zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer ICT-investeringen ondanks geluiden over recessie

3 maart 2008 - Van teruggang van de economie is geen sprake, in ieder geval niet op ICT-gebied. Dit blijkt uit de laatste ICT Barometer van Ernst & Young onder ruim 600 managers bij de overheid en het Nederlandse bedrijfsleven.

"Niet eerder in de geschiedenis van de ICT Barometer waren de respondenten zo positief over de verwachte investeringen," constateert Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. "Dit is een positieve uitkomst in het perspectief van de recente berichtgeving over de stand van de economie." 



Vooral software-investeringen

Binnen alle sectoren is groei of stabilisatie van investeringen waarneembaar. Vooral de sector Handel & Distributie is bezig met een inhaalslag op ICT-gebied. Hier voorziet 85 procent van de respondenten een toename of stabilisatie in de investeringen. Gekeken naar de budgetten, blijkt uit de resultaten dat 89 procent van de ondervraagde managers en professionals denkt dat deze het komende jaar gelijk blijven of stijgen. Vooral op softwaregebied worden veel nieuwe investeringen verwacht. Volgens 77 procent van de respondenten neemt het aantal externe ICT'ers het komende jaar toe of blijft gelijk. Ook verwacht 90 procent dat het aantal interne ICT'ers licht gaat stijgen of stabiliseert. De groei is hoofdzakelijk terug te vinden bij middelgrote en grote bedrijven. 

Externe ICT’ers

Over de relatief hoge groei van externe ICT'ers ten opzichte van de lichte stijging van interne ICT'ers heeft Verschuur een duidelijke mening. "Er zijn simpelweg te weinig goede mensen beschikbaar voor de vaste functies. Bedrijven moeten wel overstappen op inhuur van externe krachten om het vele werk in de sector aan te kunnen. Hier moet structureel een oplossing voor komen willen de toenemende kosten beheersbaar blijven."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Betere dienstverlening belangrijker dan groene ict
 Tien trends in de ICT voor 2008
 Unified Communications hoog op investeringsagenda
 Juichstemming in bedrijfsleven, maar portemonnee blijft dicht
 
 
reacties
 
Manfred J.J. van der Voort  |   | 
3-03-2008
 | 
19:58 uur
Het tekort aan gekwalificeerde ICT-ers zal naar mijn mening ook een ander effect kunnen krijgen. Met de sterke opkomst van Software as a Service, kunnen IT-afdelingen hun (te beperkte) menskracht beter inzetten op datgene waar ze goed in zijn: met kennis van de eigen organisatie bedrijfswaarde creëren door de effectieve inzet van ICT. En dus niet op het voortbrengen van ICT, met de nadruk op de technologie. Dat is wat nu vaak (te?) veel capaciteit vraagt van IT-afdelingen en wat SaaS leveranciers beter kunnen vanwege hun specialisme en schaalgrootte.

Dankzij de bewuste toepassing van SaaS wordt de beperking van ICT-ers voor IT-afdelingen, veel meer een herverdelingsvraagstuk voor optimalere inzet van de wel beschikbare capaciteit. Mijn advies aan IT-managers: overweeg om het tekort aan goede ICT-ers te aanvaarden als een gegeven en ga daarom bewust on line bedrijfsapplicaties toepassen om toch de gewenste bedrijfsondersteuning te bieden.

Op (Klik hier) is een community site, met informatie over de toepassing van SaaS in het Nederlandse taalgebied.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10