zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanagers publieke organen zien af van bonus

3 mei 2005 - Nadat energiebazen Ludo van Halderen van Nuon en Michiel Boersma van Essent onder zware druk een deel van hun bonus afstonden, heeft een aantal andere bestuursvoorzitters van publieke organisaties vrijwillig besloten af te zien van een bonus. Het gaat om de bestuursvoorzitters van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Dat schrijft NRC Handelsblad Voorzitter Rens de Groot van het CWI stelt dat hij 'geen bonus nodig heeft om gestimuleerd te worden'. De driekoppige raad van bestuur van de SVB, die instantie die de AOW en de kinderbijslag uitkeert, ziet voor het tweede jaar af van een bonus. De bonussen over 2004 hadden meer dan 10.000 euro kunnen zijn.



Openbaar
Afgelopen vrijdag besloot het kabinet de inkomens van topbestuurders van publieke organisaties voortaan openbaar te maken. Wanneer zo'n organisatie een topman meer dan een ministerssalaris wil betalen, moet daar toestemming voor worden gevraagd. Een minister verdient 122.000 euro per jaar.

Discussie
De discussie over de topsalarissen barstte enkele weken geleden los, toen bekend werd dat enkele managers in de publieke sector wel erg veel verdienden. Nuon-topman Van Halderen zag zijn inkomen over 2004 vooral dankzij bonussen met 42 procent stijgen tot 815.195 euro. De bestuursvoorzitter van Essent, Boersma, streek zelfs 821.000 euro op.

Maar beiden hebben inmiddels toegezegd een deel van hun bonus af te staan, respectievelijk 97.000 en 80.000 euro (lees Nuon-topman Van Halderen levert deel bonus in en Essent-topman geeft helft bonus aan goed doel).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10