zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrijgezellen hebben massaal affaires op de werkvloer

12 februari 2006 - De werkvloer is behalve een ideale ontmoetingsplaats ook een perfect broeinest voor nieuwe, vaak geheime, relaties. Gevoelens van liefde en lust tieren welig en collega's knopen zeer frequent heimelijke verhoudingen met elkaar aan. Dat blijkt uit een recent gehouden onderzoek door online magazine Singlessite.nl.

Maar liefst 71 procent van de ondervraagde vrijgezelle mannen en vrouwen laat weten wel eens een relatie te hebben gehad met een collega.Geheime verhouding
Dat de begeerde collega in veel gevallen al verwikkeld is in een andere relatie blijkt voor geen van beiden een beletsel. Zo'n 40 procent laat weten dat de bewuste collega al in een relatie verwikkeld was. Het geheim houden van een dergelijke affaire binnen de werkkring blijkt niet altijd eenvoudig. Een derde zegt te weten dat een deel van de collega's op de hoogte was van de relatie, en bij 13 procent was dit zelfs het gehele bedrijf. Van alle geënquêteerden weet 36 procent dan ook zeker dat er binnen het bedrijf over hen werd geroddeld.

Gewenste intimiteiten
Dit resulteert dan ook geregeld in gewenste intimiteiten op de werkvloer. Van alle ondervraagden geeft 12 procent aan wel eens intiem te zijn geweest in de vorm van knuffelen. Anderen gaan nog een stapje verder en maken zich schuldig aan tongzoenen of het verrichten van seksuele handelingen. Zo'n 6 procent laat heeft daadwerkelijk de liefde bedreven in de baas zijn tijd.

Bedrijfsuitje
In tegenstelling tot wat misschien wordt aangenomen, zijn overwerk en het geregeld bezoeken van congressen beslist geen situaties waar de liefde tussen collega's snel opbloeit. Meer kans maakt men al tijdens de beroemde bedrijfsborrel of het bedrijfsuitje. Maar de meeste romances komen voort tijdens het werken zelf want bijna de helft vertelt dat de relatie op deze manier is ontstaan.

Secretaresse en baas
Het klassieke scenario van de baas die rommelt met zijn secretaresse doet nog steeds opgeld. Hoewel meer dan de helft zegt ten tijde van de relatie een gelijkwaardige positie binnen het bedrijf te hebben bekleed, geldt voor zo'n 23 procent toch nog dat de bewuste collega een leidinggevende of ondergeschikte positie had.

Motivatie
De effecten van een dergelijke relatie op de werkprestaties wordt door ruim een derde als overwegend positief ervaren. Met plezier naar het werk gaan, een grotere motivatie en elkaar veel kunnen zien zijn volgens hen de grote voordelen. Voor 12 procent heeft de relatie juist een negatieve lading. Voorbeelden die worden genoemd zijn: stiekem moeten doen, ontslag kunnen krijgen en in een problematische situatie terecht komen als de relatie voorbij is.

Relatieduur
Relaties die op het werk ontstaan zijn meestal niet van blijvende aard. Bijna de helft van deze relaties strandt binnen het eerste jaar. Desondanks hebben deze cijfers weinig invloed op de wensen en het ideaalbeeld van relaties op de werkvloer. Maar liefst 26 procent laat weten best opnieuw een relatie te willen aangaan met een collega. Van de nu nog onervaren ondervraagden laat 15 procent weten zeker open te staan voor een dergelijke relatie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10