zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanager eist betere balans werk-privé

28 februari 2007 - Nog maar vijf jaar geleden was het ondenkbaar dat een topmanager een baan af zou slaan omdat hij dan teveel zou moeten reizen, te ver van zijn werk zou wonen of omdat die teveel tijd in beslag zou nemen. Maar als de headhunter nu belt, kan hij maar beter een antwoord klaar hebben op vragen over de balans tussen werk en privé.

Deze enorme verschuiving werd opgetekend door de Association of Executive Search Consultants (AESC) na wereldwijd onderzoek onder 138 management recruiters.

Werk en privé moeten te combineren zijn


Maar liefst 85 procent van de topmanagers slaat tegenwoordig een baan af als die niet te combineren valt met het privé-leven. een kwart van de headhunters zegt zelfs dat de werk/privé balans belangrijker is voor de toppers dan hun salaris. Volgens zes van de tien zijn die twee even belangrijk.

Individuele oplossingen
Uit het onderzoek bleek eveneens dat steeds meer bedrijven individuele oplossingen bieden om tegemoet te komen aan de eisen van hun topmanagers wat betreft het combineren van werk en privé, al is dit zelden officieel beleid. Veelvoorkomende eisen van topmanagers zijn: thuiswerkmogelijkheden, flexibele werktijden en weinig reizen. Ook de mogelijkheid een sabbatical op te nemen blijft populair.

 
 Doorsturen   10 reacties  

 

Laatste nieuws

 Ontwikkeldoelen slechts digitaal beschikbaar voor iets meer dan helft werknemers
 Visserij krimpt tot 2030 met tien tot vijftien procent
 IT-professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging
 
 
 
reacties
 
Jim  |   | 
4-03-2007
 | 
12:35 uur
Balans is waar alles over gaat, niet. Echter geeft blijk dat de manager ook een werknemer is. Hierop valt tegenwoordig op te merken dat je zelfs als manager je eigen succes bepaald, door niet alleen veel te sturen met ambitie en uitstraling binnen je bedrijf, maar ook binnen je prive situatie.

Kort om, balans prive en werk is zeer belangrijk. Het ligt er alleen aan hoe jij de weegschaal beweegt en daar je effect uit haalt. Gegroet!

Dus
jan  |   | 
28-02-2007
 | 
07:55 uur
Een top manager heeft een topsalaris en een goede bonus,
dan vind ik moet hij ook klaarstaan voor het bedrijf, dus ook reizen en flexibel zijn.
Haliman Ainoel  |   | 
28-02-2007
 | 
08:00 uur
Dit is inderdaad een actueel probleem. Het nieuwste boek van professor Hubert Rampersad "Persoonlijke Balanced Scorecard; de weg naar individueel geluk, persoonlijke integriteit en balans tussen werk en privé” (Scriptum) gaat toevallig hierover. Hij heeft een uniek managementconcept ontwikkeld waarmee de balans tussen werk waarmee perfect op elkaar kan worden afgestemd.
Dirk Lammers  |   | 
28-02-2007
 | 
08:33 uur
Deze ontwikkeling ervaar ik als positief, alleen komt het inzicht (en de mogelijkheid) voor mij wat laat.
Toen mijn kinderen nog klein waren was ik veel op reis en heb weinig meegemaakt van hun jeugd. Dit voornamelijk door de werkdruk en het idee dat de loyaliteit t.a.v. de werkgever groot moest zijn.
Dat de huidige manager daar anders over denkt en zijn gezin hoger waardeert is alleen maar toe te juichen.
Ik geniet nu dus maar wat meer van mijn kleinkinderen.

Dirk Lammers
General Facilities Manager

mevrouw Mariska Nieuweboer  |   | 
28-02-2007
 | 
11:56 uur
Helemaal goed, ik reis zelf 4 uur per dag om van huis naar (leuk!) werk en van werk naar huis te komen. S'avonds en in het weekend ben ik zo moe dat ik nergens meer zin in heb. Mijn sociale leven is nergens meer te bekennen en ik heb ergens ook nog een huis wat schoongemaakt moet en een was die gedraait moet.
Ik ben nu 1 dag minder gaan werken maar dat levert weinig op. Als ik s'morgens op kijn werk verschijn moet ik eerst bijkomen van de reis.
Ik ga dan ook helaas op zoek naar een andere baan, jammer want ik heb erg leuk werk !
Rutger Boelsma MA  |   | 
28-02-2007
 | 
22:09 uur
Het onderzoek bevestigt in hoge mate waar ik dagelijks tegen aanloop bij managers die zich door ons laten coachen. Steeds meer durven managers zich kwetsbaar op te stellen en 'de balans' bespreekbaar te maken in die gevallen waar dat nog niet het geval is.Opvallend is wel dat dit vooral de jonge managers zijn, rond de 30-35. De 'oudere' manager redeneert nog veelal vanuit de 'oude' waarden en normen van plichtsbesef en verantwoordelijheidsgevoel en vinden daarbij dat werk voor prive gaat. Is de goede balans tussen werk en prive gerealiseerd dan wil niemand meer anders.
ton van de vorst  |   | 
28-02-2007
 | 
23:09 uur
Of zou het zo zijn dat bij onze toppers de ambitie daalt en de arrogantie stijgt?
Ties de Vries  |   | 
1-03-2007
 | 
10:25 uur
Volgens mij raak je als mens in onbalans als de omstandigheden bewust of onbewust niet meer door je geaccepteerd worden omdat er veranderingen in het gedrag of de cultuur in de organisatie op prive wijzigt waarop jezelf geen of onvoldoende invloed hebt.
Jan  |   | 
1-03-2007
 | 
12:50 uur
Nogmaals, een manager is in dienst, iets uitgebreider omschreven. verdiend bakken met geld, een groot salaris,grote bonussen, kortingen, auto van de zaak, wat niet word opgegeven, want die macht heeft een manager.
En dan nog zeuren over vrije tijd, Die mangers die dat doen moesten zich echt schamen. En er zijn er ook nog bij die de werknemers af zitten te knijepen en veel strss bezorgen.
Embee  |   | 
1-03-2007
 | 
17:24 uur
Nou Jan, in eerste plaats is een manager natuurlijk ook gewoon mens. Net als ieder ander heeft hij/ zij de tijd nodig om te ontladen en te ontlasten. Dat ze bakken met geld verdienen, komt ook omdat ze veel onkosten hebben. Een duur huis vaak, dure hobbies, en auto van de zaak (lease) wordt meestal keurig opgegeven, hoor. En om succesvol te zijn moet je een bepaalde uitstraling hebben. Die krijg je niet door jezelf af te peigeren en op je toppen te lopen. Ontspannen is van levensbelang wil je goed kunnen functioneren op het werk. Kortom...heel terecht dat managers de thuisbasis ook aandacht geven. Het leven bestaat immers niet alléén uit werken. Overigens ben ik een voorstander van een meditatieplek op het werk. Of tai-chi oefeningen gezamenlijk te doen alvorens de werkweek begint. Dat hoort allemaal bij het in balans zijn en blijven. Ciao!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Wanneer komt de kostenvergoeding van hoortoestellen ter sprake?
Je werknemers bijscholen met een variatie aan opleidingen
reacties
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
top10
De moderne manager bestaat niet
Cybercriminelen gebruiken snelkoppelingen om toegang te krijgen tot zakelijke pc's
Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen
Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten
Meer dan 80 procent Twitter-accounts kan nep zijn
Helft Nederlandse bouwbedrijven zet IoT in
Explosieve groei vacatures in de energietransitie
Ethisch hacker Computest vindt serieuze kwetsbaarheid in Apple’s macOS
Helft Nederlandse managers: data en digitalisering kritiek voor bedrijfsleven
Haalt de Nederlander het einde van de maand?
meer top 10