zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel buitenlanders op nominatielijst Topman van het Jaar 2005

15 september 2005 - Op de nominatielijst voor de verkiezing Topman van het Jaar komen dit jaar meer buitenlandse namen voor dan vorige jaren. Dat is niet verwonderlijk aangezien steeds meer bestuursvoorzitters van niet-Nederlandse komaf zijn. Zo kunnen onder meer de Brit Patrick Cescau (Unilever), de Amerikaan Crispin Davis (Reed Elsevier) en de Belg Michel Timant (ING) worden voorgedragen als Topman van het Jaar 2005.

De Amerikaan Nancy McKinstry is de enige vrouwelijke kandidaat op de nominatielijst. Een voordracht voor de uitverkiezing kan worden gedaan op www.managersonline.nl/topman of via de tijdschriften Management View en FEM Business.



Finalisten
Uit de twintig meest genomineerde topmanagers kiest een jury een vijftal finalisten. In de laatste ronde kiezen de leden van Managers Netwerk Nederland kort voor de Nationale Management Dag uit de vijf finalisten de winnaar. De nieuwe Topman van het Jaar wordt tijdens het Nationale Management Diner op 9 januari 2006 in Noordwijk aan Zee bekend gemaakt.

Verdiensten
De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1997 georganiseerd en beoogt die topmanager, die zich in het voorgaande jaar of de voorgaande jaren in meerdere opzichten positief heeft onderscheiden te eren, waarbij ook en vooral de persoonlijke verdiensten worden belicht en onderstreept. Anderzijds beoogt de verkiezing een hommage te zijn aan alle Nederlandse managers die zich hebben ingespannen om een meer dan gemiddelde performance te leveren.

Voorgangers
Topman van het jaar 2004 was was Gerard Kleisterlee (Philips), Jaap Blokker (Blokker) in 2003, in 2002 Ad Scheepbouwer (KPN), in 2001 Karel Vuursteen (Heineken), in 2000 Cor Boonstra (Philips), in 1999 Cees van der Hoeven (Ahold), in 1998 Kees Storm (Aegon) en in 1997 Frits Goldschmeding (Randstad).

De verkiezing Topman van het Jaar wordt georganiseerd door Managers Netwerk Nederland in samenwerking met Managersonline.nl en FEM Business.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10