zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Miljonairsdochter ontvoerd in Amsterdam

13 september 2005 - De dochter van Hans Melchers, eigenaar van Melchemie Holland, is maandagavond ontvoerd. Gewapende mannen zouden de 37-jarige Claudia Melchers rond 22.30 uur hebben meegenomen uit haar woning in Amsterdam-Zuid. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor, liet de politie dinsdag weten.

Bedreigd


De politie kreeg een melding van een overval in de Jan van Eijckstraat. Agenten troffen bij aankomst een kennis van de bewoners aan en de twee jonge kinderen van de vrouw. De man verklaarde dat hij door een aantal gewapende mannen was bedreigd en gekneveld. Een van de kinderen had hem zojuist bevrijd. De kinderen bleven ongedeerd. Of de kennis gewond is geraakt, kon de politie niet zeggen. De politie zoekt met man en macht naar de vrouw en heeft een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Over het motief of de vermeende aanleiding van de ontvoering, kan de politie nog niks zeggen.

Hans Melchers
Hans Melchers is eigenaar van het Arnhemse chemieconcern Melchemie, kasteelheer, bridgefanaat en succesvol investeerder in investeringsmaatschappij HAL. Melchers staat met een geschat vermogen van 460 miljoen euro per jaar op de 36e plaats van de Quote 500, een lijst van de rijkste Nederlanders.

Gifgas-affaire
Zijn bedrijf, Melchemie is een groothandel in kunstmest, waterzuiveringsstoffen en andere chemicaliën. In april 2004 kwam het bedrijf negatief in het nieuws na uitlatingen in de media dat het bedrijf met geld van de Nederlandse overheid gifgasgrondstoffen aan Irak zou hebben geleverd. Dagblad Trouw moest rectificeren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10