abvakabo, dreigt met juridische stappen als Nuon en Essent de 'buitennissige beloning' van topmannen van Nuon en Essent niet terugdraaien. In een open brief aan de aandeelhouders van de energiebedrijven vraagt de bond vandaag terugvordering van salaris.

 Lees verder...   Reageer
 

Shell wijkt voor bèta-talent uit naar China

12 april 2005 - Shell heeft moeite met het aantrekken van voldoende bèta-talent van eigen bodem. Dat zei president-directeur Rein Willems van Shell Nederland dinsdag. Door gebrek aan technisch geschoolden wordt de internationale positie van Nederland steeds minder sterk.

 Lees verder...   Reageer
 

Reclamebureaus beloven teveel

11 april 2005 - Reclamebureaus beloven vaak meer dan ze kunnen waarmaken. Zij zouden meer energie moeten steken in een consistente communicatie met hun opdrachtgevers. Dit komt naar voren uit onderzoek van TDM naar de relatie tussen reclamebureaus en hun opdrachtgevers.

 Lees verder...   Reageer
 

Decision makers lezen De Zaak, Intermediair en De Telegraaf

11 april 2005 - 'Decision makers' (directeuren, managers) lezen vooral het maandblad De Zaak, het weekblad Intermediair en het dagblad De Telegraaf. Dat blijkt uit het DMS 2005-1 van de Stichting Decision Makers Survey (DMS).

 Lees verder...   Reageer
 

HR-managers gaan weer meer personeel aannemen

11 april 2005 - 59 procent van de Europese hr-managers willen dit jaar hun personeelsbestand uitbreiden. In 2004 was dat nog 52 procent. Nederlandse en Belgische managers zijn nog het meest positief over het lopende jaar. Ruim 70 procent van de hr-managers in deze landen wil personeel werven. Slechts 4 procent van de Nederlanders en 8 procent van de Belgen verwacht een afname.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal overnames in MKB groeit sterk

10 april 2005 - Het aantal bedrijfsovernames in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is in het eerste kwartaal van 2005 flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van Diligence, een bedrijf dat de verkoop van ondernemingen begeleidt.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere starters zijn vaak succesvol

10 april 2005 - Een toenemend aantal ouderen start een eigen onderneming omdat hun kansen op het vinden van een baan niet erg groot zijn. Hun ondernemerschap wordt in zeker opzichte uit nood geboren. Maar vaak brengen ze het er goed van af.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkende ouders maakt kind niet ongelukkig

10 april 2005 - Werkende ouders kampen minder vaak met opvoedingsproblemen en de kinderen van twee- en anderhalfverdieners zijn net zo gelukkig als kinderen van wie een ouder werkt. Ouders van eenoudergezinnen vinden over het algemeen dat ze er wel heel alleen voor staan in de opvoeding.

 Lees verder...   1 reactie
 

Duitse ondernemingen besparen dankzij ideeën werknemers

7 april 2005 - Werknemers hoeven niet alleen geld te kosten, ze kunnen ook geld besparen. In Duitsland leverden slimme ideetjes van werknemers in 2004 het bedrijfsleven een kostenbesparing op van ruim 1,2 miljard euro. Dat blijkt uit gegevens van het Duitse onderzoeksbureau DIB (Deutsches Institut für Betriebswirtschaft).

 Lees verder...   Reageer
 

Veel beursfondsen passen Tabaksblat maar gedeeltelijk toe

7 april 2005 - Slechts de helft van de beursgenoteerde bedrijven heeft in zijn jaarverslag een verklaring van het bestuur staan dat de risicobeheersing binnen de onderneming adequaat is. Volgens adviesbureau KPMG zijn onduidelijke regels de oorzaak van het groot aantal jaarverslagen zonder bestuursverklaring.

 Lees verder...   Reageer
 

Geruchtencircuit goede graadmeter voor kwaliteit management

7 april 2005 - Hoe slechter een leidinggevende communiceert hoe beter geruchten zich verspreiden. En dan hoor je bij de koffieautomaat meer over belangrijke ontwikkelingen dan tijdens officiële business updates van de baas. Dat vindt althans 62 procent van de Nederlandse werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1326 1327 1328 1329 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10