zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amerikaanse werkgevers proberen gezonde levensstijl te bevorderen

25 april 2006 - Amerikaanse multinationals bieden steeds vaker programma's aan die een gezonde levensstijl van het personeel moeten bevorderen. Het management van deze bedrijven is er in meerderheid (76 procent) van overtuigd dat er een directe relatie bestaat tussen de gezondheid van de werknemers en hun productiviteit.

65 procent van de topmanagers in deze organisaties denkt dat een speciaal programma de algehele gezondheid van het personeel ten goede komt. Dat blijkt uit een De Management Barometer, een onderzoek PricewaterhouseCoopers."Aangezien werkgevers een verband zien tussen gezondheid en productiviteit is het in hun eigen belang om een gezonde levensstijl te bevorderen en een goede ziektekostenverzekering te bieden," aldus Michael Thompson, partner bij PricewaterhouseCoopers.

Vooruit


Tweederde van de ondervraagde werkgevers biedt programma's en incentives aan werknemers om hun gezondheid en welzijn te verbeteren, al wordt het bij maar 19 procent heel nadrukkelijk toegepast. Eén op de vijf ondervraagde topmanagers stelt dat de gezondheid van het personeel de afgelopen twee jaar ook daadwerkelijk vooruit is gegaan. De meesten (59 procent) heeft geen significante verandering gezien.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Joke van Galen  |   | 
26-04-2006
 | 
10:00 uur
Is het zo gezond dat de werkgever zich bemoeit met de levensstijl van zijn werknemers? Ik krijg een beetje "big brother" associaties. Zou dit in Nederland ook mode gaan worden?
Wat is er op tegen om als werkgever een goed draaiende en actieve personeelsvereniging te stimuleren? Medewerkers doen in hun vrije tijd mee aan activiteiten, die de onderlinge band smeden, de collegiale sfeer bevorderen, enz. Een werkgever zou dan juist die activiteiten kunnen sponsoren, die "gezond" zijn. Tel uit je winst...
Fried Le Poole  |   | 
27-04-2006
 | 
22:42 uur
Heel goed dat dit gebeurt. Juist door de vergrijzing moeten werkgevers meer aandacht besteden aan de aspecten van het ouder worden, en dus gezondheid. Ze kunnen daar op de werkvloer veel in verbeteren. Vooral om uitval te voorkomen. Dit in het belang van de werknemer en werkgever.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10