zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CNV wil vierdaagse werkweek voor beide ouders

Mannen en vrouwen moeten samen kunnen werken en voor hun kinderen kunnen zorgen aldus CNV.

16 april 2007 - CNV-voorzitter René Paas en verloskundige Beatrijs Smulders gaven donderdag het startsein voor de CNV-actie voor uitbreiding van kraam- en ouderschapsverlof voor jonge ouders. Dit om de participatie te bevorderen. De actie is een direct gevolg van gesprekken die CNV-voorzitter René Paas de afgelopen weken heeft gevoerd met werknemers uit verschillende sectoren.

Uit de gesprekken bleek dat jonge ouders vaak stoppen met werken omdat zij gezin en werk niet goed gecombineerd krijgen. Paas: "Ons land is één van de weinige waar drie maanden na de bevalling ouders verlof voor een groot deel uit eigen zak moeten betalen. Onnodig veel werknemers, vooral vrouwen, haken hierdoor af en kiezen voor een klein deeltijdcontract. Als iedereen de mond vol heeft over participatie, dan lijkt me dit een prima onderwerp om vandaag nog mee aan de slag te gaan."

Vierdaagse werkweek


Economisch gezien is het logisch dat we met zijn allen meer moeten werken, stelt voorzitter René Paas in BN De Stem. "Maar ik ben bang dat we doorschieten en mensen een volle werkweek injagen. Terwijl veel mensen met jonge kinderen er niet aan moeten denken om meer te werken. Zorg en arbeid krijgen ze nu al alleen met moeite gecombineerd. Veel mensen verslijten in de ratrace. Zo'n norm is geweldig slecht. Mannen en vrouwen moeten de kans hebben om samen te werken en de zorg voor hun kinderen te combineren. De economie is het meest gebaat bij een vierdaagse werkweek voor beide ouders."

Levensloopregeling
Het CNV stelt voor dat de overheid – naar rato van het aantal uren dat de ouders werken – maximaal 10.000 euro stort in de levensloopregeling van de ouders. Dit geld kunnen zij gebruiken om het inkomen tijdens het verlof aan te vullen. Het verlof kan naar eigen inzicht aaneengesloten of gespreid worden opgenomen. Volgens Paas een aanzienlijke verbetering ten opzichte van nu. "Voor ouders met een modaal inkomen betekent het dat ze het zwangerschapsverlof met drie maanden kunnen verlengen of gedurende langere tijd één of twee dagen per week vrij kunnen zijn om voor de kinderen te zorgen. Daarmee hebben we nog niet bereikt wat in Duitsland al kan, maar het is een stap in de goede richting".

Kraamverlof
Naast een forse verbetering van het ouderschapsverlof, pleit het CNV voor uitbreiding van het kraamverlof voor vaders/partners. Nu hebben zij recht op twee dagen, maar dat vindt het CNV te mager. Paas: "Een goede start is in het belang van moeder, kind én vader. Na de geboorte van een kind kost het gewoon tijd om opnieuw de balans te vinden tussen werk en de zorg voor je kinderen. En vakantiedagen zijn hier niet voor bedoeld."

Goede voorbeeld
Om ervoor te zorgen dat er meer deeltijdbanen komen voor vrouwen moeten mannen minder gaan werken aldus Paas. "Dat vraagt om het doorbreken van een cultuur, het geven van het goede voorbeeld. Je moet laten zien dat het kan. Dat vergt mensen in de voorhoede." Paas had graag gezien dat de kroonprins hier mee was begonnen. "Wat zou het helpen onder alle mannelijke carrièremakers in Nederland, als de kroonprins met een vorstelijk gebaar een pappadag zou nemen? In één generatie zijn bijna alle vrouwen in Nederland gaan werken. Kunnen we het nu ook voor elkaar krijgen dat mannen een beetje meer gaan zorgen? Cultuuromslagen zijn gebaat bij krachtige voorbeelden. Ik kan zo een prima voorbeeld noemen. Een prins met een pappadag. Helaas heeft hij echter alleen een middagje en een weekendje vrij genomen.


Bron: HR Praktijk
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien
 Twee derde organisaties in afgelopen jaar slachtoffer geworden van ransomware-aanval
 Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
 
 
 
reacties
 
Ties de Vries  |   | 
16-04-2007
 | 
23:20 uur
Om ervoor te zorgen dat er meer deeltijdbanen komen voor vrouwen en mannen, moet de beschikbare arbeid eerlijk worden verdeeld over alle personen die geschikt zijn voor de arbeidsmarkt. Dat mannen dan dus vrijwillig minder moeten gaan werken is het gevolg. Dat vraagt om het doorbreken van een cultuur. Het geven van het goede voorbeeld zou de vakbeweging zelf kunnen zijn door dit ook in de CAO's op te nemen. Door de levensloopregeling (waar werkgevers en werknemers nog te weinig gebruik van maken) hebben vrouwen en mannen voldoende mogelijkheid om mama en papa dagen op te nemen. Nu wordt een arbeidsjaar uitgedrukt in te werken uren. Het zou goed zijn om in de levensloopregeling op te nemen hoeveel uren er tijdens het werkzame leven minimaal gewerkt moet worden om recht op AOW te hebben. Het recht op AOW kan dus ontstaan op iedere willekeurige leeftijd en geen nadelige (financiële)gevolgen meer hebben als je wil blijven werken na je 65e levensjaar. De WAO uren zijn hierbij gelijk aan de arbeidsuren, zodat ook arbeidsongeschikten hun rechten (en plichten) niet beknot zien. Laten we dus die zaken regelen die nog niet geregeld zijn en afblijven van zaken die al geregeld zijn.
Rick  |   | 
16-04-2007
 | 
23:35 uur
Goed verhaal ! ben benieuwd.
Succes namens mijn kinderen en mijn vrouw!
mevrouw B Haren  |   | 
18-04-2007
 | 
07:37 uur
Mijn vriend (34) werkt 4 dagen per week en ik (29) werk 5 dagen per week. Ja dan mis je best veel thuis van de kleine (4), maar ik gun het mijn partner echt. Iedereen heeft recht op arbeidstijdverkorting en dan lever je toch een dag per week in wat zou dat nou moeten uitmaken al is die dan onbetaald?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10