zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse manager wil vaker telewerken

28 februari 2008 - Bijna de helft van de Nederlandse managers is dagelijks langer dan een uur onderweg naar en van het werk, 54,2 procent is minder dan een uur per dag kwijt. Ruim twintig procent vindt deze reistijd als vervelend en zou graag (vaker) thuis werken.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Polycom, leverancier van apparatuur voor video- en audioconferencing. 



Verhuisbereidheid

Voor een krappe meerderheid van de Nederlandse managers (52,6 procent) is het werk alleen geen reden om te verhuizen. Toch lijken de Nederlanders flexibeler dan hun Belgische collega's. Nog altijd 47,4 procent van de Nederlandse managers zou overwegen om alleen voor het werk te verhuizen. Bij onze zuiderburen is slechts 26 procent daartoe eventueel bereid. 

Amsterdam is managershoofdstad

Uit het onderzoek van Polycom blijkt verder dat Amsterdam de managershoofdstad van Nederland is. Van de ondervraagde Nederlandse managers werkt zestien procent in of rond Amsterdam. De regio Den Haag biedt plaats aan veertien procent van alle Nederlandse managers en twaalf procent van de Nederlandse managers werkt in Utrecht. Dat Rotterdam de werkstad van Nederland zou zijn, blijkt in ieder geval niet uit het aantal managers dat in deze regio werkt (negen procent). 

Telewerk

De meeste Nederlandse managers (58,6 procent) zouden het waarderen als hun werkgever het mogelijk maakt om vaker te telewerken. Op dit moment telewerkt 27 procent redelijk vaak tot vaak en 42 procent doet dit zo nu en dan. Het grootste deel van de Nederlandse managers dat weleens telewerkt (74 procent), doet dat maximaal vier dagen per maand. Opmerkelijk is dat 31 procent van de ondervraagde managers zegt nooit te telewerken. Bij tien procent is dit niet toegestaan door de werkgever en 21 procent geeft aan dat dit gezien de aard van hun werk niet mogelijk is.
Bijna één op de vijf Nederlandse managers (18,8 procent) is het volledig eens met de stelling dat telewerken goed is voor hun productiviteit. Opvallend zijn ook de hoge verwachtingen van videoconferencing. Ruim tweederde (69,1 procent) van de Nederlandse managers denkt dat ze effectiever zullen zijn in hun werk als ze videoconferencing zouden gebruiken voor de communicatie met collega's, klanten of zakelijke partners.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoogopgeleide ‘Nugger’ wil graag thuiswerken
 Filebestrijding belangrijkste argument om thuis te werken
 Meer thuiswerken tegen verkeersinfarct
 Hoog opgeleid thuiswerk neemt toe
 Thuiswerkers zijn beter gehumeurd en productiever
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10