zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Microsoft gaat concurrentie aan met Blackberry

30 oktober 2007 - Mobiele apparatuur krijgen zo langzamerhand genoeg computerkracht om een cruciale rol binnen de bedrijfsvoering te spelen. Voor technologiebeheerders zijn ze echter een nachtmerrie door de vele verschillende systemen. Microsoft lanceert daarom software om slimme telefoons net zo te beheren als pc’s. Hiermee wil de softwaregigant gaan concurreren met de bekende Blackberry.

Gat


IT-beheerders willen liever één systeem voor alle apparatuur dan allemaal verschillende. Microsoft wil in dit gat springen door de mobiele gadget net zo’n succes te maken als de pc. De Microsoft System Center Mobile Device Manager 2008 maakt het voor IT-beheerders mogelijk applicatie te verzenden naar telefoons, de veiligheid te controleren en het beheer van alle steeds complexer wordende apparatuur te versimpelen. Met dit systeem wordt Windows Mobile, dat al verkocht wordt via winkels, aantrekkelijker voor bedrijven. Die markt wordt op het moment gedomineerd door Research in Motion’s (RIM) BlackBerry. Volgens analisten is de markt voor slimme telefoons met steeds meer pc-trekjes nog steeds groeiende en zijn er genoeg bedrijven, zoals Microsoft maar ook Apple, die de marktleider willen onttronen. Voorlopig heeft RIM nog een voorsprong op zijn concurrenten, omdat het zowel de soft- als hardware en services levert. 

Ontwikkelingen

Microsoft heeft ontkend RIM te willen overnemen om in een keer de markt te veroveren. Wel heeft het bedrijf uit Redmond toegegeven een deal te hebben gesloten met een service bedrijf, Enterprise Mobile, om Windows Mobile apparatuur te ontwikkelen naar smaak van de koper.
De serversoftware zal in de eerste helft van 2008 verkrijgbaar zijn. De Windows mobieltjes zullen net zoveel kracht, opslag en grafische mogelijkheden hebben als computers van zeven of acht jaar geleden.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiele mogelijkheden voorwaarde om mensen te behouden
 Microsoft frontaal in de aanval tegen Google
 Mobiel werken steeds makkelijker
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10