zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zwangerschapsverlof heeft geen effect op gezondheid baby

30 mei 2006 - Zwangere vrouwen die voor de geboorte van hun kind enige tijd vrij nemen van hun werk, krijgen geen grotere of gezondere baby's dan vrouwen die tot het einde van de zwangerschap blijven doorwerken. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van het Zweedse Linköping, dat deze week is gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad Obstetrics and Gynecology.

De studie omvatte de gegevens van 7459 vrouwen die tussen 1978 en 1997 een kind kregen in twee ziekenhuizen in het zuiden van Zweden. De onderzoekers constateerden dat het gemiddelde geboortegewicht van baby's in twintig jaar steeg van 3,484 naar 3,566 kilogram maar dat er geen verband was tussen het gewicht en de hoeveelheid rustdagen die de vrouw voor de geboorte nam.

Grote verschillen tussen landen


In Zweden is het aantal dagen zwangerschap verlof in 1989 uitgebreid van 270 naar 450. Daarvan kunnen vijftig dagen voor de uitgerekende datum worden opgenomen. In de Verenigde Staten bestaat er geen betaald zwangerschapsverlof. In Nederland krijgen vrouwen 16 weken zwangerschapsverlof. Maximaal 6 en minimaal vier weken daarvan moeten voor de geboorte worden opgenomen.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
mevrouw Soeterbroek  |   | 
31-05-2006
 | 
09:12 uur
Hoera, weer een kort door de bocht bericht over zwangerschapsverlof! De boodschap die hierachter zit is natuurlijk "kindje krijgen? Gewoon doorwerken tot de bevalling en de dag erna weer aan de slag". Hou toch op! Een lichaam dat een kind maakt levert een topprestatie. In korte tijd neemt het lichaamsgewicht met 25% toe en af. Mag dat lijf ook even herstellen? Als betaald voetballers na een wedstrijds van 1,5 uur al rustdagen hebben, waarom wordt dat zwangere vrouwen niet gegund!
J.F.  |   | 
24-04-2008
 | 
09:27 uur
Tsja, voor de baby maakt het misschien niet zo veel uit hoeveel rustdagen de moeder neemt... maar hoe zit dat met de gezondheid van de moeder zelf? Ook niet onbelangrijk lijkt mij!
Vader  |   | 
4-08-2020
 | 
09:18 uur
Gelukkig is er tegenwoordig ook vaderschapsverlof. Hebben wij tijd om sites over een online baby uitzetlijst te maken :-)
Jan  |   | 
26-04-2021
 | 
11:58 uur
Gelukkig hebben we in Nederland wel zwangerschapsverlof. Ik ben ook erg blij dat de rol van de vader steeds meer benadrukt wordt in Nederland.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10