zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CNV wil vierdaagse werkweek voor beide ouders

Mannen en vrouwen moeten samen kunnen werken en voor hun kinderen kunnen zorgen aldus CNV.

16 april 2007 - CNV-voorzitter René Paas en verloskundige Beatrijs Smulders gaven donderdag het startsein voor de CNV-actie voor uitbreiding van kraam- en ouderschapsverlof voor jonge ouders. Dit om de participatie te bevorderen. De actie is een direct gevolg van gesprekken die CNV-voorzitter René Paas de afgelopen weken heeft gevoerd met werknemers uit verschillende sectoren.

Uit de gesprekken bleek dat jonge ouders vaak stoppen met werken omdat zij gezin en werk niet goed gecombineerd krijgen. Paas: "Ons land is één van de weinige waar drie maanden na de bevalling ouders verlof voor een groot deel uit eigen zak moeten betalen. Onnodig veel werknemers, vooral vrouwen, haken hierdoor af en kiezen voor een klein deeltijdcontract. Als iedereen de mond vol heeft over participatie, dan lijkt me dit een prima onderwerp om vandaag nog mee aan de slag te gaan."

Vierdaagse werkweek


Economisch gezien is het logisch dat we met zijn allen meer moeten werken, stelt voorzitter René Paas in BN De Stem. "Maar ik ben bang dat we doorschieten en mensen een volle werkweek injagen. Terwijl veel mensen met jonge kinderen er niet aan moeten denken om meer te werken. Zorg en arbeid krijgen ze nu al alleen met moeite gecombineerd. Veel mensen verslijten in de ratrace. Zo'n norm is geweldig slecht. Mannen en vrouwen moeten de kans hebben om samen te werken en de zorg voor hun kinderen te combineren. De economie is het meest gebaat bij een vierdaagse werkweek voor beide ouders."

Levensloopregeling
Het CNV stelt voor dat de overheid – naar rato van het aantal uren dat de ouders werken – maximaal 10.000 euro stort in de levensloopregeling van de ouders. Dit geld kunnen zij gebruiken om het inkomen tijdens het verlof aan te vullen. Het verlof kan naar eigen inzicht aaneengesloten of gespreid worden opgenomen. Volgens Paas een aanzienlijke verbetering ten opzichte van nu. "Voor ouders met een modaal inkomen betekent het dat ze het zwangerschapsverlof met drie maanden kunnen verlengen of gedurende langere tijd één of twee dagen per week vrij kunnen zijn om voor de kinderen te zorgen. Daarmee hebben we nog niet bereikt wat in Duitsland al kan, maar het is een stap in de goede richting".

Kraamverlof
Naast een forse verbetering van het ouderschapsverlof, pleit het CNV voor uitbreiding van het kraamverlof voor vaders/partners. Nu hebben zij recht op twee dagen, maar dat vindt het CNV te mager. Paas: "Een goede start is in het belang van moeder, kind én vader. Na de geboorte van een kind kost het gewoon tijd om opnieuw de balans te vinden tussen werk en de zorg voor je kinderen. En vakantiedagen zijn hier niet voor bedoeld."

Goede voorbeeld
Om ervoor te zorgen dat er meer deeltijdbanen komen voor vrouwen moeten mannen minder gaan werken aldus Paas. "Dat vraagt om het doorbreken van een cultuur, het geven van het goede voorbeeld. Je moet laten zien dat het kan. Dat vergt mensen in de voorhoede." Paas had graag gezien dat de kroonprins hier mee was begonnen. "Wat zou het helpen onder alle mannelijke carrièremakers in Nederland, als de kroonprins met een vorstelijk gebaar een pappadag zou nemen? In één generatie zijn bijna alle vrouwen in Nederland gaan werken. Kunnen we het nu ook voor elkaar krijgen dat mannen een beetje meer gaan zorgen? Cultuuromslagen zijn gebaat bij krachtige voorbeelden. Ik kan zo een prima voorbeeld noemen. Een prins met een pappadag. Helaas heeft hij echter alleen een middagje en een weekendje vrij genomen.


Bron: HR Praktijk
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
  Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur
 Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
 
 
 
reacties
 
Ties de Vries  |   | 
16-04-2007
 | 
23:20 uur
Om ervoor te zorgen dat er meer deeltijdbanen komen voor vrouwen en mannen, moet de beschikbare arbeid eerlijk worden verdeeld over alle personen die geschikt zijn voor de arbeidsmarkt. Dat mannen dan dus vrijwillig minder moeten gaan werken is het gevolg. Dat vraagt om het doorbreken van een cultuur. Het geven van het goede voorbeeld zou de vakbeweging zelf kunnen zijn door dit ook in de CAO's op te nemen. Door de levensloopregeling (waar werkgevers en werknemers nog te weinig gebruik van maken) hebben vrouwen en mannen voldoende mogelijkheid om mama en papa dagen op te nemen. Nu wordt een arbeidsjaar uitgedrukt in te werken uren. Het zou goed zijn om in de levensloopregeling op te nemen hoeveel uren er tijdens het werkzame leven minimaal gewerkt moet worden om recht op AOW te hebben. Het recht op AOW kan dus ontstaan op iedere willekeurige leeftijd en geen nadelige (financiële)gevolgen meer hebben als je wil blijven werken na je 65e levensjaar. De WAO uren zijn hierbij gelijk aan de arbeidsuren, zodat ook arbeidsongeschikten hun rechten (en plichten) niet beknot zien. Laten we dus die zaken regelen die nog niet geregeld zijn en afblijven van zaken die al geregeld zijn.
Rick  |   | 
16-04-2007
 | 
23:35 uur
Goed verhaal ! ben benieuwd.
Succes namens mijn kinderen en mijn vrouw!
mevrouw B Haren  |   | 
18-04-2007
 | 
07:37 uur
Mijn vriend (34) werkt 4 dagen per week en ik (29) werk 5 dagen per week. Ja dan mis je best veel thuis van de kleine (4), maar ik gun het mijn partner echt. Iedereen heeft recht op arbeidstijdverkorting en dan lever je toch een dag per week in wat zou dat nou moeten uitmaken al is die dan onbetaald?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
Handelsoorlog: na China is nu Europa aan de beurt
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beïnvloeden
Service heeft sterke invloed op customer loyalty
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
meer top 10