zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

VEB selecteert topmanagers van 2005

22 december 2005 - Naast de verkiezing Topman van het Jaar van Managers Netwerk Nederland (MNN), Managersonline.nl en FEM Business heeft de VEB een alternatieve verkiezing. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft twaalf kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor de verkiezing van topman van het jaar 2005.

Voorwaarden voor selectie zijn een uitstekende bedrijfsmatige ontwikkeling en een bovengemiddelde koersontwikkeling. Ook moet de koers van het aandeel hoger zijn dan bij het aantreden van de topman. De MNN-verkiezing kijkt breder en is meer een vakprijs. De jury betrekt bijvoorbeeld ook leiderschapskwaliteiten in de selectie.



Tien kandidaten
Aan deze voorwaarden voldoen de volgende tien kandidaten: Peter Elverding van DSM, Michel Tilmant van ING, Geert Jan Kramer van Fugro, Wim van Vonno van BAM en Ronald Brus van Crucell. Verder de winnaar van vorig jaar Jan Aalberts, Frans Geelen van Beter Bed, Gary Pruitt van Univar, Rob van Gelder van Boskalis en de nieuwkomer Harold Goddijn van TomTom.

Toegevoegd
Frans Koffrie van Buhrmann is toegevoegd als topman van de sterkste stijger in de AEX van 2005, hoewel de koers van zijn bedrijf bij zijn aantreden hoger was dan nu. Rijkman Groenink van ABN Amro krijgt een speciale nominatie voor het doorzettingsvermogen en de onverwachte overwinning van ABN Amro in de overnamestrijd rond de Italiaanse bank Antonveneta. Het gemiddelde rendement van de bedrijven van deze twaalf kandidaten bedroeg in 2005 maar liefst 74 procent. Beleggers kunnen via de website van het VEB stemmen op de topman van het jaar. In 2004 was Jan Aalberts van Aalberts Industries de winnaar, en in 2003 Klaas Wagenaar van Getronics.

Zelfde genomineerden
Van de vijf genomineerden van de verkiezing van MNN en Managersonline.nl komen er vier op de VEB-lijst voor, te weten Groenink, Tilmant, Elverding en Aalbers. Jeroen van der Veer staat bij de VEB niet genomineerd. Vorig jaar won Gerard Kleisterlee van Philips de MNN-award, terwijl Jan Aalberts de VEB-verkiezing won.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10