zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Reisvergoeding belangrijker dan pensioen

21 december 2007 - Een reisvergoeding is voor Nederlandse financials belangrijker dan een pensioenregeling. Andere trends zijn flexwerken, bonussen, kinderopvang en zorgverzekering.

Dit zijn conclusies uit de ‘Salary & Benefits Guide 2007-2008’ van Robert Half Finance & Accounting en Accountemps.Reisvergoeding
Nederlandse werknemers in Europa krijgen ook vaker een reisvergoeding, 56 procent, dan in andere landen (gemiddeld 42 procent). De reisvergoeding (37 procent) wordt zelfs belangrijker gevonden dan een bonus (31 procent) of extra vrije dagen (30 procent). De pensioenregeling komt op een vierde plaats met 26 procent. Onze zuiderburen hechten beduidend meer waarde aan hun pensioen: in België geeft 58 procent van de ondervraagden aan hun pensioen belangrijk te vinden. 

Kinderopvang

Sinds de wet Kinderopvang in 2005 van kracht werd, moeten ouders zelf een contract afsluiten met een instelling voor kinderopvang. Ze kunnen vervolgens hun werkgever om een (vrijwillige) bijdrage vragen. De werkgever is echter niet verplicht een bijdrage te leveren aan de kosten van kinderopvang.
Uit de 'Salary & Benefits Guide' blijkt dat Nederlandse bedrijven, vooral banken, meer bereid zijn in de kosten te delen dan bedrijven waarvan het hoofdkantoor in het buitenland is gevestigd. 

Flexwerken en thuis werken
De balans tussen het zakelijke en het privéleven krijgt ook steeds meer aandacht. De vraag naar voorzieningen als flextijd en thuis werken neemt nog steeds toe. Ook willen werknemers steeds vaker hun eigen start- en eindtijd bepalen. Bedrijven worden flexibeler op dit terrein en ze gebruiken ook vaak middelen als laptops of mobiele telefoons om de flexibiliteit te vergroten. 

Bonussen niet meer alleen voor top
Een bonus wordt nog steeds meer niet dan wel uitgekeerd aan financiële professionals, maar hier komt langzaam verandering in. Steeds meer financials op alle niveaus ontvangen een bonus waar het voorheen voorbehouden was voor functies op directieniveau. Actueel blijft het prestatiegericht belonen. 

Lease fiets
Een unieke oplossing voor Nederland is een lease fiets, een bedrijfsfiets die als secundaire arbeidsvoorwaarde wordt aangeboden. Over het algemeen hebben alleen werknemers in hogere posities een lease auto. Als alternatief wordt aangeboden om de reis- of parkeerkosten te vergoeden. Sommige bedrijven willen wat doen aan de extreme verkeersproblemen in Nederland en bieden een bedrijfsfiets, een lease fiets, aan. 

Salarisoverzicht
De 'Salary & Benefits Guide 2007-2008' geeft naast een overzicht van de trends ook een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde salarissen per financiële functie in Nederland en voor de internationale functies is er een overzicht van de verschillen tussen een aantal Europese landen.
Bij de financiële administratie is de Finance/Accounting Manager gedurende zijn hele carrière de medewerker die het meest verdient. De Credit Manager verdient echter meer dan de Finance/Accounting Manager na een aantal jaren in de functie. Een (senior) manager op Accountancy gaat na tien jaar langzaam richting een salaris van een ton met een gemiddelde van tussen de 65.000 en 95.000 euro.
De grootste verdieners zijn nog steeds de CFO's, die op de voet gevolgd worden door de Controllers, de Financial Planning & Analysis Managers en de Audit Managers. Een gemiddelde CFO neemt in Nederland na tien jaar tussen de 120.00 en 180.000 euro mee naar huis. Tot slot scoren Treasurers hoog op de salarisladder.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Belg zweert bij goede privé-werk balans, Nederlander wil groeien
 Vrouwen willen tijd voor gezin, mannen een lease auto
 Meer aandacht secundaire arbeidsvoorwaarden in 2007
 Werknemers betalen de prijs voor secundaire arbeidsvoorwaarden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10