zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-uitgaven naar recordhoogte

28 februari 2007 - De verwachtingen ten aanzien van de ICT-bestedingen voor het komende jaar bereiken een nieuw hoogtepunt. Dat concludeert Ernst & Young in de ICT Barometer van februari 2007. Bijna de helft (49 procent) van de managers en ICT-professionals voorspelt dat het ICT-budget zal groeien. Een jaar geleden was dit nog maar een kwart.

Voor het komend jaar denken vier op de tien ondervraagden dat de uitgaven voor hardware stijgen. Slechts dertien procent verwacht een afname. Bijna de helft (48 procent) denkt het komend jaar meer geld uit te geven aan software. Slechts zeven procent voorspelt een daling.

Recordgroei


Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat het ICT-budget de komende twaalf maanden blijft groeien. Slechts elf procent voorziet een daling. Het optimisme bereikt dus een nieuw hoogtepunt. Naast de recordstijging voor hard- en software ziet ook een fors aantal van de ondervraagden (23 procent) dat de investeringen voor de inhuur van externe ICT'ers ook in de afgelopen twee maanden is blijven toenemen. De groei wordt binnen alle sectoren verwacht, zowel binnen het MKB als binnen grotere ondernemingen. Het groei/afname-cijfer van de eigen ICT-afdeling is al sinds april 2006 op het zelfde niveau, zeventien procent van de bedrijven ziet groei en negen procent een afname van interne ICT'ers.

Externe ICT'er verdringt interne
"De mensen die voor ICT-investeringen verantwoordelijk zijn, blijken niet voorzichtig met het doen van inhaalinvesteringen na de magere jaren. Wat in het oog springt, is dat de investeringen in eigen ICT'ers hier, in verhouding, fors bij achterlopen. Dit is heel lang andersom geweest: de groei van interne ICT'ers was lange tijd veel groter dan de groei van ingehuurde ICT'ers," aldus Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership bij Ernst & Young. "Deze ommekeer is absoluut het gevolg van de toenemende ICT-uitbesteding naar lagelonenlanden in combinatie met de alweer ontstane schaarste van ICT'ers in Nederland én voorzichtig HR-beleid."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10