zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gratis scooters voor personeel Haagsche bedrijven

11 september 2005 - Werknemers van vier grote bedrijven in Den Haag kunnen de komende maanden gratis op een bedrijfsscooter van en naar hun werk. Dat laat het Haagse Vervoer Coördinatie Centrum (VCC) weten. De proef moet uitwijzen of de verkeersdoorstroming in de stad verbetert als mensen met de scooter reizen in plaat van autorijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf waardevolle wetten voor klantloyaliteit

11 september 2005 - Bedrijven verliezen gemiddeld 20 tot 40 procent van hun klanten, doordat zij niet voldoen aan de eisen van de steeds kritischer wordende consument. In de huidige complexe marktomgeving is het creëren en onderhouden van klantloyaliteit veeleisender dan ooit. Vijf belangrijke 'wetten' bieden u houvast voor het opbouwen van klantloyaliteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslagdossiers vaak slecht en rommelig

11 september 2005 - Een werknemer ontslaan is Nederland is niet gemakkelijk. Belangrijk is om een solide dossier aan te leggen over slechts functionerende werknemers. In de praktijk zijn ontslagdossiers echter vaak slecht en rommelig. Zo neemt het centrum voor Werk en Inkomen (CWI) jaarlijks 10 procent van de in totaal 90.000 ontslagaanvragen niet in behandeling als gevolg van een slecht dossier.

 Lees verder...   1 reactie
 

Top-10 van onweerstaanbare beroepen voor vrouwen

8 september 2005 - Vrouwen zoeken creativiteit, passie en sterke identiteit. Kunstenaars zijn de meest gewilde partners voor vrijgezelle dames. Gevolgd door architecten, piloten, journalisten en zakelijke ondernemers. Dit blijkt uit een inventarisatie van relatiebemiddelingsbureau Just2Match in Amsterdam. Aan het onderzoek deden 2200 vrouwen mee. In de top-10 komt op het nippertje ook nog een manager voor.

 Lees verder...   4 reacties
 

Fiscaal voordeel bij bedrijfsovername door familie

8 september 2005 - Bij bedrijfsovernames door broers en zussen van een ondernemer vervalt vanaf volgend jaar de overdrachtsbelasting. Dat geldt ook voor halfbroers en -zussen, pleegbroers en -zussen en hun echtgenoten. Voor de overdracht van vader of moeder op zoon of dochter bestond een dergelijke regeling al.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland heeft de meeste werkende mannen

8 september 2005 - In geen ander EU-land zijn zoveel werkende mannen als in Nederland: acht van de tien doen betaald werk. Dat blijkt uit cijfers die het Europees bureau voor de statistisch Eurostat donderdag bekend heeft gemaakt. Het bureau vergeleek de banen van minstens een uur per week van alle 15 tot en met 64-jarigen binnen de Europese Unie in 2004. Het telde ook ondernemers mee die voor zichzelf werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Management Team bereikt meeste 'decision makers'

7 september 2005 - Management Team heeft opnieuw het hoogste bereik onder decisionmakers van management- en opiniebladen. Dit blijkt uit het DMS 2005-2-onderzoek van de Stichting Decision Makers Survey. Management Team heeft een bereik van 15,2 procent. FEM Business eindigt met 3,4 procent op de laatste plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese consultancymarkt naar 50 miljard

7 september 2005 - Op de wereldwijde markt voor managementconsulting wordt ruim 100 miljard dollar omgezet. De helft daarvan –48,5 miljard euro– wordt omgezet door in Europa gebaseerde adviesbureaus. Dat blijkt uit het jaarlijkse marktonderzoek van de FEACO.

 Lees verder...   Reageer
 

SUV's worden duurder

7 september 2005 - De aanschafbelasting op extra vervuilende auto's zoals SUV's gaat op 1 juli 2006 omhoog. De bpm op zuinige auto's wordt daarentegen verlaagd. Het kabinet zal die maatregel op prinsjesdag bekendmaken, zo heeft het ministerie van Financiën woensdag bevestigd.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie soorten briljante leiders

7 september 2005 - Er bestaan drie soorten briljante leiders: entrepreneurs, managers en charismatische leiders. Dit is het uitgangspunt van het boek In their time: the greatest business leaders of the 20th Century van Harvard Business School Press. Wat hun managementstijl ook is, een ding hebben ze gemeen: ze kennen de tijdgeest en doen er hun voordeel mee.

 Lees verder...   Reageer
 

Neus fungeert als stressmeter

7 september 2005 - Hoe kouder iemands neus is, hoe meer iemand zich mentaal inspant. Het puntje van het reukorgaan wordt dan tot wel twee graden kouder. Dat ontdekten onderzoekers van TNO Defensie en Veiligheid. De neus is daarmee een uitstekende stressmeter.

 Lees verder...   Reageer
 

Aad Jacobs gaat vrijuit in Shell-rechtzaak

7 september 2005 - De districtsrechtbank in de Amerikaanse staat New Jersey acht een aantal huidige en voormalige bestuurders van Royal Dutch Shell niet persoonlijk verantwoordelijk voor het reserveschandaal. De rechter heeft de claims van aandeelhouders tegen deze personen, onder wie voormalig president-commissaris Aad Jacobs, afgewezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel jonge ondernemers op overnamepad

7 september 2005 - Ruim 40 procent van de jonge ondernemers wil binnen twee jaar een bedrijf overnemen om door te groeien. Dit blijkt uit een onderzoek van Jong MKB-Nederland dat dinsdag is gepresenteerd. Voor het onderzoek zijn ruim tweehonderd leden van de Jong MKB ondervraagd. Van hen zegt 60 procent een bedrijf te willen overnemen en 40 procent wil dat binnen twee jaar doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijskorting op lange termijn doodlopend spoor

7 september 2005 - Het geven van prijskortingen door fabrikanten heeft vaak weinig en soms zelfs een contraproductief effect. Dat betoogde marketingdeskundige Peter Leeflang onlangs tijdens het congres What`s going on in retailing?, dat in Rotterdam op initiatief van European Business Studies werd gehouden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1311 1312 1313 1314 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10