zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontvoerde miljonairsdochter weer vrijgelaten

15 september 2005 - De ontvoerde Claudia Melchers is woensdagnacht vrijgelaten door haar ontvoerders. De 37-jarige miljonairsdochter is ongedeerd. Dat heeft de politie en justitie donderdagmiddag bevestigd. Tijdens een persconferentie zei Willem Woelders, chef recherche Amsterdam, dat de gijzelplek vermoedelijk in het oosten van het land ligt.

Duitse stemmen


Dit denkt de politie, omdat Melchers zei dat de ontvoerders een accent hebben dat in 'het oosten van het land' voorkomt. Bovendien hoorde Melchers Duitse stemmen op een radio. De daders zijn vermoedelijk twee Zuid-Amerikaanse mannen en één negroïde man. De politie weet niet waar zij zich bevinden.

Vastgebonden
Maandagavond werd Melchers, door de daders, gebeld om een afspraak te maken voor haar bedrijf. De daders kwamen vervolgens haar woning binnen. Melchers was daar samen met haar twee jonge kinderen en een kennis. De ontvoerders bedreigden haar met vuurwapens en bonden haar en de kennis vast aan een stoel. In de woning lieten de criminelen een in het Engels geschreven claimbrief achter. In die brief stelden zij een eis van 300 kilogram cocaïne.

Plastic kist
Vervolgens werd Melchers in een plastic kist verstopt en vermoedelijk in een bestelbusje vervoerd naar de woning. In de woning werd zij op de eerste verdieping gevangen gehouden. De woning stond in een rustige omgeving. De plek van de woning is echter onbekend.

Taxi
Woensdagavond werd Melchers naar Arnhem gebracht en vrijgelaten. Zij is toen naar het station gerend. Meclhers was gekleed in een trainingspak en sprak onderweg een jogger aan, ook zag zij een vrouw die een hond uitliet. De politie zoekt getuigen. Op het station aangekomen stapte Melchers in een taxi. Deze heeft haar naar de politie overgebracht. Daar heeft zij weer contact met haar familie gehad en een verklaring voor de politie afgelegd.

Eis
Na onderzoek van een arts is zij gezond verklaard. Wel heeft Melchers striemen aan haar polsen. Opvallend is dat de politie niet weet waarom Melchers is vrijgelaten. De politie weet niet of aan de eis van de brief voldaan is.

Verklaring
De familie Melchers heeft een persbericht uitgegeven waarin zij te kennen geeft 'dolblij' te zijn met de gelukkige afloop van de gijzeling. De familie heeft niets toe te voegen aan de verklaringen die tijdens de persconferentie donderdag op het politiebureau in Amsterdam zijn afgelegd. Gedurende de gijzeling is geen contact geweest tussen de familie en de gijzelnemers. Door of namens de familie zijn geen goederen of gelden aan de ontvoerders overgedragen, aldus de familie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10