zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Man krijgt duurdere auto en hogere bonus

27 december 2007 - Het verschil tussen mannen en vrouwen vertaalt zich niet alleen in een hoger salaris voor de man. Het mannelijke geslacht mag zich ook beroepen op een duurdere auto van de zaak én een hogere bonus.

Dit blijkt uit resultaten van de beloningstest op website MijnMarktwaarde.nl in samenwerking met de Breed & Partners. Ruim 6.000 bezoekers deden mee aan deze test. Sales
De verschillen zijn het grootst in sales gerelateerde functies. Het vaste salaris van een mannelijke sales medewerker is maar liefst 24 procent hoger dan dat van een vrouwelijke. Als wordt gekeken naar de variabele componenten, dan is de gemiddelde bonus van de man 11.470 euro. De vrouw moet het doen met 3.183 euro.
Duurdere auto
Uit de beloningstest blijkt ook dat naast een hogere bonus mannen ook in een duurdere auto van de zaak rijden. De gemiddelde cataloguswaarde van de auto van de man is 30.068 euro. Dit vertaalt zich in een VW Passat of Renault Mégane. Vrouwen rijden in een auto van gemiddeld 26.256 euro. Zij kiezen veelal voor de VW Golf of een Peugeot 206. 

Parttime werken
Zijn de verschillen zo groot omdat er meer mannen in leidinggevenden functies zitten? Van de mannen geeft 34 procent aan een leidinggevende functie te hebben tegen 23 procent van de vrouwen. Of ligt hieraan ten grondslag dat zoveel meer vrouwen parttime werken? Drie procent van de mannen geeft aan parttime te werken tegen veertien procent van de vrouwen. Veelal zijn functies met de mogelijkheid tot parttime werken lager betaalde functies. Tevens verkleint het parttime werken de carrièrekansen.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gelijkheid in de bestuurskamer? Nog lang niet!
 Acht dingen die mannen van vrouwen kunnen leren en andersom
 Baas moet werktijden veranderen voor vrouw met kinderen
 Vrouw wil iets betekenen, man wil succes
 
 
reacties
 
EL Pastoor  |   | 
27-12-2007
 | 
17:18 uur
Nou, in deze tijd van zogenaamde gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen met dezelfde functies is het verschil in bonus en auto wel extreem groot.Wanneer gaan werkgevers eens werkelijk kijken naar de waarde van een vrouwelijke werkneemster?Dat zal alleen gebeuren als,wij vrouwen als amazones boven aan de top komen te staan,wat zullen mannen dan opkijken als zij een lagere bonus of salaris krijgen.Dan pas zul je ze horen!!!!
monique evenhuis  |   | 
28-12-2007
 | 
13:50 uur
Uit eigen ervaring meegemaakt...als je als vrouw op de ladder stijgend bent en aan de taart van de bonussen en auto ect. komt, wordt je ineens als eigenwijs, dominant of te direct beschouwd, want eigenlijk is een meegaande vrouw wel zo makkelijk...Zie je er dan ook nog aantrekkelijk uit, dan mag je je niet twee maar drie keer bewijzen en wordt je capaciteiten bijna van tafel afgeveegd. Wat zou het een mooie polarisatie betekenen als concurentie op dit vlak verdwijnt en krachten worden gebundeld...een aanvulling op het bedrijfsleven. Van vrouwelijk zijde uit...mijn waardering naar andere zijde is groot, voelt wel als onbalans.
J Kemna  |   | 
28-12-2007
 | 
22:41 uur
Yvonne Kronenbeg niet iets voor jullie?
EL Pastoor  |   | 
30-12-2007
 | 
14:08 uur
Staat daar de weg naar gelijke beloning in??
monique evenhuis  |   | 
30-12-2007
 | 
16:23 uur
Beste heer? Kemna,bedankt voor de tip, nee voor mij geen Yvonne Kronenberg....dan heb je toch echt mijn laatse regel gemist.... samenwerking,dat wel.Gelijkheid, waarbij man en vrouw op gelijk niveau hetzelfde verdienen, acceptatie van beide zijde aanwezig is, het voor elkaar open staan zonder concurrentie, vooral géén strijd.
Hoe zou gelijkheid er dan uit moeten zien, zonder elkaars aanvullingen te (h)erkennen?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10