zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Banken beginnen met pinnen op internet

19 september 2005 - Als het aan vier grote banken ligt, komt er een einde aan de wirwar van betaalmogelijkheden op internet. ABN Amro, Rabobank, ING en Postbank geven begin oktober het startschot voor iDeal, een gezamenlijk ontwikkeld betalingssysteem dat is gekoppeld aan de internetrekening van hun miljoenen klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

De metroseksueel is op zijn retour

18 september 2005 - Het type metroseksuele man -heteroseksueel, goed verzorgd, niet bang om zijn emotionele kant te laten zin- is alweer op zijn retour. Momenteel behoren mannen tot vier typen, zo blijkt uit het boek The future of men dat door diverse Britse reclamebureaus samengesteld is.

 Lees verder...   Reageer
 

Markt voor bedrijfswagens ingestort na belastingmaatregel

18 september 2005 - De markt voor bedrijfswagens is twee maanden na de invoering van een nieuwe belastingregel ingestort. In juli werden er 85 procent minder bedrijfsvoertuigen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. De branche lijdt volgens MKB Nederland het komende jaar 700 miljoen euro verlies, als staatssecretaris Wijn niet snel ingrijpt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier soorten dominante bazen

18 september 2005 - Er zijn veel manieren waarop leidinggevenden de sfeer op de werkplek kunnen verzieken. Het Amerikaanse Workplace Bullying and Trauma Institute onderscheidt vier typen bullebakken: de slang, de schreeuwlelijk, de vitter en de poortwachter.

 Lees verder...   Reageer
 

Chinese SUV blijkt levensgevaarlijk

15 september 2005 - Het klonk zo mooi: met de import van spotgoedkope SUV's uit China zouden deze 'PC Hooft-tractoren' niet meer alleen voorbehouden zijn aan de happy few. Maar wat blijkt: de Chinese Jiangling Landwind is levensgevaarlijk. Een bestuurder zal een botsing met 64 km per uur vermoedelijk niet overleven, zo blijkt uit tests van de ANWB.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel wordt duurder in 2006 door premieverhoging

15 september 2005 - Hoewel uit uitgelekte plannen van het kabinet zou blijken dat ons tijden van voorspoed te wachten staan, worden de loonkosten vooralsnog alleen maar hoger. Dit wordt wel gecompenseerd doordat de tarieven van de vennootschapsbelasting omlaag gaan. Per saldo pakken de maatregelen lastenneutraal uit voor het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel buitenlanders op nominatielijst Topman van het Jaar 2005

15 september 2005 - Op de nominatielijst voor de verkiezing Topman van het Jaar komen dit jaar meer buitenlandse namen voor dan vorige jaren. Dat is niet verwonderlijk aangezien steeds meer bestuursvoorzitters van niet-Nederlandse komaf zijn. Zo kunnen onder meer de Brit Patrick Cescau (Unilever), de Amerikaan Crispin Davis (Reed Elsevier) en de Belg Michel Timant (ING) worden voorgedragen als Topman van het Jaar 2005.

 Lees verder...   Reageer
 

Moderne, jonge vrouw is overwerkt

15 september 2005 - Moderne vrouwen hebben het niet makkelijk om te voldoen aan de eisen die de huidige maatschappij aan hen stelt. Ze moeten een goede moeder zijn, een goede echtgenote en minnares, maar daarnaast willen ze ook vaak maatschappelijk carriere maken. Door deze overbelasting krijgen veel jonge vrouwen het gevoel 'tekort te schieten'.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ontvoerde miljonairsdochter weer vrijgelaten

15 september 2005 - De ontvoerde Claudia Melchers is woensdagnacht vrijgelaten door haar ontvoerders. De 37-jarige miljonairsdochter is ongedeerd. Dat heeft de politie en justitie donderdagmiddag bevestigd. Tijdens een persconferentie zei Willem Woelders, chef recherche Amsterdam, dat de gijzelplek vermoedelijk in het oosten van het land ligt.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers raken ontregeld door verkeerd kantoorlicht

13 september 2005 - Kantoorpersoneel met te weinig verlichting op de werkplek kan lijden aan vermoeidheid overdag en verminderde kwaliteit van de slaap 's nachts. Als de verlichting een sterkte heeft van 1000 lux zijn de werknemers tevreden. Bij 2000 lux zeggen de proefpersonen dat er te grote contrasten ontstaan, wat te veel aanpassingen van het oog vergt met vermoeidheid als resultaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Adverteerders laks met controleren van kortingscontracten

13 september 2005 - Ondernemingen die veel adverteren controleren te weinig of kortingen waarop zij volgens het contract met een mediabureau recht hebben echt aan hen worden afgedragen. Dat stelt KPMG Intellectual Property Services na onderzoek onder reclamebureaus en grote bedrijven als Unilever en Philips.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 blokkades bij veranderingen

13 september 2005 - Onwil is de meest genoemde blokkade bij het doorvoeren van veranderingen in organisaties. Met smoesjes als 'Ik wil wel, maar mijn collega's zijn nog niet zover' en 'Ik wil wel, maar dan moeten ze ons eerst de middelen verschaffen' traineren managers en medewerkers grote verandertrajecten. Dat blijkt uit het Nationaal Onderzoek Verandermanagement.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrijwilligerswerk wordt soms 'tweede carrière'

13 september 2005 - In 2004 deed 41 procent van de Nederlandse bevolking minstens één maal onbetaald werk voor een maatschappelijke organisatie. Sportverenigingen en kerkelijke organisaties kunnen rekenen op de meeste vrijwilligers: circa een op de tien Nederlanders draagt hier een steentje bij.

 Lees verder...   Reageer
 

Miljonairsdochter ontvoerd in Amsterdam

13 september 2005 - De dochter van Hans Melchers, eigenaar van Melchemie Holland, is maandagavond ontvoerd. Gewapende mannen zouden de 37-jarige Claudia Melchers rond 22.30 uur hebben meegenomen uit haar woning in Amsterdam-Zuid. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor, liet de politie dinsdag weten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1310 1311 1312 1313 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10