zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier succesvolle bedrijfsstrategieën

3 mei 2005 - Er bestaat niet een enkele bedrijfsstrategie die onder alle omstandigheden succesvol is. Afhankelijk van de positionering die een bedrijf nastreeft, zijn er vier typen succesvolle bedrijfsstrategie.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers publieke organen zien af van bonus

3 mei 2005 - Nadat energiebazen Ludo van Halderen van Nuon en Michiel Boersma van Essent onder zware druk een deel van hun bonus afstonden, heeft een aantal andere bestuursvoorzitters van publieke organisaties vrijwillig besloten af te zien van een bonus. Het gaat om de bestuursvoorzitters van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers volop op zoek naar vakantiekrachten

2 mei 2005 - Goed nieuws voor scholieren en studenten die op zoek zijn naar een zomerbaantje: Voor het eerst sinds jaren neemt de vraag naar vakantiekrachten weer toe. Dat zeggen Tempo-Team, Dactylo en Creyf's Uitzendbureau. Vooral in de productie, industrie en horeca zijn meer jobs te vergeven. Randstad voegt daar nog de zorgsector aan toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketing is voor vrouwen, sales voor mannen

2 mei 2005 - In totaal hebben meer mannen dan vrouwen een commerciële positie in het Nederlandse bedrijfsleven. Opmerkelijk is wel dat er relatief gezien meer vrouwen in marketing werken en meer mannen in sales. Dat blijkt uit onderzoek van het wervingsbureau Cobben & Van Tulder, dat 20.000 CV's analyseerde.

 Lees verder...   Reageer
 

Kilometerheffing zorgt voor besparingen en minder files

2 mei 2005 - Kilometerheffing op drukke snelwegen kan ervoor zorgen dat er op werkdagen 35 tot 55 procent minder files staan. Het verkeer dat weinig moeite heeft met uitwijken naar andere tijdstippen, zal dat door zo'n heffing ook doen. Dat bespaart de maatschappij jaarlijks meer dan 20 miljard euro.

 Lees verder...   1 reactie
 

20. 000ste abonnee nieuwe mijlpaal Managersonline.nl

1 mei 2005 - Managersonline.nl heeft in april van dit jaar zijn 20.000ste abonnee mogen noteren. Daarmee bereikt deze website een nieuwe mijlpaal. Managersonline.nl bestaat sinds 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste internetmagazine voor directeuren en managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel Nederlanders in tijdnood

1 mei 2005 - Bijna de helft (44 procent) van alle Nederlanders heeft moeite om tijdsproblemen het hoofd te bieden. Deze (nog steeds groeiende) groep vindt het moeilijk om met tijdsdruk om te gaan en om werk en zorgtaken te combineren.

 Lees verder...   Reageer
 

Minister-president heeft lastigste baan

1 mei 2005 - Nederlanders vinden hun eigen baan zwaarder dan die van de Koningin. Als men een keuze moet maken tussen een aantal bekende beroepen, vindt slechts 11 procent dat Koningin Beatrix de zwaarste baan heeft. Drie keer zoveel mensen (35 procent) vinden hun eigen baan het zwaarst.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslagbescherming goed voor de economie

28 april 2005 - In landen waar werknemers moeilijk kunnen worden ontslagen, groeit de arbeidsproductiviteit sneller dan in landen met een lage ontslagbescherming. Dat concluderen Servaas Storm en Ro Naastepad, beiden medewerkers van de Technische Universiteit Delft, op basis van econometrisch onderzoek van gegevens van twintig landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Adverteerders geven miljarden uit op internet

28 april 2005 - Adverteerders hebben vorig jaar het recordbedrag van 9,6 miljard dollar (7,4 miljard euro) betaald om hun reclameboodschappen op internet te kunnen plaatsen. Dat betekende een stijging van 33 procent ten opzichte van vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

De Geus wil af van 'negen-tot-vijf' cultuur

28 april 2005 - De werktijden van werknemers moeten volgens minister De Geus van Sociale Zaken flexibeler. Tijdens de zogeheten Tijdsconferentie in Rotterdam riep de bewindsman werkgevers donderdag op mee te werken aan een omslag in de bedrijfscultuur om een einde te maken aan het "negen-tot-vijf-patroon".

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten houden van direct mail

27 april 2005 - Direct mail is een steeds populairdere en succesvolle manier om de klant te benaderen. Consumenten hebben er ook geen moeite mee, sterker nog: ze stellen het wel op prijs. Reclame via de telefoon en aan de deur geeft een kleine kans op commercieel succes. Klanten zijn daar namelijk niet van gediend.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggeven aan dertigers een vak apart

27 april 2005 - Dertigers komen zelfverzekerd en vakbekwaam over, maar zijn vaak een stuk onzekerder dan zij lijken. Tot die conclusie komen Iet van Slageren en Barbara van der Steen in hun boek Leiding geven aan dertigers - samenwerken met een veeleisende generatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Fabrieksgarantie Rover en MG niks meer waard na faillissement

27 april 2005 - Nederlandse bezitters van een MG of Rover hebben niks aan de fabrieksgarantie die hun is afgegeven. De rechtbank in Utrecht heeft woensdag de importeur MG Rover Nederland failliet verklaard. Dit is gebeurd op verzoek van de Vereniging van MG Rover Dealers. Er zijn verschillende klanten die auto's hebben besteld die nog niet zijn afgeleverd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1323 1324 1325 1326 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10