zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe langer in dienst, hoe gestresster uw assistent

1 november 2007 -  Managementassistenten ervaren steeds meer stress. Bij de managementassistants met meer dan zestien jaar ervaring, meent 35 procent veel of te veel stress te hebben, bij de starters (tot vijf jaar ervaring), is dat slechts 22 procent. Ruim 61 procent van de respondenten wil liever niet meer stress hebben en 29 procent ervaart effectief te veel stress op het werk. Dat blijkt uit een kort onderzoek door Kluwer en OfficeTeam, zo schrijft Express.be.

part of the job


Toch vinden de meesten de stress niet erg. Vooral de waardering voor hun werk (56 procent) en het feit dat ze nauw samenwerken met het management van het bedrijf (49 procent), maakt veel goed. Bij kleine bedrijven (tot 100 werknemers) speelt de vertrouwensrol die een managementassistent heeft (43 procent) een belangrijkere rol dan in grote ondernemingen (32 procent). Hier scoten waardering (47 procent) en de samenwerking met collega’s (46 procent) hoger. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden (achttien procent), het salaris (dertien procent) of de carrièremogelijkheden (twaalf procent), zijn duidelijk minder belangrijk. 

Verwachtingen leiden tot stress
Acht op de tien managementassistenten zien stress als een belangrijk en dagelijks deel van hun werk. Dat bleek eerder al uit een onderzoek dat midden april 2007 werd gepubliceerd. De belangrijkste redenen van stress zijn volgens de assistenten de verwachting om altijd en onmiddellijk beschikbaar te zijn, kort op te bal te spelen, het eerste aanspreekpunt te zijn en verondersteld te worden van alles op de hoogte te zijn. 

Hoe meer managers, hoe meer stress
Vele respondenten (56 procent) werken overigens voor twee of meer managers. Logischerwijze neemt het stressgehalte toe met het aantal managers die een managementassistent ondersteunt. Van de managementassistenten die voor één manager werken, ervaart één op de vier veel of te veel stress. Wie twee broodheren dient, is er minder goed aan toe (27 procent ervaart veel of te veel stress) maar vooral degenen die drie of meer managers begeleiden (33 procent van de respondenten) hebben het zwaar: 35 procent van hen ervaart veel of te veel stress.


Bron: Express,be
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Erkenning belangrijker dan cadeau op Secretaressedag
 Secretaresse levert twee dagen tijdwinst op
 Meeste secretaresses te lief voor de baas
 Werkstress en werkgeluk liggen dicht bij elkaar
 
 
reacties
 
mevrouw A.F.P. Veldhuizen-van Everdink  |   | 
2-11-2007
 | 
07:54 uur
Een bepaalde hoeveelheid stress kan positief werken, neemt de stress alleen maar toe en wordt dit negatieve stress, dan dient er iets aan gedaan te worden. Dit ter voorkoming van langdurige uitval. Het Vroegherkenningsinstrument kan hierbij goed worden ingezet bij preventie van verzuim
<a href=  |   | 
16-10-2012
 | 
19:48 uur
Idd mevrouw AFP Veldhuizen. Gezonde stress is goed maar teveel stress zorgt voor het maken van fouten en overspannenheid.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10