zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers willen -met lichte tegenzin- een gezonde lunch

26 april 2005 - Ruim driekwart van de werkenden in Nederland vindt het acceptabel als de bedrijfskantine kroketten en patat in de ban doet en alleen nog gezonde voeding aanbiedt. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Randstad WerkMonitor, een onderzoek onder 440 werknemers van achttien jaar en ouder.

 Lees verder...   Reageer
 

Durfkapitalisten durven weer

26 april 2005 - De investeringen in jonge bedrijven zullen de komende jaren weer toenemen. De verstrekking van startkapitaal stelt momenteel niet veel voor, maar deze investeringen zullen tussen 2006 en 2008 opleven. Dat zo verwacht bestuursvoorzitter R. Schipper van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders minder vaak op wintersport

26 april 2005 - In vergelijking met vorig jaar zijn er deze winter 4 procent minder Nederlanders met vakantie gegaan. Dat meldde de het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) dinsdag op basis van onderzoek door TNS Nipo.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen lastige sollicitatievragen

25 april 2005 - Welke vragen ervaart een sollicitant tijdens een sollicitatiegesprek als moeilijk. Werving- en selectiebureau Oçonnel vroeg ruim duizend kandidaten wat de lastigste vragen waren waarmee ze tijdens een sollicitatie geconfronteerd waren.

 Lees verder...   31 reacties
 

Europese miljonairs zien vermogen minst hard stijgen

25 april 2005 - Het vermogen van de superrijken van deze wereld groeit jaarlijks met 7 procent, terwijl de wereldeconomie -onder gunstige omstandigheden- op jaarbasis maar met 3 tot 4 procent toeneemt. Amerikaanse miljonairs zien hun fortuin het hardst groeien, jaarlijks met 10,7 procent. Europese rijken doen het aanzienlijk slechter.

 Lees verder...   Reageer
 

Topinkomens blijven ongemoeid

25 april 2005 - Het kabinet ziet vooralsnog af van concrete maatregelen om topinkomens aan te pakken. De PvdA is teleurgesteld en wil premier Jan Peter Balkenende volgende week in een spoeddebat ter verantwoording roepen.

 Lees verder...   Reageer
 

Last-in-first-out verleden tijd

24 april 2005 - Werkgevers hoeven bij reorganisaties niet meer als eerste werknemers te ontslaan die als laatste zijn binnengekomen. Het ontslagrecht wordt versoepeld nu het kabinet heeft besloten het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de Werkloosheidswet (WW) over te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswonende twintigers zijn Twixters

24 april 2005 - Twixters zijn een nieuwe doelgroep van jongeren tussen de 21 en 29 jaar oud die nog bij hun ouders wonen. Ze hebben goede banen met een bijbehorend inkomen en ze maken geen aanstalten om te trouwen of andere volwassen verantwoordelijkheden op zich te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder werken, meer verdienen

24 april 2005 - Ruim 330.000 tweeverdieners kunnen meer verdienen als beide partners minder gaan werken. In de meeste huishoudens met kinderen zijn de ouders anderhalfverdieners: de man heeft een volledige baan en de vrouw een halve. Deze gezinnen kunnen er financieel op vooruit gaan als beide ouders parttime werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Adam Curry hevelde miljoenen over uit failliet helikopterbedrijf

21 april 2005 - Het glamourpaar Adam Curry en Patricia Paay heeft ten onrechte geld en goederen overgeheveld uit het failliete helikopterbedrijf Rotorjet naar de privé-rekening. Ze moeten nu 2,2 miljoen dollar terugbetalen aan de schuldeisers. Ook de Belastingdienst wil nog geld zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers ergeren zich aan 'opwaarts delegeren' door werknemers

21 april 2005 - Er wordt veel onderzoek gedaan naar wat medewerkers van hun manager vinden. Omgekeerd gebeurt minder. Het trainingsbureau InContext deed dit wel. Wat blijkt? Managers ergeren zich vooral aan het afschuifgedrag van hun medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Philips heeft beste imago

21 april 2005 - Philips heeft de beste reputatie in het Nederlandse bedrijfsleven. Het verdringt daarmee Shell van de eerste plaats. Het elektronicaconcern scoort vooral goed vanwege zijn strategie. Dat blijkt uit een onderzoek dat het blad Management Team jaarlijks laat uitvoeren.

 Lees verder...   Reageer
 

MegaJobs ontketent prijzenslag onder vacaturesites

20 april 2005 - MegaJobs, Nederlands grootste vacaturesite, ontketent een prijzenslag onder vacaturesites. MegaJobs hanteert als richtprijs voor los geplaatste vacatures een prijs gelijk aan 50 procent van het laagste gepubliceerde normale tarief van ieder der drie andere grootste vacaturesites.

 Lees verder...   Reageer
 

Ingenieurs niet te porren voor internationale carrière

20 april 2005 - Afgestudeerde ingenieurs zijn weinig geinteresseerd in een internationale carrière. Er is momenteel een trend gaande dat jonge afgestudeerden voor een loopbaan kiezen buiten de olie- en gasindustrie. Een bedrijf dat hier last van heeft is olie-opslag en -distributiebedrijf Vopak.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1324 1325 1326 1327 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10