zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland in de subtop op ICT-ranglijst

20 april 2005 - Uit een onderzoek van het Britse weekblad The Economist en het Amerikaanse computerconcern IBM, blijkt dat Nederland op de achtste plek terechtkomt als het gaat om internationale concurrentiepositie, dezelfde positie als vorig jaar. In de jaren daarvoor zat Nederland echter in de topdrie.

 Lees verder...   Reageer
 

Secretaresse van het Jaar afkomstig van Belastingdienst

20 april 2005 - Carole Bos, werkzaam bij de Belastingdienst, is gisteren, daags voor de landelijke Secretaressedag (vandaag 21 april dus!) verkozen tot Secretaresse van het Jaar 2005. De vakinhoudelijke kennis van Carole, haar relatie met haar manager en haar persoonlijkheid gaven voor de jury de doorslag om haar tot winnares te bekronen.

 Lees verder...   Reageer
 

SER wil helft minder Arbo-regels

20 april 2005 - De helft van alle arboregels kan worden geschrapt. Dat staat in een conceptadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER). Onderhandelaars van de grootste vakcentrale FNV en van werkgeversorganisatie MKB-Nederland hebben dat woensdag laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Philips scheert man helemaal kaal

19 april 2005 - Als het aan Philips ligt, scheert de man binnenkort al zijn lichaamsbeharing. Het elektronicaconcern probeert in Groot-Brittannië een elektrisch apparaat uit dat zonder achterlating van wonden beharing op armen en benen, maar ook schaamhaar aankan.

 Lees verder...   Reageer
 

Verzamelen van emotionele data kan CRM succesvol maken

18 april 2005 - Alle CRM pogingen van bedrijven leiden tot niks zolang marketeers geen emotionele data verzamelen. Dat stelt onderzoeksbureau Forrester. Voor een goede CRM strategie is het nodig dat bedrijven eerst weten wat de waarden, attitudes en sociale invloeden van hun klanten zijn, aldus het bureau.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschap in de 21ste eeuw

18 april 2005 - Wat voor soort leiders en managers hebben we nodig in de komende eeuw? Het moet in ieder geval ánders, stellen de tien belangrijkste denkers op dit gebied. Het moet afgelopen zijn met die autoritaire top-down benadering. Winst kan niet langer het enige doel zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Massaproducten nu ook slachtoffer van merkvervalsing

18 april 2005 - Merkvervalsing krijgt steeds meer aandacht. Recentelijk kwam naar voren dat er in de EU in 2003 voor ongeveer een miljard euro aan namaakgoederen in beslag is genomen. Het namaken van goederen is niet nieuw, maar een trend is wel dat vervalsers zich steeds meer toeleggen op het namaken van goedkopere massaproducten.

 Lees verder...   Reageer
 

VLAMMEN in de verkoop

17 april 2005 - Goede verkopers hoeven alleen maar te 'vlammen'. Vlammen is in dit geval een acroniem, dat staat voor Verrassen, Leiden, Actie, Methode, Meten, Enthousiasme en Na-apen. Dat schrijft Michel Hoetmer op de website SalesQuest.

 Lees verder...   Reageer
 

Burger King breekt met anti-vet trend

17 april 2005 - In een poging jonge mannen als klant te winnen zet Burger King een wel heel opmerkelijke stap. Terwijl overal reclame wordt gemaakt voor niet-vet en gezond voedsel, profileert Burger King zich in de VS met een extra-vette hap als ontbijt voor hongerige mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kostenreductie nog steeds prioriteit bij topmanagers

17 april 2005 - Kostenreductie is nog steeds prioriteit nummer één bij Nederlandse topmanagers. Hoewel tweederde van de topmannen van Nederlandse bedrijven dit jaar economisch herstel verwacht, is de golf van reorganisaties nog niet voorbij.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom we van slecht nieuws houden

14 april 2005 - Hoe komt het toch dat slecht nieuws over een product of een collega zich zeven keer sneller verspreidt dan goed nieuws. Het is de schuld van ons brein. Die heeft namelijk een voorkeur voor negatieve zaken. Dat blijkt uit psychologisch onderzoek aan de Ohio State University.

 Lees verder...   Reageer
 

Liever een freelancer dan een IT'er in loondienst

14 april 2005 - Heeft u IT-specialisten nodig in uw organisatie? Neem dan liever een freelance ict'er dan een in loondienst. Freelance ict'ers blijken beter op de hoogte van ontwikkelingen op hun vakgebied dan collega's in die in vaste dienst zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen ontslagbescherming voor statutair directeur

14 april 2005 - Een statutair directeur die door de aandeelhoudersvergadering was ontslagen met inachtneming van een opzegtermijn en met toekenning van een vergoeding, geniet geen ontslagbescherming. Ook hoeft het ontslag niet via een vergunning van het CWI te gebeuren. Daarover bericht PWnet.

 Lees verder...   Reageer
 

Bejaarde consumenten zijn gat in de markt

13 april 2005 - De snelle vergrijzing biedt ruime mogelijkheden aan ondernemingen die oog hebben voor de specifieke behoeften van deze oudere doelgroep. Dat stelt Adjiedj Bakas, trendwatcher en mediadeskundige. Volgens Bakas consumeren senioren wereldwijd nu al 80 procentt van alle consumptiegoederen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1325 1326 1327 1328 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10